SIGURDUR ARI STEFANSSON – ISLENDING MED REKORD – Elverum
Ari Stefansson hadde seks gode sesonger i Elverum før han flyttet til Bodø sammen med samboeren sin sommeren 2011.

SIGURDUR ARI STEFANSSON – ISLENDING MED REKORD

Det har opp gjennom årene vært mange Islendinger på Elverums herrelag i håndball. Av de 10 islendingene som har registrerte A-lagskamper i klubben, er det bare èn som har vært lenger i klubben enn noen annen islending, nemlig Sigurdur Ari Stefansson. Han kom inn i troppen i sesongen 2005/06 under Valter Perisa som trener. Ari ble i klubben i 6 sesonger før han skiftet beite og dro med samboer til Bodø sommeren 2011.

Han kom fra klubben IBV på Island og Ari ble en suksess fra første dag. Han kom på “Årets lag” som høyre bakspiller i sin første sesong! Han hadde nærmest “klippekort” på høyre bakspiller-plass. Han spilte 161 kamper for Elverum, 129 av dem i eliteserien, og scoret 777 mål. Det var bare to kamper færre en selveste Stig Rasch! Og for å sitere Ari: “- Det er greit at jeg endte opp bak Stig, for en skal ikke tulle med kongen, vet du!”.

Han likte seg veldig godt i Elverum, og Elverumsingene likte ham. I klubben fikk han med seg NM-titler og sluttspillseirer, så sportslig opplevde han det meste. Det var bare en ting som manglet, og det var å bli seriemester. Men slik skulle det ikke gå. Men til Bodø tok han med seg samboeren, gode minner og sportslige oppturer som han mener oppveier mangelen på gull i serien.

Ari returnerte til Elverum igjen våren 2012 og skrev ny 2-års kontrakt som makker til Rambo. Han bor og jobber her fortsatt og har trent Storhamars 2. lag i flere sesonger. Håndballen ligger i blodet og han elsker miljøet. For å si det kort: Ari er en grepa kar!

Da stålsetter vi oss i kulda og ser fram til en kamp som varmer i Arendal til helga!

God helg, håndballvenner!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg