Knalltøff bortekamp mot Lillestrøm – Elverum
Toft og Mehl gjorde en god jobb mot Kolstad

Knalltøff bortekamp mot Lillestrøm

I morgen smeller det skikkelig i Skedsmohallen når et heltent Elverum reiser ned til Romerike for å kjempe om poeng mot Lillestrøm TH. De gule vertene har invitert inn hele kanarifansen på tribunen for å prøve å utkonkurrere Taigan fra Elverum. Det nyopprykkede laget har hatt en tøff start på sesongen med kun to seire på sine første ni kamper. Lillestrøm har vunnet sine kamper mot Halden og St.Hallvard.

 

I forrige oppgjør mellom lagene i Skedsmohallen endte som kjent med seier til de gule. Etter en begredelig forestilling av Elverum kunne Lillestrøm feire en fortjent 22-21 seier. Den gangen stengte Stian Mathisen målet og lillehammergutten Marius Kleven banket inn fem mål. Thomas Skoglund ble toppscorer med 10 mål, men den tidligere landslagsvingen spiller ikke håndball i dag. For Elverum som på det tidspunktet hadde Apelgren på banen gjorde det ikke særlig bra. Toft ble toppscorer med fire mål, sammen med Luka Mitrovic. Selv om Lillestrøm slo Elverum den gangen rykket de ned etter å kun kapret til seg 9 poeng.

 

Som du sikkert skjønner så blir det en knalltøff kamp der Elverum er favoritter med 60/40 i sin favør. Lillestrøm spiller et utradisjonelt forsvar, som er beintøft. Med sitt gode 3-3 eller 3-2-1 forsvar så gjør de noe ikke alle andre lag gjør defensivt. Ulempen i dagens håndball er at den type forsvar blir enkelt å spille ut når man kan benytte seg av sju spillere i angrep. Noe som Apelgren og Hamar kommer til å bruke om det er behov for det i denne kampen.

 

Trym Bilov-olsen er en spiller som har gjort livet surt for Elverum før. Den tidligere Fyllingen spilleren var banens beste spiller forrige gang Elverum spilte cupfinale. Med sine 8 scoringer sendte han Elverum slukøret hjem uten den gjeveste medaljen den gangen. Bilov-olsen har slitt litt med skader de siste årene, men er allikevel toppscorer for Lillestrøm med 39 mål i årets sesong.

 

På høyresiden har Lillestrøm brødrene Stian og Ørjan Gabrielsen. Stian bekler høyrebacken og Ørjan er ute på kanten. Begge spillerne har spilt på det høyeste nivået en del sesonger for både Oppsal, Follo og BSK. Stian har også notert seg for 38 mål, noe som viser at det er krutt i skuddarmen til den 26 år gamle bakspilleren.

 

I målet har de klubblegenden Stian Mathisen. Den tidligere fjellhammerspilleren har vært i Lillestrøm i snart 10 år. Mathisen er en spiller som kan stenge målet helt når han har dagen. Selv om tilbudene om både landslag og bedre klubber har kommet ved mange anledninger, så ha Mathisen vært tro mot sitt Lillestrøm i alle tider. Selv når klubben var i 2.divisjon så var han en av bærebjelkene for klubben i gult og svart. En ekte klubbspiller!

 

Elverum mangler fortsatt en Erik Toft som har brukket nesten. André Lindboe er mest sannsynlig tilbake etter at han ikke var med til Russland. Lindboe er nok fast bestemt på å vise Apelgren at han skal spille på kanten. Som kjent så spilte David Wattstrøm meget bra i Russland. Det er helt åpent på den plassen i morgen. Petter Øverby har slitt mye med den ankelen som han tråkket over på mot St.Hallvard. Strekspilleren er meget usikker mot Lillestrøm, og han vil testes inn mot kampen.

 

For Elverum gjelder det å være mentalt klare for den tøffe oppgaven som venter på Romerike. Elverum har vært meget gode til å nullstille etter tøffe kamper i Champions League, men det har ingen ting å si om de ikke klarer det denne gangen. Elverum er heller ikke serieleder lenger, ettersom BSK vant mot Fyllingen sist. Tipper Apelgren og Hamar bruker dette som ekstra motivasjon mot Lillestrøm. Med like gode prestasjoner som de har vist tidligere i år, så blir det nok seier, men motivasjon slår klasse. Motivasjon har Lillestrøm mye av! Dette blir knalltøft.

 

Klar for kamp?

 

Kampen starter 18:30 på onsdag i Skedsmohallen!

 

HEIA ELVERUM!