Elverum sikret poeng mot Slovakiske TATRAN Presov!

Lindboe-show og uavgjort mot TATRAN Presov ga ny poengrekord for Elverum i CL

Elverum-TATRAN Presov 25-25

Årets siste kamp i Champions League ble spilt mellom Elverum og Presov i Terningen Arena på søndag ettermiddag.

Morten Nergaard hadde en sentral rolle i starten av kampen. TATRAN Presov prøvde seg fra distanse en rekke ganger de første minuttene, men Nergaard reddet alle forsøkene de første av minuttene. Det tok hele 6minutter før gjestene og Oliver Rabek satte sin første scoring. Elverum på sin side hadde gjort noen tekniske feil, men de hadde satte to baller i mål.

André Lindboe kjørte sin egen lille finteskole etter 8:30, med sin fantastiske piruett skaffet han Elverum et straffekast som han selv satte sikkert i mål etter noen nydelige skuddpådrag. Elverum ledet 4-1 etter 10 minutter av kampen. Morten Nergaard hadde ni redninger i starten av omgangen.

Forsvaret og Nergaard var helt fantastiske de første 15 minuttene, men fremover var Elverum på det jevne, med kun 5 mål så var det fortsatt match. Det var helt tydelig at Presov hadde stor respekt for Nergaard som hadde reddet 11 av 14 skudd midtveis i omgangen.

Lindboe kontret sikkert inn en 7-4 ledelse for Elverum etter 21 minutter. Oliver Rabek satte inn sitt tredje mål i det Presov endelig fikk en scoring igjen i angrepet etter kontringen til Lindboe.

Aleksander Børresen setter sin første ball etter at han ble spilt fri av Håkon Ekren i ankomst. Alene med keeper var Børresen sikker som banken, og Elverum hadde for første gang i kampen fått en ledelse på fire mål.

Gjestene fra Slovakia ga på ingen måte opp. Den gode kantspilleren Jakob Hrtska var meget sikker fra straffemerke. Presov fikk straffe to ganger på rad og Presov var kun to mål bak i det man gikk inn i 1.omgangs tre siste minutter av omgangen.

Elverum gikk til pause med en ledelse 10-9 etter at begge lagene fikk noen enkle mål på slutten av omgangen.

TATRAN Presov startet friskt i den 2.omgangen. Med noen kjappe scoringer var de likt med Elverum etter fire minutter, men André satte inn en ny ledelse med sin 6.scoring i kampen, denne gangen fra straffemerket. I straffesituasjonen fikk også Presov kampens første utvisning.

Kantspilleren var virkelig i spillehumør denne kvelden. Med 8 mål etter 38 minutter var han og Nergaard de viktigste bidragsyterne til at Elverum ledet 15-12. Elverum er både gode og tålmodige i sitt angrepsspill i denne omgangen. Med mange store bevegelser, mye kryss og gode pasninger så klarte Elverum å spille ut gjestene nesten hver gang.

Etter 46 minutter sendte Didrik Linderud Elverum opp i ledelse 18-17 etter at han blir fint frispilt av Lindboe i kontra. Søbakkengutten var sikker som banken alene med keeper og satte sin andre scoring i kampen.

Bortelaget tok for første gang ledelsen i kampen etter 49 minutter. Elverum og Tine Poklar fikk en utvisning. Slovakene sto på ingen måte med lua i hånda i denne perioden. Med to kjappe scoringer var plutselig kampen snudd. Rabek satte sin 8. scoring i kampen etter at lagene ble 6 mot 6 igjen. Med kun 10 minutter igjen var Elverum bak med 18-20.

Heldigvis for vertene satte Lindboe inn sin 10.scoringen i det han utlignet til 20-20. Lindboe var også den spilleren som reduserte med Elverums 19.scoring. Larvikgutten viste i denne kampen at han holder høyt internasjonalt nivå.

Fem minutter før slutt var det veldig nervøs stemning i Terningen. Kampen var så jevn, og lagene byttet på å ha initiativet i kampen. Håkon Ekren gjorde en god aksjon i det han fintet på en spiller en utvisning like før slutt. Dette var muligheten til Elverum til å avgjøre kampen til sin fordel. Nikolaj Mehl som satte en del på benken denne kampen, kom inn og satte inn reduseringen til 22-22 med et meget godt skudd.

Elverum og Tatran lå helt likt med 23-23 med kun 45 sekunder igjen å spille. Apelgren la kortet, og manet frem et 7 mot 6 spill i det siste angrepet. Offensiv tanke gang av den talentfulle svenske treneren i denne situasjonen. Elverum klarte ikke å løse det første angrepet, og slovakene klarte å kaste ballen i det åpne målet til Elverum. Heldigvis fikk Elverum nok tid til å sette ballen i mål en gang til. Denne gangen klarte Elverum nettopp dette. Ekren klarte heldigvis for Elverum å skaffe 1 poeng for vertene. Kampen ender 24-24.

André Lindboe ble toppscorer med 10 mål. For Presov ble Oliver Rabek scoret også 10 mål.