Historie fredag: NM-FINALE 2009 – TROLL I ORD! – Elverum

Historie fredag: NM-FINALE 2009 – TROLL I ORD!

Elverum skal spille cupfinale i romjula, vi håper det går som i 2009.

Tapet i NM- finalen i 2008 mot Runar var vanskelig å svelge for spillerne. Men det var spesielt en person som tok tapet spesielt tungt, nemlig Ari Stefansson. Han gråt og var utrøstelig. Da gikk lagkaptein Lars Nordberg bort til ham, tok rundt ham og sa: “Vi tar det neste år, Ari…..

Og Elverum kom til finalen også i 2009. Laget hadde to sluttspillseire å se tilbake på, en i 1995 og en i 2008. Men de skulle så gjerne ha tatt “bøtta” som Norgesmestere, for den manglet de. Alt lå perfekt til rette med et fullsatt Oslo Spektrum. Å tape denne finalern var ikke tema for laget da de var veldig revansjelystne etter tapet året før.
Laget var meget godt forberedt og følte at dette kan vi ikke tape. Det var på en måte ett eller annet som ville gå Elverums vei denne dagen, mintes Lars. “Og da vi jublet som Norgesmestere, fikk Ari se at jeg var til å stole på!”

Laget lå under med tre mål langt ut i andre omgang, men det var Andre Lindbos tre kjappe scoringer og keeper Morten Nergaard som snudde kampen for Elverum. Lars forteller: – “Steffen (Stegavik) og jeg hadde snakket om før kampen at dersom det var jevnt på slutten så skulle vi gjøre noe vi var trygge på – en krysning mellom ham og meg. Da det sto uavgjort og det var et drøyt halvminnutt igjen, avtalte vi krysningen der jeg skulle få ballen fra han og gå opp å skyte. Steffen kom, jeg startet, fikk ballen helt perfekt, gikk i været og skjøt – i mål, mellom bena på Drammen-keeper Degnbol. Jeg jublet, men løp det jeg kunne tilbake i forsvar. Det var igjen 17-18 sekunder og Drammen tok time-out. Det eneste Christian (Berge) sa da, var at vi ikke skulle dra på oss noen utvisning. Så skjedde akkurat det da Steffen, het som han var i toppen, rev ned Glenn Solberg. Men Drammen hadde dårlig tid og det endte i en håpløs avslutning fra Espen Lie Hansen, som var minst like het som Steffen. Morten tok enkelt det dårlige skuddet i sluttsekundet. Seieren og NM-gullet var vårt! Vi kastet oss sammen i en stor flokk, jeg fikk alle over meg og holdt på å stryke med i bånn av haugen. Men vi kom oss opp og fikk kontakt med de 3000 Elverum-supporterne på tribunen. Et fantastisk øyeblikk jeg aldri glemmer – men som jeg gjerne vil oppleve igjen, sier Lars Nordberg.”

Og dermed gikk det troll i ord og Ari og laget fikk sitt NM-gull!

Sug litt på denne karamellen og kjenn på god-følelsen spillerne måtte ha denne dagen. Ny cup-finale venter oss 29. desember mot Haslum i Oslo Spektrum.
Måtte alle makter stå oss bi denne dagen!

GOD HELG til dere alle!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg