Metalurg sterkest i Terningen Arena. – Elverum

Metalurg sterkest i Terningen Arena.

Elverum klarte ikke hamle opp med Metalurg, da de besøkte Terningen Arene for nytt Champions League-oppgjør.

Kampen startet akkurat som i Skopje, målfattig med to målvakter som gjorde mange gode redninger, men etter fire minutter så hadde Metalurg klart å overliste Nergaard ved to anledninger. Fremover hadde ikke Elverum klart å lure Darko Arsic i målet til Metalurg.

Det tok hele 7:18 og et overtall til før Elverum skulle få sitt første mål. Tine Poklar finter seg igjennom i 7 mot 5 spillet til Elverum. Metalurg hadde gjort en god jobb offensivt, og de hadde klart å sette tre baller i målet til Nergaard før de satte sitt fjerde i undertallet, etter dårlig forsvarsspill av Elverum.

Etter 10 minutter ledet gjestene 5-2 over et Elverum som hadde brent mange sjanser fremover. Metalurg tar en taktisk timeout, og i den timeouten manet Apelgren til større balltempo i det etablerte angrepsspillet.

Petter Øverby satte inn sitt første mål i det han reduserte til 4-8. Gjestene fra Makedonia spilte veldig godt de første 15 minuttene av kampen, og Elverum var både unøyaktige og ikke like tålmodig som de kan være, når de er på sitt beste.

Apelgren ventet helt til 18 minutters spill før han tok sin timeout. Stillingen var 9-5 til Metalurg. I angrepet etter timeouten klarer ikke Elverum å utnytte praten til Metalurg, og gjestene benyttet sitt angrep til å gå opp i en ledelse med fem mål. På benken til Metalurg hadde Lino Cervar sørget for at de hadde et godt grep om kampen litt over midtveis i 1.omgang.

Elverum så ingen annen mulighet enn å prøve 7 mot 6 spillet i slutten av omgangen, noe som Metalurg brukte i store deler av den første omgangen. Elverum prøvde både med to på linja og fire bakspillere uten at de klarte å lure en dyktig Arsic i målet. Arsic var dyktig, men Elverum leverte årsverste i den 1.omgangen mot Metalurg.

Selv om de siste 3 minuttene var bedre så gikk Metalurg til pause med hele fem måls ledelse. Stillingen var 14-9 til gjestene fra Skopje.

Elverum fikk en litt heldig start på omgangens første angrep etter at Poklar satte inn første målet via blokka til gjestene. Arsic i målet til gjestene hadde ikke en mulighet til å hindre skuddet som skiftet retning å ende opp i målet. Elverum og Børresen kom kjapt tilbake i kampen etter at strekkjempen satte tre kjappe mål. Etter bare 3:50 av 2.omgang var gjestene kun målet foran Elverum.

Elverum kjempet knallhardt for å vende kampen i de neste minuttene, men Metalurg klarte å holde unna. Med en god Arsic i målet, som nærmest kledde av Ivanscik og Lindboe på kantskuddene. Metalurg ledet 20-17 etter 13 minutter av den 2.omgangen.

En som klarte å overliste Arsic på sitt første kantskudd var Didrik Linderud. Den unge kantspilleren reduserte til 20-21 litt over midtveis i den 2.omgangen. Men Metalurg svarte med engang i angrepet etterpå.

Josef Pujol tente et lite håp etter at han satte ballen i åpent mål etter ca 21 minutter, men Metalurg var både smarte og dyktige i sitt angrepsspill. Makedonierne spilte alltid helt til armen ble løftet for passivt, noe som gjorde hjemmelaget utålmodige. Metalurg fikk med de sette inn sitt 26 mål bare 6:30 før slutt. Stillingen var 23-26 til gjestene.

Med tre kjappe mål like etterpå er spikeren spikret fast i kista til Elverum med fem minutter igjen å spille.. Metalurg surfer greit inn til en 31-26 seier, etter at Nergaard fikk æren av å sette inn de to siste målene i kampen.