Cupfinale: Et håndball-evangelium – Elverum

Cupfinale: Et håndball-evangelium

Elverum spiller Cupfinale i romjulen, vi har derfor gjort en aldri så liten vri på det kjente juleevangeliet.

Det skjedde i de dager at Elverum skulle spille Cupfinale mot Haslum, og hele Elverum skulle til Oslo i hopetall. Det første oppgjøret mellom lagene skulle skje mens Michael Apelgren var laghøvding i Elverum, og alle skulle dra av sted for å heie fram Elverum i Oslo Spektrum.
Det skulle starte med busstur og vorspiel, før kampen var et faktum. Alle skulle av sted for å heie på sitt lag!

Josef Pujol og de andre Elverumsgutta skulle dra fra Elverum til Oslo og til Spektrum, siden de hadde kommet hele veien gjennom NM til Finalen. Nå kom tiden da det skulle skje, og de var klare for finale. De tredde på seg drakter og gjorde seg klare til kamp, det måtte bli i Spektrum for det var ikke plass til dem og all fansen i Nadderud Arena.

Det var fans og supportere fra fjern og nær som så at Elverum skulle spille finale, det kokte i Innlandet. Med ett sto de der med håp om billetter til finalen, vorspiel og skyss og herligheten lyste over dem. De var energiske. Men Kalle Björkman og Ola Norstrøm sa til dem. «Frykt ikke! Vi har slått dem før og vi skal gjøre det igjen. Vi inviterer til storstilt fest på Scotsman før kampstart, og afterparty på First Hotel Central. Dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne hordene av mennesker kledd i svart og hvitt, følge dem og lage cupfinale-fest med dem.»
Så var de omgitt av en flokk av Taiga’n-supportere som hadde fulgt dem i årevis og sang:

«Da vet vi at vi Elsker vårt fagre Elverum»

Når Kalle og Ola fortalte dem dette løp folket tilbake til sine familier og venner og sa til hverandre
«La oss dra inn til Oslo for å se dette live, det Kalle og Ola har kunngjort oss.»
De skyndte seg av sted og fant lange køer i Terningen Arena, alle ville ha billetter, og mens de sto der og ventet på billettslipp snakket de om sin lidenskap, nemlig håndball.
Alle som hørte på ble mer og mer klare for finale, og de undret seg over at de andre lagene ikke skulle lage like mye stemning.
Men det var ikke til hinder for at Elverum skulle gjøre det.
De fikk seg billetter og dro hjem, varmet opp til EL Clasico Cupfinale mot Halsum med noen siste seriekamper og litt juleribbe. Så takket de Elverumsgutta for at de skulle få oppleve Cupfinalen igjen!