Cupfinalen 2016 Elverum -Haslum:- Det er dette vi har drømt om! – Elverum

Cupfinalen 2016 Elverum -Haslum:- Det er dette vi har drømt om!

Elverum kan vise hva en 70år ung håndballklubb kan få til!

Torsdag 29.desember er allerede gitt en plass i historiebøkene til Elverum Håndball, det er opp til spillere, støtteapparat, dugnadsfolk, supportere, og mange flere å bestemme hva som skal stå der.

For første gang siden 2012 er Elverum igjen klare for Cupfinalen, for andre gang har vi muligheten til å bringe Kongepokalen hjem til Norges Håndballby. Står vi sammen kan vi klare alt. 2016 har blitt Elverums symbol på at mye er mulig, om vi setter mål og tørr å tro, rett og slett være det vi alltid har vært i Elverum: OPTIMISTER!

På tampen av 2016 er vi fortsatt inne i  et 70 års jubileum for klubben. I 1946 ble Elverum Håndball stiftet, siden den gang har mangt et håndballhjerte blitt rørt av denne klubbens prestasjoner. Enten du har vært kav Elverumsing, nyinnflytter eller en håndballinterresert som har likt å se kvalitetshåndball gjennom 70 år.

Det har ikke bare vært oppturer for Elverum, men gutta fra de dype skoger, Taiga’ns menn har alltid reist seg, kommet tilbake og har de siste årene ikke bare levert topphåndball i Norge. Også ute i Europa har storlag blitt rystet, og en hel håndballnasjon har fått øynene opp for 70 år ung håndballklubb, fra byen der håndballen ikke bare har vært håndball men en del av familien.

2009 var året, tusenvis av elleville Elverumsinger var tilstede i håndballens Wembley, – Oslo Spektrum. En av den tids erkerivaler, Drammen Håndballklubb sto på den andre siden av banen. Stemingen kan nok fortsatt reise hårene på armene for den som tenker tilbake og var der. Da Lars Nordberg avgjorde i sluttsekundene, da sto en hel håndballby på tå. Det kokte på tribunene, og energien og følelsene sies å kunne høres til de dype Hedmarksskoger. Den 30.desember 2009 tok et samlet Elverum sitt første NM-gull. Sagaen i ettertid kjenner de fleste.

Torsdag 29.desember skal Elverum på nytt entre parketten i Oslo Spektrum, denne gangen står vår erkerival gjennom de siste år, Haslum på andre siden. Mang en storkamp har utspilt seg mellom disse lagene, temperaturen har alltid vært høy. Treningskamp, seriekamp, sluttspillkamp eller som denne gang cupfinale-kamp, prestisjen i dette oppgjøret betyr noe ekstra for begge lag. Det er Norges svar på det spanske El Clasico, det har vært by mot land, det har vært kampen om håndballtronen.

Det er et håndballoppgjør, som har alt. Høy temperatur på banen, på tribunen, i media og ikke minst i garderoben, det har gått en kule varmt innad i lagene og mellom lagene, det er oppgjøret vi elsker å hate, det er så mye som står på spill, så mye energi som skal ut, og som hver eneste gang setter prikken over i’en.

Det er oppgjør som dette som får frem det beste i norsk håndball, som setter hjertet i halsen til enhver håndballentusiast. Det blir høy temperatur, vanvittig stemning, og håndball av høy klasse uansett hvilke lag som møtes til Cupfinalen, men vi kan ikke legge skjul på at Elverum mot Haslum fortsatt har det lille ekstra, og endelig skal vi få oppleve kampen begge lag har drømt om i årevis.

Torsdag morgen, hvalfarter tusenvis av Elverumsinger nok en gang til Oslo Spektrum. Det skal skapes cupsteming, som aldri før med vorspiel på The Scotsman, storkamp i Oslo Spektrum og storfest i Elverum etter kampen. Når Elverum spiller cupfinale, så skal det merkes, og vi skal stå sammen for laget vårt, støtte dem hele veien, vise at Norges Håndballlby har inntatt storbyen.

På torsdag er det en ting som gjelder; Vi skal ALLE gi alt – slik feirer vi klubbens 70års jubileum, og forhåpentligvis får Kongepokalen fra 2009 nytt selskap!

 

/Magnus Stenseth