Enkel seier mot et tafatt Halden. – Elverum
Erik Toft var en av de beste for Elverum mot Halden

Enkel seier mot et tafatt Halden.

Elverum fikk det enklere enn forventet mot et tafatt Halden Topphåndball. Med sin 10. strake seier befestet de svarte og hvite sin posisjon øverst på tabellen

Elverum-Halden 35-25 (17-12)

Allerede etter 5 minutter hadde Elverum tatt initiativet i kampen. André Lindboe satte de to første scoringene i kampen for hjemmelaget. Gjestene fra Halden slet veldig med kollektivt gode Elverum. Fremover på banen kom ikke Halden til de altfor store mulighetene mot en Morten Nergaard som vanlig var i form for de svarte og hvite.

Jonas Wille måtte ta en timeout for Halden etter bare 6 minutter på stillingen 4-1 til Elverum. Halden forsøkte seg på en 5-1 formasjon mot Poklar etter praten med Wille, men Elverum og Håkon Ekren liker seg når det er mye plass til å finte. Den fintesterke midtspilleren sendte Victor Skillhammer rett ut i pølseboden før han satte ballen sikkert i mål alene med keeper.

Halden spilte seg litt inn igjen i kampen etter finteshowet til Ekren. Gudmundsson i målet til Halden vartet opp med den ene herlige redningen etter den andre. Etter 15 minutters spilt var stillingen 8-6 etter at Rex Blom hadde redusert for Halden. For Elverum var det en liten downperiode på 5-6 minutter som gjorde at Halden kom opp i ryggen på hjemmelaget.

I forsvar sto gjestene meget naivt. flatt forsvar, noe som gjorde at Burud, Mehl og Toft fikk brukt skuddet sitt i gode posisjoner, som igjen resulterte i mål. Etter 20 minutter så valgte Apelgren å rullere rundt på hele laget. Alle de som starta ble byttet ut, uten at Elverum merket det. Spesielt Jonas Burud var god i denne perioden for Elverum. Halden og Wille måtte bruke sin 2.timeout på 14-9 til Elverum etter 22 minutter.

Halden hadde en gyllen mulighet til å spise seg litt igjen i kampen i en utvisningsperiode, men Rex Blom bommet alene med Nergaard. Tipper den svenske strekspilleren har mareritt om Nergaard etter at Nergaard nesten spiste han opp i den første omgangen. Undertallet endte 1-1 etter at Simen Holm satte ballen i mål like etter et kremmerhus fra Toft.

Elverum gikk til pause på stillingen 17-12 etter at Kristian Stranden banket inn et direkte frikast for gjestene fra Halden. Muren til Elverum slo sprekker og ballen føk opp i krysset bak Morten Nergaard. Meget god prestasjon av Stranden.

Halden startet den 2.omgangen best. Med to kjappe scoringer var haldenserne bare tre mål bak Elverum. Heldigvis for hjemmelaget så fikk de muligheten til få noen enkle mål i et overtall der Rex Blom ble utvist. Den muligheten tok hjemmelaget med begge hender. Med 2-0 i overtallet så ledet Elverum igjen med fem mål etter ca 36 minutter. Nærmere enn dette kom ikke Halden i denne kampen.

Etter ti minutter av den 2.omgangen ledet Elverum 22-15 etter at Vegard Bakken Øien kom inn og reddet et straffekast fra Simon Aulen. Apelgren ble så imponert at Øien fikk tillit i målet etter redningen. Viktig med spilletid for Øien.

Nikolaj Mehl banket inn 23-26 fra 10 meter. Ballen fyker som et prosjektil opp i krysset, bak Gudmundsson i målet til Halden. Islendingen bør være glad for at han ikke sto i veien på det skuddet fra danske Mehl. Elverum hadde på dette tidspunktet full kontroll på kampen. Det virket som at Halden også skjønte at de ikke hadde noen sjanse til å komme inn i kampen igjen.

Aleksander Børresen hadde tidenes mulighet til å trylle inn et skudd fra kanten, men Gudmundsson i målet lot seg ikke lure av trickskuddet fra linjespilleren til Elverum. Det var også det siste den høye strekspilleren gjorde i denne kampen. Med solid forsvarsspill og som regel sikker fremover lot han Torbjørn Eide kom inn i den posisjonen. Trønderen Eide svarte med å sette ballen i mål på første forsøk. Eide endte opp med tre scoringer til sammen denne kvelden.

Kampens storskytter Erik Toft banker inn Elverums 28 mål i comebacket etter nesebrudd. Elverum ledet på dette tidspunktet 28-20 etter 21 minutter. Erik Toft var meget god for Elverum denne kvelden. Selv med 3-4 uker uten kamp ble Erik toppscorer med syv scoringer i denne kampen.

5 minutter før slutt gjorde Bakken Øien en helt magisk redning i det han stoppet William Nygaard Nilsen alene mot seg. På grunn av redningen kunne hele benken til Elverum juble for seier. Med en ledelse på hele 8 mål var det ikke i tvil hvor seieren skulle ende.

Elverum brukte de siste minuttene til å vaske gulvet med et tafatt Halden som virket som de ikke trodde på at det var mulig å ta poeng i Terningen Arena.

Kampen endte 35-25 til Elverum.

Håkon Ekren ble kåret til banens beste spiller.