Elverum seiret over de russiske bjørnene på bortebane! – Elverum

Elverum seiret over de russiske bjørnene på bortebane!

Chekhovskie Medvedi-Elverum 26-31 (14-15) Elverum imponerte i nok en Champions League kamp!

Elverum startet på ingen måte kampen godt i forsvar, keeper Morten Nergaard måtte plukke hele fire baller ut av nettet før de første fire minuttene hadde blitt spilt. I angrep reduserte Nikolaj Mehl til 4-3 etter et godt kollektiv Elverum spilte seg til en god sjanse. Etter 6:30 var lagene like langt etter at Børresen satte sin første scoring i kampen. Petter Øverby var på banen i starten av kampen, men måtte sett

Elverum kom tilbake fra 1-4 og gikk opp i ledelse 5-4 etter at Mehl satte inn et nydelig skudd fra 9-10meter. Lagene følger hverandre de neste minuttene. Fremover for Elverum var Tine Poklar god. Med gode finter og et godt skudd så holder han på mange måter Elverum inne i kampen.

Nergaard kommer fint inn i kampen med mange gode redninger etter hvert i kampen. Etter 16 minutter er lagene helt likt, men like etterpå fører Josef Pujol Elverum opp i en 9-8 ledelse mot russerne i Moskva. I angrepet etterpå setter David Wattstrøm sin første ball for dagen i det Elverum økte til to måls ledelse. Wattstrøm hadde for øvrig en meget god kamp ute på kanten for de svarte og hvite.

Tamas Ivanscik hadde muligheten til å øke til 12-9, men den vanligvis så sikre kantspilleren brant straffekastet etter 20 minutter. Elverum gjorde en veldig god omgang i Russland mot de russiske mesterne Chekhovskie Medvedi. Gode kollektivt fremover med Poklar og Pujol som gjorde det meget godt for bortelaget.

Elverum og russerne fulgte hverandre tett hele omgangen, men to minutter før pause fører Ivanscik Elverum opp i ledelse 14-13 etter en fantastisk flyver. Santalov som var meget god for vertene, reduserte like før pause. Men Elverum fikk straffekast i siste sekund som Ivanscik satte sikkert i mål med sin femte scoring i 1.omgang. Stillingen til pause var 15-14 i favør Elverum.

Den andre omgangen startet like jevnt som den første sluttet. I forsvar får Torbjørn Eide muligheten bakover. Etter 5:25 snudde Kovalev kampen med sin første scoring fra straffemerke. Nergaard visste seg fra en meget god side ved å redde mange straffekast denne kampen, men mot nevnte Kovalev måtte han kapitulere.

19-19 var stillingen etter 12 minutter. Medvedis kantspiller Ostachenko utlignet for russerne i overtallet etter at Pujol fikk en utvisning etter han var for tøff med nevnte Ostachenko i angrepet før. Tine Poklar skjøt over tre mann i undertallet, noe som gjorde at undertallsperioden endte 1-1.

Medvedi utlignet til 21-21 i denne jevne kampen. Elverum forsøkte 7 mot 6 spillet, men med en dprlig avslutning ble de straffet direkte av russerne. I angrepet etterpå viser russerne fantastisk vilje i det de stjal ballen av en litt sløv Nikolaj Mehl. I påfølgende kontring satte de ballen sikkert i mål og plutselig ledet russerne kampen.

Tine Poklar fikk sin andre utvisning etter en duell mot en av de russiske bamsene. Noe billig ettersom Poklar ikke gjorde noe galt i den situasjonen utenom å bli sinna. Russeren fikk også en utvisning. Elverum var meget gode i 5 mot 5. Etter periode ledet de 26-24 etter 24 minutter av den 2.omgangen.

En meget god Tamas Ivanscik økte Elverums ledelse til 28-25 fra straffemerket bare 4 minutter før slutt. I det Nikolaj Mehl bruker hele ramma når han økte til fire mål med kun to minutter igjen så er det ingen tvil om hvem som kom til å vinne denne kampen. Benken til Elverum jublet som besatt i det de skjønte at to poeng kom til å bli med hjem.

Børresen fikk æren av å sette siste ball som Elverum setter i mål. Etter et fantastisk backhandinnspill får den store strekspilleren ballen inne på linja. Det siste målet til Elverum er helt merkelig. En langpasning fra Nergaard blir forlenget av en spiller fra Medvedi. Med keeperen på vei ut så daler ballen i bane over Gram i målet.

Kampen ender 31-26 til Elverum i en kamp der bortelaget imponerte voldsomt. Med nøkkelspillere ute viste Elverum klasse i kampen mot Medvedi. David Wattstrøm spiller som en gud ute på kanten i Lindboes fravær. Børresen er magisk begge veier og Torbjørn Eide viser at han er å regne med defensivt. I tillegg til dette er Poklar, Ivanscik og Nergaard meget solide for Apelgrens gutter.