Sliteseier på Romerike. – Elverum

Sliteseier på Romerike.

Tøff kamp mot Lillestrøm med halve laget ute med skader.

Lillestrøm-Elverum 24-29(10-15)

Et sterkt redusert Elverum gjestet Skedsmohallen onsdag kveld for å kjempe om poengene. Med Josef Pujol, Petter Øverby og Erik Toft ute av troppen, var det mye usikkerhet rundt hvordan kampen skulle ende.

Fra start av i kampen var det to lag som fulgte hverandre som skygger. Med en del tekniske feil og noen enkle bomskudd fra begge lag var stillingen 3-3 etter 06:30. Litt overraskende var det at Lillestrøm startet i et relativt flatt 6-0 forsvar, som ikke var det som Elverum forventet i starten av kampen.

I Pujols skadefravær var det Håkon Ekren som fikk muligheten til å styre skuta for de svarte og hvite. Ekren var god innledningsvis til å sett opp gode avtaler sånn at Elverum kom til gode sjanser. Etter 11:30 setter Burud inn en ledelse 5-3 etter en pasning fra nettopp Ekren.

André Lindboe fikk vist frem sin gode spenst i det han satte ballen i mål på en veldig fin flyger. Men selv om Elverum satte en del baller fremover i starten, så slet de bakover. De gangene forsvaret presset skuddene godt nok, så var Nergaard bakerst med redninger, men ofte så ble presset for dårlig og Lillestrøm fikk vridd skuddene sine. Trym Bilov-olsen utlignet for Lillestrøm, men Elverum var raske med score tre kjappe etter dette. Litt over halvveis i 1.omgang ledet gjestene fra Elverum 9-6 etter at Ekren satte et fint mål i ankomsten.

Etter 20 minutter fikk Elverum en god mulighet i overtall i det Bilov-olsen ble utvist for Lillestrøm. Gjestene fra Elverum benyttet ikke perioden veldig godt. Selv om David Wattstrøm satte sin første scoring i kampen, så klarte ikke Elverum å rykke ifra. Totningen Egil Holmstad satte ballen i mål for vertene. Elverum hadde muligheten til å vinne perioden, men Elverum ble avblåst i en kontring fordi Lillestrøm klagde på dommeren. En merkelig avgjørelse av delegaten.

Den slovenske bakspilleren Tine Poklar satte sin fjerde scoring etter 25 minutter. Elverum gikk opp i en 13-9 ledelse etter den fine finten fra Poklar. Bakover hadde Nergaard noen redninger på rad, noe som også gjorde at Elverum fikk et lite pusterom ned til Lillestrøm.

Inn mot pause var det Elverum som var det sterkeste laget. Med Lindboe som midtback så klarte Elverum å skaffe seg en del straffekast som han selv satte sikkert i mål. Når han i tillegg satte opp de andre spillerne kunne Elverum gå til pause med en komfortabel 15-10 ledelse.

2.omgang er ganske så lik starten på den første. Selv om Elverum hadde muligheten til å rykke ifra i overtall, så klarte ikke Elverum å overliste Stian Mathiesen oftere enn Lillestrøm klarte å overliste Nergaard. Etter 6 minutter klarte Elverum endelig å rykke litt ifra i det Børresen lurer Mathisen med en frekk rulle fra bredt i banen. Børresen satte Elverum 19 scoring denne kampen.

Lillestrøm svarer med en gang. Venstrekant Håkon Pettersen satte to kjappe baller bak Nergaard og stillingen etter 40 minutter var 19-14. Elverum hadde en gyllen mulighet til å lukke kampen i et overtall, men Anders Orning ville ikke at kampen skulle være over. Med to kjappe scoringer i undertall av Orning var Lillestrøm inne i kampen igjen med kun 17 minutter igjen å spill.

Lillestrøm fortsatte å kjøre kampen på sin egen hjemmebane. I et overtall der Lindboe ble utvist, viste hjemmelaget at de ville gi Elverum kamp. Med en litt skadeskutt tropp så kunne det virke litt som de var litt sluttkjørte i den perioden av kampen. Apelgren måtte også ta en timeout på stillingen 19-21.

Poklar som også kanskje var best på Elverum ga Elverum ett lite pusterom da han sendte de helsvarte for anledningen opp i en 23-20 ledelse kun 9 minutter før slutt. Lillestrøm utlignet direkte, og de fikk også en god mulighet til å komme ett mål bak, men hjemmelaget misset på en enkel pasning i kontraspillet, Elverum var litt heldige her.

Heldigvis for Elverum satte Nikolaj Mehl en fantastisk scoring som igjen skaffet gjestene et lite pusterom. Nergaard hadde også en meget fin redning på et god skudd fra Bilov-olsen. Elverum benyttet seg av den muligheten ved at Ivanscik økte til en 25-21 ledelse med kun fire minutter igjen å spille.

Lindboe satte spikeren kisten i det han smalt en scoring over hodet på Mathiesen fra spiss vinkel. Elverum ledet på dette tidspunktet 27-22, og Lillestrøm kom ikke nærmere i denne kampen. Elverum vant til slutt 29-24 etter at Mehl lekte inn Elverums siste ball, før Bilov-olsen klinte inn sitt sjuende mål for kvelden.

Best for Elverum var Tine Poklar. Best for Lillestrøm var Mike Gorensek.

Elverum vinner på en skikkelig slitedag der Lillestrøm gjør alt de kan for at Elverum ikke kunne spasere seg til to poeng. Elverum fikk en etterlengtet revansje fra forrige kamp i Skedsmohallen. Nå venter Champions League.