Ny GRUNDIGligakamp på trappene, onsdag kommer Halden på besøk – Elverum

Ny GRUNDIGligakamp på trappene, onsdag kommer Halden på besøk

Halden gjester Terningen Arena onsdag 18:30. Elverum kjemper om sin 10.strake seier i sin siste hjemmekamp før jul.

Det er duket for siste hjemmekamp i Terningen Arena i 2016. Guttene skal kjempe om poeng mot Halden topphåndball. De relativt ferske elitelaget fra Østfold trenes av den dyktige treneren Jonas Wille.

 

I årets sesong har det gått litt opp og ned for haldenserne. Med mange utskiftninger fra fjorårets stall har de hatt noen utfordringer med å spille inn de nye spillerene. Ulvene som de også kalles, merket ekstremt godt at den profilerte midtbacken Rasmus Carlsen har forsvunnet til dansk håndball. Bakerst har de også mistet viktige Rasmus Bech.

 

Laget som kommer til Elverum består allikevel av en rekke gode spillere. Inn for Bech har den tidligere islandske landslagsspilleren Hreidar Gudmundsson kommet. Spilleren som tidligere har spilt i Nøtterøy håndball har over 145 landskamper for sitt hjemland. Selv med den enorme rutinen så har ikke Gudmundsson klart å levere på samme nivå som nevnte Bech i Halden-trøya.

 

En annen som hadde store sko som han skulle fylle er den danske midtbacken Mathias Damgaard. Midtbacken var tiltenkt rollen som erstatter for Rasmus Carlsen, men foreløpig sliter dansken litt med å finne sin plass i laget. Damgaard var toppscorer i dansk 1.divisjon før han kom til Norge, og han er også bror av Michael Damgaard som vant OL-gull med Danmark i Rio.

 

Fra før av så har Halden meget gode spillere i Victor Skillhammer, Simen Holm og William Nygaard Nilsen. Spesielt Skillhammer er en spiller som Elverum må passe på litt ekstra. Svensken er en spillende venstreback som har både gode finter og et godt skudd fra distanse. Simen Holm er en stabil høyreback som sjeldent leverer dårlige kamper. Den siste spilleren Nygaard Nilsen er en spennende kantspiller som blant annet danket ut vår tidligere kantspiller Michael Thon på kanten til Halden. Nilsen har sin spisskompetanse i kontraspillet.

 

Selv om laget består av mange gode håndballspillere så har de ikke plukket like mye poeng som kanskje er forventet. Med kun sju poeng på sine ti første kamper ligger laget på en 9.plass i GRUNDIGligaen. Lett match tenker kanskje du nå? Men laget tok poeng fra Haslum i forrige runde. De har også slått Fyllingen ganske komfortabelt i årets sesong. Kun en gang har de fått skikkelig stryk, det var mot BSK for mange runder siden. Laget er nok mer samspilt nå enn den gang.

 

For Elverum er fortsatt halve laget ute med skader. Elverum mangler Toft, Øverby og Pujol i denne kampen. Selv om laget er ubeseiret i ligaen er det alltid vanskelig å møte lag som Halden. Vi er favoritter, spesielt ettersom vi gjorde det bra mot Presov i Champions League i helgen, men man vinner ikke kamper på dette nivået uten maks innsats.

 

Vi gleder oss igjen til kamp. Støtt gutta i kampen om sin 10.strake seier i GRUNDIGligaen og kampen om å være ubeseiret i Terningen Arena mot norske lag i 2016.

 

Vi går for nok en seier, men vi trenger din hjelp. Møt opp i Terningen Arena før 18:30 på onsdag.

 

HEIA ELVERUM!!