Elverum til Bærum for å møte seriefavoritten Haslum – Elverum

Elverum til Bærum for å møte seriefavoritten Haslum

Krevende kamp i vente for Taiga'ns menn.

Endelig er det duket for bortekamp mot årets seriefavoritt Haslum. De røde fra Bærum besitter den største og beste stallen i ligaen og har dobbel dekning på alle plasser. Laget som fortsatt trenes av Tom-Eirik Skarpsno, som er den mest vinnende treneren i serien har ambisjoner om å vinne gull i årets sesong.

Uheldigvis for Haslum har ikke ting helt gått deres vei innledningsvis. Etter en ok start så startet problemene på alvor borte mot BSK, i en kamp der de røde ble spilt ut av hallen. Bæringene har jo slitt med en del skader, så dette er nok den største årsaken til at de ikke har full pott i årets sesong. Nå inn mot jul er derimot de aller fleste tilbake igjen for Haslum.

Haslum besitter landslagskanter på begge sider. Både Magnus Søndenå og Sebastian Barthold er gutter som Berge tar ut jevnlig på samlinger. I bakhånd har de Thomas Kristensen som har mesterskapserfaring for Norge. I tillegg til dette har de lovende Aksel Horgen som er meget habil på kanten.

I bakspillerrekka har de beste høyrebacken i ligaen. Simen Schønningsen ble kåret til årets høyreback forrige sesong og han tok også hjem seieren årets unge spiller i Niso Awards som blir gitt ut en gang i året. I tillegg til nevnte Schønningsen hentet Haslum Eirik Køpp fra fjorårets seriemester Arendal. Køpp var en av Arendals beste spillere i 2015/16. På midten har de Anders Røe og unge Sander Andreassen. Spesielt Røe er viktig for Haslum både fremover og bakover, mens Andreassen har vært god for de røde i de siste kampene.

På linjen hentet Haslum inn Dominic Grimstad, men de unge strekspilleren har ikke slått til som forventet. Tom-Eirik Skarpsno har i de fleste kampene satt sin lit til at Vegard Tennfjord skal gjøre jobben på linja. Tennfjord er nok også hakket bedre enn Grimstad på linja.

I mål har Haslum kanskje ligaens beste målvaktspar. Med en ung og fremadstormende Håvard Aasheim som førstekeeper med rutinerte Trond Tjemsland i bakhånd. Aasheim har levert en rekke gode kamper og ses på som en av de beste målvaktene i ligaen. Tjemsland har også levert bra kamper i den siste tiden.

Som du sikkert har skjønt er dette en av de få kampene i året vi er underdogs i ligaen. Så hvordan skal vi få poeng mot Haslum når til og med på benken har Haslum mer rutine enn oss?

Vi håper vi kan klare å bygge på den gode prestasjonene vi har gjort i det siste. Men med spillere som Petter Øverby og Josef Pujol ute blir det steintøft borte mot seriefavoritten i Nadderud Arena. I deres lekestue uten de to beste spillerne våre kan bli en krevende aften. Men selv om vi er store underdogs har Apelgren uttalt at han ikke går inn til kamp uten å gå for to poeng. Så det er helt sikkert en tent gjeng du kommer til å se i Bærum søndag.

Vi har alle mann klare utenom nevnte Øverby og Pujol. En gledelig nyhet er at Toft har skuddarmen intakt etter en liten skadeperiode, noe sju mål mot Halden viste. I tillegg til dette viser Elverum at de har bra bredde i stallen. Ekstremt artig at Torbjørn Eide viser at tålmodighet lønner seg. Med sin gode treningsmoral over flere år viser han nå at han holder nivået og vel så det i GRUNDIGligaen.

Vi gleder oss til å komme til Nadderud Arena og håper vi kommer ut med æren i behold. Hjelp guttene på søndag! Ta turen til hallen. Vi går selvsagt for to poeng, men vi trenger din hjelp om det skal være realistisk.

HEIA ELVERUM!