Metalurg kommer på besøk! – Elverum
Blir det #fullhall på søndag?

Metalurg kommer på besøk!

Her kan du lese deg opp på søndagens kamp mot Metalurg.

Søndag 18:15 er det duket for årets nest siste hjemmekamp i Champions Leagues gruppespill. Med seier er vi plutselig med i kampen om avansement igjen etter to strake tap mot Naturhouse La Rioja. Metalurg ligger på siste plass i gruppe C med fire poeng, kun ett poeng mindre enn Elverum.

 

Makedoniernes poeng har kommet mot gruppeleder La Rioja på hjemmebane og mot oss. I forrige kamp mellom lagene var HC Metalurg 18-17 i en kamp der begge lag brant fryktelig mye sjanser fremover på banen. På bortebane har Metalurg vært betydelig svakere enn i sin egen hule. Tre relativt store tap har de gått på under ledelse av den legendariske treneren Lino Cervar.

 

Dette er kanskje den første kampen i år hvor vi går på banen i Champions League som favoritter, men om vi ser bak alle resultater så er vi nok bare en minimal favoritt. Vi har tidligere spilt mot Metalurg på hjemmebane, og den gangen vant vi ganske komfortabelt 29-23. Ser vi bak dette resultatet, så var det en kamp uten betydning for noen av lagene. Ofte er det sånn at østeuropeiske lag har en mentalitet når det gjelder, og når det ikke gjelder så møter de knapt nok opp. Forskjellen fra i fjor og i år er at både Metalurg og Elverum har en god sjanse til å gå videre om de vinner brorparten av kampen som er igjen.

 

Begge lag har en rekke profiler som er klare for kamp, men her trekker vi kun frem tre på hvert lag.

 

Tre profiler på Elverum:

 

Morten Nergaard. Mannen med sju landskamper for Norge har vært en av de store spillerne for Elverum i årets sesongen. I forrige kamp mot Naturhouse La Rioja stengte kaptein buret for sin moderklubb. I tillegg til dette ble også Nergaard toppscorer med hele fire mål fra egen banehalvdel. Med sin stødig høyrearm er sikker som banken når de mulighetene dukker opp.

 

André Lindboe: Kantspilleren som er det klare førstevalget ute på venstrekanten for Elverum kan bli tungen på vektskålen denne kampen. André gjorde en kjempekamp i bortekampen mot Metalurg, der han ble toppscorer med seks mål. I årets Champions League har den tidligere Sandefjordspilleren 24 mål på de seks første kampene.

André Lindboe blir en viktig brikke for Elverum
André Lindboe blir en viktig brikke for Elverum

 

Tine Poklar: I sin første sesong i den svarte og hvite drakta har poklar imponert voldsomt. Med 23 mål i Champions League viser sloveneren at han virkelig holder nivået. Poklar har tidligere spilt i Champions League med RK Cimos Koper, men det er først i år målkontoen har åpnet skikkelig. Tine blir en viktig spiller om Elverum skal tukte Metalurg i denne kampen.

 

Tre profiler på Metalurg:

 

Filip Taleski: I den forrige kampen mellom lagene viste virkelig unge Taleski seg frem på den europeiske scenen. Med hele 13 av 18 mål for Metalurg var 20åringen klart best på banen i årets første kamp i Champions League. Makedoneren har variert i prestasjonene i etterkant, men har hele 25 mål i årets sesong. Se opp for denne mannen i Terningen Arena. Ryktene skal ha det til at Rhein Neckar-Løwen er ute etter makedonieren.

Filip Taleski
Filip Taleski

 

Nemanja Obradovic: Toppscoreren til Metalurg i årets sesong er midtbacken Nemanja Obradovic. Serberen som kom til Metalurg før årets sesong banket inn hele 10 mål mot Montpellier i forrige runde. 2meters mannen blir en viktig brikke om Metalurg skal ta sin første borteseier i årets Champions League.

Nemanja Obradovic
Nemanja Obradovic

 

Darko Arsic: Målvakten som i likhet med Obradovic kom fra den serbiske klubben RK Metaloplastika Sabac før årets sesong. I den første kampen mellom lagene viste Arsic stor klasse i buret til Makedonerne. Med kun 17 baklengs og mange gode redninger var han en av hovedårsakene til at Elverum måtte dra hjem med 0 poeng den gangen.

Darko Arsic
Darko Arsic

 

 

En spiller som ikke er klar for kamp er Erik Toft. Den skadeforfulgte storskytteren brakk nesen på trening denne uken. Vi håper han kommer tilbake så fort som mulig.

 

Kampen kastes i gang 18:15 i Terningen Arena. Med all historikk fra de andre Champions League kampene som har vært i år så bør du ta turen til Terningen. Vi går selvsagt for to nye poeng, men vi trenger din hjelp!

 

Vi er klare! Er du?

 

Heia Elverum!!