Historie Fredag: FRA TOM KASSE TIL MILLIONUNDERSKUDD! – Elverum

Historie Fredag: FRA TOM KASSE TIL MILLIONUNDERSKUDD!

Vi tar deg igjennom Elverum Håndballs historie hver fredag på www.ehh.no

Elverum håndball har i mange år vært veldig heldig med å få tak i personer som var villige til å hjelpe klubben i motgang. Kjell Kulvedrøsten var en slik person. En skikkelig ryddegutt med et håndballhjerte av gull når det stritta imot. To ganger har han tatt utfordringen i motgang. Første gang i 2002 med tom kasse og andre gangen med millionunderskudd i starten av 2008!

Da han trakk seg ut i 2011 hadde han styrt skuta fra èn million i budsjett i 2002 til det 10- dobbelte 9 år senere. Men det har vært mange tunge stunder på veien. Mange vesentlige uoverensstemmelser måtte takles da han i kraft av leder i håndballgruppa måtte gjøre noen valg og prioriteringer. Stridens kjærne var sportslig satsing eller ansvarlig økonomi.

Bakteppe for dette var en samtale med Jon Refseth da 84-årgangen spillere var på tur i Luxenburg. Som nevnt var det en del utfordringer hjemme og Kjell spurte Jon: “Skal vi ta i et tak?” Svaret ble ja og en ny giv og utvikling skulle starte i klubben. Utgangspunktet var 0 kroner i kassa og få spillere, samt at et nytt styre måtte på plass.

Men det ordna seg etter hvert. Sjur Tollefsen ble henta inn på laget, og med Stig Rasch der fra før og Valter Perisa som trener, kom laget tilbake i eliteserien. Men Kjell var ikke bare ryddegutt å “brannslukker” i klubben, han var også pådriver og entreprenør for det klubben sto for fram til 2011.
Idretten og ikke minst håndballen er avhengig av den fantastiske dugnadsånden som oppleves i Elverum og som er selve pulsåra i klubben. Men i tillegg er det viktig med utvikling, tilpasning til nye tider for å imøtekomme alle nye krav samfunnet stiller. Spesielt i disse tider med ny hall i Terningen Arena.

Kjell Kulvedrøsten er en travel mann med egen bedrift med partneransvar. Blir han spurt om hvordan han får tid til alt, er svaret at det har han ikke! Men han bruker mye tid i bilen, tar kjappe beslutninger og han må stadig videre. Drivkraften er håndballkulturen i Elverum og at den er for viktig for at den skal dø hen.

Han mener klubben har nådd de målene den hadde satt seg. Eget håndballkontor, de er blitt sluttspillmestere og tatt NM-gull i cupen. Da var det bare en ting som manglet: Nemlig Champions League-spill.

Alle vet hvordan det har gått siden. Nå sitter jeg her og skriver, klyper meg i armen for å kjenne etter om det er drøm eller virkelighet etter seieren over Chekovskie Medvedi i Moskva i kveld. Og det var en bragd. Dette laget slutter aldri å overraske!

Ha en fortreffelig håndballdrøm som sikkert går i oppfyllelse så lenge Elverum håndball står på den ene banehalvdelen!!

HA EN TRIVELIG HELG!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg