Elverum med knusende seier over formsterkt Arendal (!) – Elverum

Elverum med knusende seier over formsterkt Arendal (!)

Det var spådd en jevn kamp, men Elverum viste styrke mot et formsterkt Arendal. Det var til tider en real lekestue for Elverum som vant 26-20 i Sør Amfi

Elverum kom til Sparebanken Sør Amfi med en noe smal tropp. Petter Øverby har slitt med skade men var delvis tilbake mot Arendal, mens Elverums Josef Pujol fortsatt måtte se kampen fra tribunen, etter håndskaden han pådro seg mot Checkhovskie Medvedi i november.

Arendal på sin side sto med en god seiersrekke foran møtet med Elverum, og en god dose selvtillit med over 30 plussmål på sine siste 3 kamper.

Når Elverum og Arendal møtes er det som alltid duket for en real norsk håndballthriller, det lå friskt i minne når lagene entret banen i Sør Amfi, Arendal revansjesugne etter tapet for Elverum i sesongstarten, mens Elverum var revansjesugne etter sitt 6 målstap for Haslum i forrige runde.

Erik Toft fikk gleden av å sette kampens første mål, og ga dermed Elverum ledelsen fra start.
Morten Nergaard vartet dermed opp med en redning hårfint på streken før Elverums Aleksander Børresen fikk øke ledelsen til 2-0. Elverum starter kampen med et råsterkt forsvarsspill, Arendal tydelig frustrert over at kampplanen ikke sitter helt fra start.

Toft blir nødt til å løpe om en Arendalspiller, kommer litt sent og må finne seg i en 2.minutter, og en straffe til Arendal. Den setter Jacobsen og dermed sto det 1-2.

Morten Nergaard viser klasse i kampens innledning og redder flere viktige baller for Elverum, fremover har Børresen funnet formen, og Håkon Ekren viser styrke. Det gir Elverum selvtillit og fart i beina, Tamas Ivancsik vet hvor målet er og etter 9.41 står det 2-6 til Elverum, i det Arendaltrener Marinko Kurtovic tar timeout.

Lars Jacobsen hos Arendal setter deretter deres andre straffe, før Erik Toft banker inn 7-3 til Elverum. Starten på kampen er omtrent som forventet, men Elverum tar styringen fra start, Arendal virker å slite med å finne flyten mot et sterkt Elverumsforsvar.

Elverum øker til 10-5 etter deøye kvarteret, det er en Erik Toft i form som bokstavelig talt banker inn sitt fjerde mål.
Arendals Erik Heia Pedersen vet også hvor målet står og setter Arendals mål nr.6. Det samme gjelder Sindra Aho som setter nr.7, før Elverumsspiller Håkon Ekren setter stillingen på 11-7.

Arendal har også funnet forsvarsstyrken, og gir juling, det er i ferd med å begynne å koke, gule kort, straffer og 2.minuttere begge veier mot slutten av 1.omgang. Elverums Morten Nergaard forsetter klassespillet i mål og Arendal sliter med å komme igjennom, Elverum viser en god bredde i laget og går til pause med en 8.måls ledelse 16-8 til Elverum etter at Håkon Ekren dundrer inn nok et underarmsskudd bak Arendalkeeperen.

2.omgang kastes igang og Lars Jacobsen er raskt oppe å å banker inn omgangens første, deretter får Arendal en merkelig straffe og Jacobsen setter nok et mål. Deretter får Tamas Ivancsik sette omgangens første for Elverum.
Arendal prøver å stoppe Håkon Ekren, men strake armer gjør at Vidovic nå sette seg på benken etter en 2.minutter, men Ekren går igjennom og setter 18-10. Så er det ny 2.minutter for Arendal som må spille 6-4 i et deøyt minutt, Heia Pedersen er litt for røff med Aleksander Børresen inne på linja.

Morten Nergaard vet hvor begge mål står, varter opp med redning og setter mål i åpent Arendal-bur, for ørtende gang denne sesongen. 20-10 på tavla for Elverum.
11 mål bak begynner Arendal virkelig å stresse, finner ikke rytmen i angrepet og kaster bort viktige baller, enten utenfor eller rett på en god Morten Nergaard, som også tar en fantastisk redning på en Arendal-kontring, returen havner hos Arendal som likevel finner mål og 11-21.

Elverum kommer i en dårlig periode og Arendal finner målet, det gir 21-13 og det er 8 målsledelse til Elverum, i det 12 minutter er spilt av 2.omgang og Arendal pådrar seg nok en 2.minutter, også denne gangen etter en duell mot Håkon Ekren, Arendal tar dermed timeout på stillingen 13-22 til Elverum.

Elverum er tydelig noe slitne etter en effektiv åpning på kampen. Slipper Arendal innpå igjen, selv om Nergaard er god i mål er det litt for svakt i Elverumssforsvaret og Arendals keeper Almeida har også funnet formen og er vanskeligere å lure enn tidligere i kampen, med 10 minutter igjen står det leder Elverum 23-17, og Elverum må opp med trykket, timeoutkortet kommer fra Michael Apelgren.

Elverum sliter fryktelig på tampen, en god Arendalkeeper og en sviktende forsvar er ikke til Elverums fordel, men med 5 minutter igjen, drar Rennekleiv på seg en 2.minutter og Elverum er en mann mer, likevel er det kun 4 mål som skiller lagene nå.

Lars Jacobsen har muligheten til å holde lib i kampen for Arendal meden kontring alene mot Morten Nergaard, men Nergaard har bestemt seg, den skal ikke inn!
Selv om et slitent Elverum forsetter å rote på tampen, klarer ikke Arendal å utnytte det. En sterk Nergaard holder Elverum inne i kampen, og André Lindboe får sette kampens punktum med en piruett før han banker inn 26-20 og Elverum tar 2 viktige poeng!.

Det betyr fortsatt tabelltopp for Elverum, og ØIF Arendal sliter forsatt på midten av tabellen.

Elverum har hatt en krevende høst, med mange kamper og en slik seier betyr mye for et slitent lag som onsdag møter Kolstad på bortebane før det blir en velfortjent liten juleferie før cupfinalen 29.desember.

Elverum setter en stopper for Arendals seiersrekke, og viser at selv med en litt tynn tropp er den god nok til å slå også et dyktig Arendal. 26-20 seier er godkjent fra en blid Michael Apelgren!

Vi ser frem til onsdag, når Kolstad er Elverums neste motstander på bortebane.