Elverum klare for å møte Arendal på lørdag! – Elverum

Elverum klare for å møte Arendal på lørdag!

Ny håndballthriller ventes når lagene møtes til GRUNDIGligaoppgjør i Sør Amfi!

Fredag etter treningen var det en revansjelysten gjeng fra Elverum som satte seg på bussen, med destinasjon Arendal. Et heltent Elverum skal møte Arendal som etter en litt tung sesongstart har fått maskineriet til å fungere. Marinko Kurtovics gutter ligger på en 6.plass med seks seire og fire tap så langt i sesongen. Ett av tapene kom nettopp mot oss i Terningen Arena tidlig i sesongen. Den gangen vant vi 28-26 etter at Erik Toft banket inn hele sju scoringer.

Denne gangen blir det helt sikkert annerledes. Som nevnt tidligere i teksten er Arendal et lag som er i form. Arendalittene har tre sterke seire på rad i ligaen. Den sterkeste av dem alle er serien mot Haslum i Nadderud Arena. Lars Jakobsen ga seg ikke før han hadde banket inn hele 13 baller i målet til Haslums keepere. Arendal vant hele 44-30, noe som kanskje er det mest imponerende resultatet i hele årets sesong i GRUNDIGligaen.

Laget til Arendal er meget sterkt, med nevnte Jakobsen som den store målskytteren. Dansken var god for de røde og svarte i fjor, men har i år tatt enda ett steg, noe som gjør at han er toppscorer i ligaen. Kanskje tryggheten med at han er det klare 1.valget på venstrebacken som gjør at han nå blomstrer? Med hele 83 mål så langt i sesongen er han hele 13 mål foran nestemann på toppscorerlista.

Det som er morsomt med Arendal er at de lever litt på den gode 88-årgangen som Frank Egeland en gang fostret opp. Med bærebjelkene Sondre Paulsen og Eirik Heia Pedersen i førstesekseren er viktig for den lokale forankringen til laget som spiller sine kamper i Sør Amfi. Paulsen har landskamper for Norge, og er en meget god høyrekant på sitt beste. Heia Pedersen er Arendals svar på Anders Røe(Haslum), klubbspiller som er veldig anvendelig bak i banen. Pedersen er heller ikke beskjeden foran målet til gjestene, noe ett snitt på 4,7 per kamp tilsier.

Alt i alt er Arendal et ganske så komplett lag som kan lage mål fra alle posisjoner i banen. Hjernen bak dette spillet er den kroatiske midtbacken Josep Vidovic. Midtbacken som har vært i Arendal i 3 sesonger er kanskje en av de beste spillerne i ligaen med sin gode spilleforståelse og eksplosive spillestil. I tillegg til å være den som scorer 3.mest på Arendal er han en spiller som gjør de andre spillerne rundt seg bedre enn de egentlig er.

For Elverum sin del er det fortsatt en rekke skader etter en tøff, men artig og veldig lærerik høst. Vi mangler fortsatt Josef Pujol, som tidligere denne uken ble tatt ut som reserve i den svenske VM-troppen. Den sympatiske svensken har et brudd i hånda som ikke er bra igjen enda.

Linjespiller Aleksander Børresen får enda en stor oppgave som han må løse, ettersom at Petter Øverby fortsatt ikke er klar for spill. Linjespilleren fra Grue som nylig ble tatt ut i VM-troppen til Christian Berge sliter fortsatt med en vond ankel etter et overtråkk mot St.Hallvard i midten av oktober. Apelgren tar ingen sjanser med sin strekstjerne, og håper at Øverby er tilbake igjen til cupfinalen som spilles i Oslo Spektrum i jula.

Utenom dette er laget skadefrie og klare for å krige seg til to poeng. Laget er enormt revansjesugne etter den svake prestasjonen borte mot et godt Haslumlag for en uke siden. Laget har fått litt ekstra hvile den siste uken, noe Apelgren håper skal betale seg med to poeng mot Marinko Kurtovics lag.

Kampen spilles i Sør Amfi klokken 18:15 på lørdag.

Vi går for to nye poeng!
HEIA ELVERUM!