Haslum ble for sterke i Nadderud Arena – Elverum

Haslum ble for sterke i Nadderud Arena

Kampen mot Haslum gikk ikke vår vei. Vi hang med en liten periode før hjemmelaget rykket i fra.

Haslum-Elverum 35-29(21-14)

Kampen mot Haslum startet som forventet med to lag som fulgte hverandre på resultattavlen de første 15 minuttene på stillingen 7-7. Da hadde Tamas Ivanscik gjort hele 4 mål allerede i kampen. Selv om lagene hadde like mange mål innledningsvis var det noe som var litt tamt for gjestene fra Elverum. Haslums kontringssterke lag viste i alle dueller at Elverum skulle få det tøft med å gjøre mål. Bakover for Elverum var det ganske tynt, med store rom mellom 3erne som gjorde at Eirik Køpp fikk brukt sitt gode skudd.

De siste 15 minuttene av første omgang ødela på mange måter kampen for Elverum. Med så å si ingen redninger og et forsvarsspill som var langt unna den standarden som man er vant til kom spesielt Køpp godt til. Ute på kanten hadde de også en Thomas Kristensen som gjorde mål på bestilling. I alle situasjoner der ballen skiftet eier fra Elverum til Haslum var vertene ekstremt sugne på å løpe over et bortelag ikke hadde nok sprut i beina denne kvelden. Stillingen til pause var 21-14 til Haslum.

Selv med sju mål opp, så kom Elverum ut på banen igjen i 2.omgang med trua på at de kunne hente inn igjen Haslums ledelse. Omgangens start var prikk lik den første. Med svakt forsvar- og keeperspill kunne Haslumgutta løpe inn ball etter ball. Offensivt var det helt greit, men Tjemsland i målet til Haslum hadde en god dag i målet. Bunnpunktet ble nådd da Haslum ledet 28-19 etter 10 minutter av 2.omgangen. Trener Apelgren så situasjonen som bekmørk og måtte ta en prat med guttene sine. Praten fungerte veldig godt. Bakover fikk Morten den hjelpen han trengte, og fremover ble det også litt bedring. Elverum spiste raskt inn noen mål uten at det ble veldig spennende.

Litt over midtveis i kampen var gjestene kun 4 mål bak, og de hadde en rekke muligheter til å spille seg ordentlig inn igjen i kampen. Ved fire anledninger hadde de muligheten til å komme tre mål bak, men både slurv, udyktighet og en god Tjemsland gjorde at Elverum ikke klarte dette. Med både Pujol og Øverby ute merket nok mange av spillerne til Elverum kjøret med kamper tett som hagl. I tillegg ble Tine Poklar skadet tidlig i den første omgangen, noe som gjorde at Torbjørn Eide og André Lindboe byttet på å spille venstreback. Erik Toft hadde en tung kveld, der skuddene hans kun traff nettmaskene ved en anledning.

Haslum klarte å holde unna for et Elverum som gikk på sitt første tap i serien denne kvelden. I en kamp der bortelaget ikke klarte å finne sitt beste nivå viste Haslum at de absolutt er å regne med etter en litt tung start på sesongen. Med under 20 dager til cupfinalen ser rødtrøyene bra ut. Før den tid må Elverum brette opp ermene for allerede om en uke skal guttene opp mot nok en tøff motstand i ØIF Arendal.

Som vanlig var våre supportere helt fantastiske i Nadderud Arena.