Historie fredag: AVSKJED PÅ GRÅTT PAPIR – DERETTER SLUTTSPILLGULL! – Elverum

Historie fredag: AVSKJED PÅ GRÅTT PAPIR – DERETTER SLUTTSPILLGULL!

Axel Stefansson fikk beskjed om at han ikke var ønsket lenger som trener for Elverums A-lag i desember 2007.  Det var en tung beskjed å få både for ham og familien.  Men Axel var likevel fast bestemt på å fullføre kontrakten ut sesongen og fullt fokus på trenerjobben det halve året han hadde igjen.
Sesongen 2006/07 var godkjent, men ikke mer.  8 plass i serien og tap i sluttspillkampene mot Haslum ble fasit.  Sesongen året etter ble vanskelig og turbulent med for få spillere i stallen.  Dette rettet seg i august med bla. Morten Post og Leo Ojala inn i troppen. Men det “surret” i spillergruppa og det var tendenser til klikkmentalitet.  Tapet for Stavanger på hjemmebane frembragte mye støy og Axel følte han ikke hadde full tillit i spillergruppa. Det var da det ble bestemt at han ikke skulle være med videre etter sesongen.
Men Axel ville fullføre med stil og han hadde med seg Thomas Johansen som assistentrener og Axel får ikke fullrost ham nok. Spillergruppa ble delt inn i grupper og fikk dermed direkte innflydelse på spillesystemet. På 19 kamper, sluttspillet inkludert, vant Elverum 15, spilte èn uavgjort og tapte bare 3 kamper. Dette beviste hva Axel hele tiden har sagt, at det tar tid å spille inn et lag.  Han mente at det var feil å gi ham sparken og at styret opptrådte uprofesjonelt den gangen.  Men han bærer ikke nag og det er ikke hans stil å være bitter og langsint.
Men det skulle vise seg at Axel skulle få sin “hevn”. Den fikk han i sluttspillet i Bergen i mai 2008. Drammen var motstander i finalen og de ble feid av banen med profiler som Glenn Solberg, Frode Hagen og Svein Erik Bjerkhreim på laget.  Sluttspillvinnernes hjemkomst fra Bergen ble først og fremst en hyllest til Axel Stefansson som ble båret på gullstol.
Snakk om revansje!
Axel viste sin storhet da han tok på seg trenerjobben for rekruttene i Elverum Håndball i 2009. Men ikke nok med det så ble han trener for landslaget Jenter 1994/95 i 2011. En flott tid og skryter av samarbeidet med Thorir Hergeirsson som hadde like tanker som Axel om håndball.
Axel ble spurt om han forsatt ville bo i Elverum og 2013 ble et slags mål i så måte.  Da ble hans kone Anna ferdig med sin masteroppgave.  Familien trivdes godt bla. fikk barna god oppfølging som var viktig.
Trivsel er også viktig og de bor her enda…………!
Da flyr vi inn i natten med ønske om avansement i semifalen mot Kolstad på onsdag og seier mot Metalurg i CL på søndag!
GOD HELG!
Hein S. Ekeberg