Seier i Trondheim – Elverum
Toft og Mehl gjorde en god jobb mot Kolstad

Seier i Trondheim

Kolstad-Elverum 24-29

I sesongens siste seriekamp for Elverum var det Kolstad som kom best i gang. Et agresivt hjemmelag gikk tidlig opp i en ledelse på to mål. Anført av en strålende Lasse Balstad ledet Kolstad 4-2 etter fem minutter. Elverum på sin side var ålreite fremover, men slet veldig med å sette forsvarsspillet innledningsvis.

I starten av kampen herjet Erik Toft med vertene. Med gode skudd, gjennombrudd og ved å skaffe straffe var han en av de viktigste årsakene at Elverum holdt følge med de røde. Bakover hadde ett vanligvis så godt Elverum slitt med Kolstad, som var gode på å holde tempo i ballen. Nikolaj Mehl sørget for balanse i regnskapet med et kremmerhus etter 10 minutter. Elverum utlignet til 6-6.

En annen spiller som viste seg frem før pause var den landslagsuttatte kanten André Lindboe. Med en herlig dobbelfrosk satt han inn Elverums sjuende mål i trønderlag. Lindboe fikk også æren av å sende de hvite opp i en ledelse for første gang i kampen etter ca 12 minutter.

På linja hadde Elverum to gode spillere i den første omgangen. Først viste Aleksander Børresen seg frem med gode avslutninger og sperrer i angrep. Børresen satte inn 10-9 til Elverum, men en god Balstad utlignet med sitt 6.mål på en kontring like etterpå. Etter dette byttet Børresen med Øverby på linja. Øverby som har vært skadet i noen måneder viste at han var veldig spillesugen. Med læreboka i russersperrer under armen lot han ikke kolstad ta en titt i boka. To ganger på rad fikk kantspillerne en leksjon i denne bevegelsen. Først satte Øverby ballen sikkert i mål, på andre forsøket måtte Truls Fjeseth bruke ufine metoder for å stoppe landslagsspilleren. Straffen som Øverby skaffet, satte landslagskollegaen Lindboe sikkert i målet. Elverum ledet med tre mål på dette tidspunket.

Bortelaget fra Elverum ledet også med fire mål et par ganger i løpet av omgangen, men maktet ikke å øke til fem mål da de hadde muligheten. I stedet satte Truls Moe Fjeseth inn omgangens siste scoring til 16-13 ledelse til Elverum.

Starten på den andre omgangen viste Erik Toft at han hadde skumle hensikter med Kolstad. Toft satte inn omgangens første mål, men det var Kolstad som kom best i gang. Strekspilleren Petur Palsson gjorde to kjappe scoringer etter gode innspill fra Liaba. Mishels Liaba som kanskje gjorde sin beste kamp mot Elverum scoret også nok et mål like etterpå, noe som gjorde at vertene kun var målet bak Elverum. Heldigvis for Apelgren så bestemte Mehl seg for å roe nervene til gjestene med noe susere fra 9-10 meter.

Som nevnt var dette omgangen til Erik Toft, men mange gode langskudd sørget han ene og alene for at Elverum ledet 21-19 etter 10 minutter, men det var et heltent Kolstad som aldri ga opp. Etter en god periode utlignet Truls Fjeseth til 21-21 etter at han snappet en ball i en periode der Mishels Liaba var utvist for vertene. Vanligvis blir lag stresset av dette, men ikke Elverum. Bortelaget skrudde opp et lite knepp igjen og sørget for å lede 23-21 når begge lag var fulltallige igjen. Lindboe og Ivanscik satte hvert sitt mål for de svarte og hvite.

Etter 47 minutter var stlillingen 26-23 til Elverum etter at Erik Toft hadde banket inn sin 6.scoring. Elverumsingen har virkelig tatt vare på muligheten han har fått den siste tiden med godt spill mot både Arendal og Kolstad.

Lagene følte veldig på hverandre i denne perioden av kampen. Begge lag gikk inn i en målløs periode på 6-7 minutter. Det som gjorde at det løsnet for Elverum var en utvisning til Kolstad. I undertallet til Kolstad velger kantspiller Daniel Brandmo å prøve seg fra 9 meter. Dessverre for Kolstad og Brandmo holder ikke han samme nivå som Lindboe, og med en enkel skuddbom kunne Morten Nergaard enkelt avgjøre kampen fra egen målgård. Kolstad hadde tatt ut Patrick Bols i dette undertallet.

Elverum surfer inn til en enkel seier i Trondheim. Håkon Ekren fikk æren av å sette siste ball i nettet til 29-24 seier til Elverum på en dag der de ikke trenger å gi mer enn 70%. Deilig når cupfinalen var i bakhodet hele veien.

Erik Toft ble kåret til banens beste spiller.