Elverum henter stortalent fra Bækkelaget (!) – Elverum

Elverum henter stortalent fra Bækkelaget (!)

2-årskontrakt for ungt stortalent.

Elverum signerer Bækkelaget-spiller Kevin Maagerø Gulliksen på toårskontrakt.

Kevin Gulliksen 20 år gammel, høyreving og har allerede rukket å gjøre seg svært bemerket i norsk topphåndball. Nå vender han nesen mot de dype skoger og skriver kontrakt med Elverum fra sesongen 2017/2018.

«Det er viktig for oss at Norges beste håndballtalenter velger å komme til Elverum, det ser ut til at vi er i ferd med å snu en trend. Som Norges beste klubb, har vi også det beste sportslige tilbudet. Da er det gledelig å se at de beste talentene velger å komme til Elverum», sier Elverum Håndballs sportslige leder, Bjørnar Myhren.

«Nå har vi slitt i mange år med å hente nasjonale talenter, men det tyder på at vår suksess i Champions League og det harde arbeidet som er lagt ned i klubben er i ferd med å snu denne trenden. Vi har etterhvert kommet i kontakt med flere norske spillere, og det det virker nå som at de norske talentene ser hvor seriøst vi arbeider for å levere på topp og ha det beste sportslige produktet i Norge. Kevin Gulliksen er en av mange gode talenter, og der er gledelig at han velger Elverum på vegen mot en karriere som toppspiller», sier Myhren.

Kevin Gulliksen kommer fra Bækkelaget, som ved årsskiftet har kapret 2.plassen i GRUNDIGligaen. Nå som Norge skal ut i Vm, er han hjemmeværende reserve, men han har allerede fått god landlagserfaring gjennom spill for yngre landslag. Han beskrives som en viktig spiller for Bækkelaget denne sesongen, og har 35 scoringer etter 13 spilte kamper i GRUNDIGligaen.

Kevin Gulliksen skal etter planen erstatte Tamas Ivancsik som etter denne sesongen, som har blitt enig med klubben om å avslutte arbeidsforholdet fra sommeren av.

«Det ligger en totaltvurdering til grunn, med tanke på både Elverum Håndball som sportslig produkt og men også med tanke på det økonomiske aspektet, noe som gjorde at vi denne gangen valgte å gå for Gulliksen. Vi ønsker å løfte fram de beste talentene, nå hadde vi en mulighet til å gjøre nettopp det og grep sjansen. Vi vet aldri når en slik mulighet dukker opp igjen.
Det finnes ingen dramatikk i dette, Vi er enige med Ivancsik, og han har virkelig vist hvor profesjonell han er, gjennom sin tid i Elverum. Ivanscik ha vært med å sette Elverum på Europa-kartet og kanskje er det nettopp det som har gjort at vi nå kan hente et stortalent som Kevin Gulliksen.», sier Myhren.

Gulliksen ble banens beste da Elverum fikk rundjuling i Oppsal Arena under forrige sesongs sluttspill, da lagene møttes i andre semifinalekamp. Gulliksen viste hva han var god for i denne kampen, og at han har fart i beina.
Høyt tempo  har vist seg å være viktig for Elverum gjennom 2016/2017 sesongen, ikke minst i EHF Champions League.
Elverum vant forøvrig semifinalen 2-1 i kamper.

Navn: Kevin Maagerø Gulliksen
Posisjon: Kantspiller høyre
Født: 9.11.1996
Kontraktslengde: 2 år fra sesongen 2017/2018
Mål i GRUNDIGligaen 2016/2017: 35 (13 kamper)
Mål i GRUNDIGligaen 2015/2016: 64
Tidligere klubber: Oppsal og Bækkelaget

Vi ønsker Kevin Gulliksen velkommen til Elverum Håndball Herrer fra neste sesong!