Cupfinale: -Tid for å vise hva håndballbyen er god for – Elverum

Cupfinale: -Tid for å vise hva håndballbyen er god for

Ventetiden er endelig forbi, torsdag blir romjulsdrømmen virkelighet da Elverum møter Haslum i Cupfinalen.

Juleribben er fordøyet, pakkene er åpnet og høytiden begynner å nærme seg slutten. For oss Elverumsinger er det i morgen som er selve rosinen i pølsa denne julen. Med cupfinalen som det store høydepunktet i Norges beste håndball by. I morgen er det erkerivalen Haslum som står på motsatt side i kampen om kongepokalen.

 

To tusen ihuga supportere setter seg på bussen 12:00 med stor tro på seier i Oslo Spektrum. Elverum har tidligere spilt cupfinale med vekslende hell tidligere. Med tap for Runar i 2008, i en kamp der Christoffer Rambo skjøt seg inn i landslagsvarmen. I 2009 tok vi vårt eneste cupgull. Seier over Glenn Solberg og Espen Lie Hansen etter at Lars Nordberg banket inn seiersmålet for de svarte og hvite. Den siste finale vi har spilt i nyere tid var mot Fyllingen i 2012. Den kampen endte med tap 22-19 etter at Elverum spilte sin dårligste kamp i sesongen. Trym Bilov-Olsen ble den store helten for Fyllingen den gangen.

 

I årets kamp er det en kamp mellom Norges to beste lag i de senere årene. Et Haslum som ikke har tatt en tittel siden 13/14 er nok supergira på å ta en ny tittel. Tom-Eirik Skarpsno gikk jo meget høyt ut foran årets sesong, så han gjør nok alt for å ta en etterlengtet tittel for Bærumsklubben. Laget fra Bærum rustet skikkelig opp foran årets sesong. Med signeringer som Thomas Kristensen, Eirik Køpp og ikke minst Erlend Mamelund så har de alle muligheter til å ta en tittel.

 

Etter en litt tung start på sesongen så har Haslum virkelig fått i gang maskineriet. Det fikk også Elverum merke seg like før jul da de gikk på årets eneste smell mot et norsk lag. Med 35-29 lærte det Elverum en lekse den gangen, med effektivt forsvarsspill og et kontringsspill med internasjonalt snitt. Den gangen klarte heller ikke Elverum å få i gang forsvars- og keeperspillet. En god Eirik Køpp er vel den eneste i årets sesong som har skutt hull på Nergaard i buret.

 

Heldigvis for Elverum så har både Nergaard og Apelgren evnen til å lære av tidligere feil. Nergaard er blant Norges beste keepere og han har også en egen evne til å være best når det gjelder som mest. Med sin rutine er han en nøkkelpersonene ute på banen i Oslo Spektrum. Michael Apelgren er en taktiker av rang som helt sikkert har hatt med seg resten av støtteapparatet med seg da han analyserte hva som gikk galt i forrige kamp.

 

Heldigvis for Apelgren er hele stallen skadefrie og klare for kamp. Både Josef Pujol og Petter Øverby som begge har vært skadet den siste tiden er nå klare for å kjempe om Elverums andre cupgull i historien. Med alle man klare får også Apelgren mange alternativer å spille på, men han får også en mye vanskeligere jobb med å finne den beste konstellasjonen i denne kampen.

 

Med formspillerene Håkon Ekren og Erik Toft blir det spennende å se hva slags rolle klubbspillerne får i denne kampen. Begge to har tatt godt vare på mulighetene de har fått denne høsten. Håkon har vært stabilt god, mens Erik er for alvor på vei tilbake etter skade i både kne og nese.

 

På kantene har både Ivanscik og Lindboe vært ute noen vinternetter før. Med mesterskapserfaring for hvert sitt landslag er dette to spillere som Apelgren er avhengige av skal prestere godt. Bak disse to er Linderud og Wattstrøm gode nok til å avlaste disse ved behov eller om Ivanscik og Lindboe ikke har dagen.

 

På linja er Aleksander Børresen het om dagen. Den høye strekspilleren har virkelig vært en av de bedre for Elverum denne høsten. I tospann med Øverby blir det spennende å se hvordan Haslum skal komme seg forbi denne midtblokka med muskler fra Hedmarken.

 

På sidebackene har Elverum både Nikolaj Mehl, Jonas Burud og Tine Poklar. Alle er spillere som er så gode at Haslum ikke kan la være å ha fokus på de. Spesielt Poklar har vært solid for Elverum. Mange mener at sloveneren har vært den beste utespilleren for Elverum denne sesongen.

 

Selv om Elverum ser gode ut så er nok favorittstemplet delt mellom lagene. Som tidligere nevnt har Haslum Mamelund som den beste spilleren i GRUNDIGligaen. Det blir spennende å se om han spiller 60 min i finalen. Kampen innholder en rekke dueller. Lindboe mot Kristiensen. Barthold mot Ivanscik. Keeperduellen. Trenerduellen. Kampstart er 18:30.

 

Vi går for GULL!!!

 

 

HEIA ELVERUM