Til Trønderlag for årets siste seriekamp! – Elverum

Til Trønderlag for årets siste seriekamp!

Årets siste seriekamp spilles på bortebane for Elverum. Kolstad er motstander og begge lag er ute etter å gå inn i juleferien med stil!

Årets siste kamp i GRUNDIGligaen er på trappene, og denne gangen er det fremadstormende Kolstad som står for tur. I et år der Elverum kun har tapt en kamp i serien (forrige kamp mot Haslum), går de til en bortekamp mot solide Kolstad som ørsmå favoritter.

Selv om Kolstad sist slo BSK på bortebane så er det Elverum som kanskje er den lille favoritten. Kolstad må vinne om de skal følge med lagene over seg på tabellen, mens Elverum mest sannsynlig har begynt å tenke på cupfinalen allerede, og i tillegg så tåler de et tap, siden BSK tapte sist.

Det er også et Kolstad lag som har kommet nærmere og nærmere for hver kamp som har blitt spilt. Med sin gode fremgang både på og utenfor banen så blir det garantert en jevn match som kan bikke begge veier. Kolstad tok en kruttsterk seier med fire mål mot BSK sist, og de har funnet juleformen. Med den formen kan de slå hvem som helst i ligaen og det blir spennende å se om Elverum klarer å matche tenningsnivået til Kolstad.

Akilleshælen til Kolstad i kampene mot Elverum er som regel overtenning. Trønderne ønsker mer enn noe annet å slå kloa i de svarte og hvite fra Hedmark. I alle årene i GRUNDIGligaen har Kolstad alltid vært mer gira enn oss i kampene. Vi har stukket av med seieren hver gang fordi vi har vært kaldere i hodet enn Stian Gomos gutter. Kanskje det snur Trondheim Spektrum onsdag kveld?

For Kolstads store stjerne og blivende utenlandsproff Mishels Liaba, betyr nok kampen mer enn noe annet denne sesongen. På sine år i trønderklubben har ikke unge Liaba klart å senke sine gamle lagkamerater i en tellende kamp. Ofte i kampene har Liaba falt helt sammen i ønsket om å lykkes mot gamleklubben. Lagene kan selvfølgelig møtes i et sluttspill, men tipper Liaba ikke tørr å la den sjansen gå fra seg, som fra og med neste sesong spiller i svenske toppklubben Alingsås. Liaba er også den spilleren i Kolstad som har scoret mest spillemål i årets sesong.

Andre viktige spillere for Kolstad er den tidligere landslagsspilleren Ronald Putans. Med en skadehistorikk som selv får Kjetil Aanestad til å se skadefri ut, så har den unge trønderen virkelig hatt noen tøffe sesonger på banen. I den siste tiden har den hardtskytende bakspilleren vært skadefri, og da har også målene trillet inn for Putans. Seks mål mot BSK var nok en bekreftelse på at han virkelig er på gang.

Når man snakker om Kolstad kommer man ikke unna den relativt rutinerte høyrekanten, Truls Fjeseth. Med sine 27 år er han en av de mest rutinerte spillerne på Kolstad. Toppscoreren til Kolstad som nylig ble belønnet med en ny treårskontrakt har i hele år banket inn baller fra både kant og straffemerket for Stian Gomos lag. Lindboe har en formidabel oppgave med å stoppe den tidligere Elverums kanten.

For Elverums del er det fortsatt det samme gamle. Josef Pujol er ute med skade i hånden. Petter Øverby er klar til match, men skal matches forsiktig. Apelgren snakket om maks 15 minutter før i uka, mens Petter selv var klar på at han skulle spille hele. Det hele avgjøres sikkert av fysioterapeutene til klubben. Utenom dette er det mye slitasje på de spillerne som har spilt mest. Både mentalt og fysisk.

Ekstremt gledelig er det at Håkon Ekren har utviklet seg til å bli en meget god spiller for de svarte og hvite. Ekren som tidligere spilte på lag med Liaba har vist at tålmodighet og treningsiver lønner seg. Etter mange år med hardt arbeid har Ekren kommet opp på et internasjonalt nivå. Snart er han kanskje også i troppen med Burud og Øien på rekruttlandslaget.

En annen spiller som har imponert denne høsten er målvakten Morten Nergaard. Med solid spill i både Europa og i serien er han kanskje en av de største profilene i dagens lag. Nergaard som også er kaptein har for alvor vist frem at han kan mer enn å redde baller. Med hele 11 mål så langt i år er han også en viktig bidragsyter offensivt.

Elverum kommer selvsagt til å gi jernet for å kjempe et godt hjemmelag ut av stilen i morgen. Har du lyst til å se dette så sendes kampen klokken 18:30.

Vi håper på seier!

HEIA ELVERUM!