Ett fantastisk håndball-år endte med sølv etter tap mot Haslum

Vi kjemper som løver, men det ville seg ikke mot Haslum i cupfinalen

Haslum-Elverum 28-26(15-13)

Det ar to jevne lag som gjorde opp om kongepokalen i Oslo Spektrum.

Elverum tok tidlig et lite initiativ i kampen, men Haslum holdt greit følge i starten. Særlig Erik Toft og Nikolaj Mehl gjorde det god innledningsvis for Elverum i den målrike starten på kampen. Etter om lag 10 minutters spill førte Aleksander Børresen Elverum opp i en 6-5 ledelse, men en for dagen god Anders Røe utlignet direkte.

Selv om Elverum gikk opp i en ledelse på to mål ved Petter Øverby, så klarte Haslum å komme tilbake. Gang på gang svarte de røde på angrepene til Elverum. Ved scoring, så var ikke bæringene seine med å redusere, noe som gjorde at de to tusen tilskuerne på tribunen slet med å holde nervene i sjakk.

I en undertallsperiode der Petter Øverby måtte sette seg, grep Haslum muligheten til å komme ajur på stillingen 9-9 ved Sebastian Barthold. Da så heller ikke Apelgren en annen mulighet enn å ta seg en prat med guttene. Etter dette tok tilbake kommandoen i kampen. Selv om Elverum ikke ledet med mer enn ett mål inn mot pause, så virket det som om de svarte og hvite hadde god kontroll. Tamas Ivanscik satte inn omgangens siste scoring til 15-13 ledelse til Elverum. Ivanscik var sikkerheten selv fra syv meteren denne kvelden.

I 2.omgang var det tydelig at begge lagene hadde hatt godt av en liten pauseprat. Det var Haslum og Vegard Tennfjord som fikk æren av å sette den første ballen i målet denne omgangen. Selv om Haslum satte den første ballen, så rykket Elverum litt i fra. Med noen raske scoringer klarte laget fra Hedmark å opparbeide seg en ledelse på 18-14.

Selv med en ledelse på fire mål så var det ingen som var sikre på seier på tribunen. Elverum gikk også opp i en 19-15 ledelse før Tom Eirik Skarpsno skjønte at han måtte ta en time out. Praten til Skarpsno virket og Tennfjord satte nok en ball bak Nergaard som hadde gjort det bra for Elverum i en periode. Elverum ledet også 20-16, men da gikk det en periode uten mål og Haslum spilte seg inn igjen i kampen.

Nikolaj Mehl satte inn 21-19 etter 16 minutter spill av den andre omgangen, men det var virkelig ikke avgjort. Skarpsno satte inn Mamelund i forsvaret og lot også veteranen være med opp i ankomsten. I tillegg hadde Simen Schønningsen virkelig fått trua på egne ferdigheter. Nevnte Schønningsen satt også inn 21-21 til stor jubel fra den tilreisende røde gjengen på tribunen. Stort sett ble de overdøvet på tribunen av alle de tilreisende fra Hedmark, men når de øynet muligheten for gull våknet de sammen med laget.

Selv om det ble 21-21 viste Elverum styrke ved å igjen reise ifra til 23-21, men Haslum satte to baller på rad. Ni minutter før slutt var stillingen 23-23 og Mikael Apelgren så seg nødt til å ta en prat med guttene sine.

Praten ga resultater og Elverum reiste igjen fra med noen mål. Først var det den ungarske stjernekanten Tamas Ivanscik som satte to kjappe mål før Tine Poklar økte ledelse til 26-23 til Elverum. Men etter dette sa det stopp for Elverum. Det vanligvis så gode kollektive til Elverum var ikke helt til å kjenne igjen etter dette. Med for enkle aksjoner fremover så klarte ikke Elverum å gjøre flere mål enn 26 denne kampen. Haslum på sin side hadde en Simen Schønningsen som gjorde hele 7 mål i denne kampen. Mange av de på slutten som gjorde at kampen var meget spennende. På stillingen 26-26 tok Haslums kaptein Anders Røe ansvar. Med to scoringer sørget han for at bæringene fikk med seg kongepokalen hjem. Røe ble også kåret til banens beste spiller.

Kampen hadde en fantastisk ramme med over 5000 tilskuere på tribunen, og selve matchen var meget god reklame for herrehåndballen i Norge. Takk til alle som tok turen for å følge oss i Spektrum.

Vi gratulerer Haslum som cupmester 2016!