«Eventyråret» – Daniel Høglund – Elverum

«Eventyråret» – Daniel Høglund

Les Viasat 4 kommentator Daniel Høglunds tekst til søndagens kampprogram i Champions League!

Eventyråret!

Norsk herrehåndball har aldri opplevd et bedre år enn 2016. De resultatene vi har sett, øyeblikkene vi har fått oppleve, er knapt til å tro. Elverum har vært en stor del av dette.

La oss skru klokken halvannet år tilbake.

Håndballnasjonen Norge var en klump med snø på den solfylte internasjonale håndballstranden – i ferd med å bli helt borte. Et elendig EM i 2014, ikke med i VM 2015 og klubblag som ikke deltok i Champions League.

Det var status da lille Elverum overrasket alle med å kvalifisere seg til den gjeveste turneringen. Laget fra en by jeg aldri hadde besøkt før. Kun et navn på et skilt jeg passerte på E6’en på vei til hytta. Forventingene til klubbens første sesong i Europa var null.

Dermed ble gleden så stor da dere sjarmerte med flott håndball, dramatiske kamper og fullsatt arena – hver eneste gang. Et engasjert kommentatorhjerte kunne ikke blitt mer forelsket i det han så.

Så startet eventyråret 2016. Tidligere Elverum-trener Christian Berge ledet Norge i tidenes beste herremesterskap. Gunnar Pettersen gråt i studio, og jeg gråt på kommentatorplass, da stormakten Frankrike ble slått og vi gikk til semifinale.

Da høsten kom, fikk Elverum fortjent gå rett til gruppespillet. Denne gangen var forventingene høyere – og dere har overgått dem! Seieren mot Montpellier er det største et norsk herrelag har gjort noensinne. Dere kjemper om å gå videre fra gruppa. Og etter min mening var dere gode nok til å ta fire poeng i de to første kampene, hvor det endte med ett.

Det er nivået dere har inne – det er nivået dere har vist. Dere er en etablert Champions League-klubb som kan slå hvem som helst i denne gruppa.

I tillegg driver dere godt. I en tid hvor det står ganske dårlig til med de fleste klubber, har Elverum snudd minus til pluss. Dere har et enormt lokalt engasjement og ildsjeler i klubben som mange vil misunne dere.

Alt dette skal dere være stolte av.

Jeg er i hvert fall stolt av å få ta en liten del av suksessen deres – øyeblikkene jeg har fått oppleve på nært hold.

Derfor vil jeg få takke, både personlig og på vegne av våre seere, for at Elverum har bidratt til eventyråret 2016.

God jul! Vi ses i 2017!
Daniel Høglund