Finaleklare etter maktdemostrasjon! – Elverum
Morten Nergaard er klar for kamp mot Falk!

Finaleklare etter maktdemostrasjon!

Lagene fulgte hverandre de første 15 minuttene av kampen, men etter dette var det kun ett lag på banen. Apelgrens gutter kunne slippe jubelen løs etter seier 28-20. Nå venter cupfinale mot Haslum.

Elverum-Kolstad 28-20 (12-8)

Det var bortelaget fra Trondheim som kom best i gang i kampen om finaleplass i spektrum. Med gode kollektive bevegelser i angrepsspillet fikk Kristoffer Østmo æren av å sette de to første ballen i mål. Heldigvis for Elverum kommer de kjapt tilbake igjen i kampen. André Lindboe tricket inn utligningen etter fem minutter. I angrepet etterpå har Elverum allerede snudd kampen i sin favør. Tine Poklar banket inn vertenes første ledelse i kampen.

Lagene følger hverandre tett de første 15 minuttene av kampen, men det var Elverum som hadde et lite overtak med sine seks mål mot Kolstad sine fire mål. Stian Gomo, treneren til Kolstad, så ingen annen mulighet til å ta en timeout for å komme inn igjen i kampen. Den lille praten ga en ingen effekt, ettersom at Nergaard plukket skuddet til Liaba i det påfølgende angrepet.

Elverum fikk muligheten til å øke til tre mål fra straffemerket, men Patrick Bols viste hva han er god for i det han reddet forsøket til Tamas Ivanscik. Men i angrepet etterpå satte Poklar inn sin andre scoring etter at han fintet Håkon Følstad i overtallet til Elverum. Elverum ledet 7-4 etter 18 minutter.

Kolstad reduserer en gang, men Lindboe ville det annerledes i det han banket ballen i mål fra 9meter i etablert. Kolstad prøvde seg igjen å komme inn i kampen. Daniel Brandmo satte ballen i mål fra kanten, men igjen satte Lindboe inn en kunstscoring. Denne gangen var det en herlig flyver fra Ekren som André satte helt oppe i krysset til Bols.

Litt av nøkkelen til at Elverum ledet 11-6 etter 25 minutter av kampen var forsvarsspillet til Elverum. Gang på gang klarer ikke Kolstad å spille seg til gode muligheter fremover i banen. Gomo på benken til Kolstad prøvde også 7 mot 6 spillet uten at det ga veldig god effekt. Elverum spilte ikke blende i angrep i den første omgangen, men når forsvaret var såpass godt fikk de allikevel en fin ledelse inn mot pause.

Elverum og Tamas Ivanscik fikk en god mulighet fra høyrekanten i angrepet etterpå, men i stedet for å sette ballen enkelt i mål, spiller han ballen over i nok en flyver til Lindboe. Igjen er Lindboe sikker i det han satte sin fjerde ball for omgangen.

Inn mot pause fikk Kolstad noen skudd som gjorde at Apelgren måtte stramme opp gutta sine før de siste 30 sekundene av omgangen. Elverum gikk til pause med en ledelse 12-8 etter at de bommet på omgangens siste angrep.

2.omgangen startet ikke veldig godt for Elverum. Med sin første scoring i kampen reduserte Mishels Liaba til 10-14 etter 5:30 spilt.  Kun to minutter etterpå hadde kantparet Aalberg og Fjeseth scoret hvert sitt mål, og Elverum ledet kun med to mål. Bakerst for Kolstad startet Mats Wæraas meget godt i målet. Heldigvis roet Ivanscik litt av nervene for Elverum etter han satte et straffekast for vertene.

Litt fyr i teltet ble det etter ca 10 minutter av den 2.omgangen. Erik Toft ble utvist etter en etterslenger på Håkon Følstad. Litt billig, men Følstad får det han er ute etter i den situasjonen. Litt kompensasjon gir dommerne i angrepet etterpå for Elverum. En litt billig utvising gjør at begge lag skal spille med 5 mann i noen minutter.

Elverum ledet 17-12 etter 11:30 av den 2.omgangen. Etter en liten periode med litt vipping av kampen, virket det som at Elverum tok tilbake kommandoen i kampen, selv uten Erik Toft.

Tamas Ivanscik økte til en 19-13 ledelse fra straffemerke, og Elverum var meget komfortable før de gikk inn i de siste 15 minuttene av kampen. Det brant skikkelig på dass for Kolstad, og trener gomo tok ut igjen Wæraas som var god i starten og inn kom danske Bols.

Etter 49:30 reduserte Kolstad etter godt kollektivt angrepsspill. Aalberg rulla ballen enkelt over hodet på Nergaard i buret. Selv om Kolstad prøvde å legge om til 5-1 bakover, men Elverum spilte rutinert og godt. Det virket som om Gomo og Kolstad ikke var taktisk gode nok til å utfordre Elverum. Og på den andre siden ser det ut som Elverum gjør akkurat det de må for å holde gjestene på avstand. Taktisk var Elverum helt overlegne.

Noen minutter etterpå kom selve symbolet på kampen. Mishels Liaba skyter igjen et dårlig skudd som Nergaard poler bakerst. Nergaard tar frem slegga som han scoret mange mål med i det siste. Kapteinen er sikker som banken fra egen boks og førte Elverum opp i en 24-16 ledelse. Liaba hadde en meget svak kveld på sin tidligere hjemmebane.

Reprisen kommer etter 26 minutter. Liaba brenner og Nergaard setter den igjen. Kolstad resignerte de siste 10 minuttene av kampen, og Elverum rullerte som vanlig litt rundt på laget, men var på ingen måte truet av trønderne.

Elverum setter et fantastisk punktum med en flyver fra Nergaard til Wattstrøm. Svensken satte ballen sikkert i mål, og med det vant Elverum 28-20 mot et for dagen svakt Kolstad.  Elverumspillerne jubler som gale når sluttsignalet går!

Vi er klare for Oslo spektrum og Haslum!

Takk til alle som bidro til festen som var i Terningen Arena! Nå skal vi skape en ny en i Oslo Spektrum!