Nok en stjernesignering for klubben: Kristian Bliznac klar for Elverum Håndball (!) – Elverum

Nok en stjernesignering for klubben: Kristian Bliznac klar for Elverum Håndball (!)

Fra Bundesligaen til Elverum Håndball Herrer

Den internasjonale klassespiller i Kristian Bliznac, har i dag skrevet kontrakt med Elverum Håndball Herrer. Svensken har signert en halvårskontrakt, ut sesongen.

Bliznac har vært en het profil ute i Europa, og har flere sesonger bak seg i den tyske Bundesligaen. Hans siste klubb var sveitsiske Kadetten Schaffhausen, som denne sesongen har spilt Champions League mot storlagene Barcelona, Kiel og PSG i gruppa A, men som så sent som forrige sesong spilte Champions League mot Elverum, den gang uten Bliznac som en del av laget.

Bliznac kommer fra Sverige og har tidligere spilt i Allingsås og IK Sävehof, før turen gikk til Bundesligalaget HSG Wetzlar i 2013, hvor han spilte med den norske landslagsspilleren Kent Robin Tønnesen. Nå er han altså klar for Elverum Håndball Herrer og får drakt nr 23.

«Kristian Bliznac er en spiller som passer veldig godt inn i vårt forsvarssystem, da vi søker etter lange mittforsvarere. Han er tiltekt å erstatte Petter Øverby bakover neste sesong, dersom alt fungerer og det kjennes riktig å frem mot neste sesong. Vi har fått kjenne på at vi har hatt en noe tynn tropp, da vi har pådratt oss skader på spillere. Derfor tok vi sjansen som dukket opp da Bliznac flyttet til Norge.» sier Elverum trener, Michael Apelgren.

Han følger opp med hvorfor Bliznac er rett man for klubben på dette tidspunktet:

«Det å få inn en spiller som kan avlaste på flere posisjoner, men først og fremst ha en stor og viktig rolle i forsvarsspillet, er viktig for oss. Som spiller kommer vinnerskallen hans til å passe perfekt inn i vår vinnerkultur, ettersom han blant annet har vært sterkt bidragsytende til å hente titler i sine tidligere klubber.» sier Apelgren

Apelgren kjenner godt til den svenske kjempen, ettersom de spilte sammen i Sävehof sesongen 2012/2013. Apelgren gikk så til Spania før han kom til Elverum, nå følger Bliznac etter.

Det gleder sportslig leder, Bjørnar Myhren som tirsdag var tilstede i Lillestrøm for å signere den svenske 33 åringen.

«Bliznac er en veldig trivelig og omgjengelig fyr, som kommer til å passe godt inn i Elverum-troppen, en typisk vinnerskalle som vil være med å avgjøre. Vi mener at denne signeringa er riktig på mange måter. Både med tanke på å skape bredde i troppen, få avlastet midtforsvaret vårt noe, og ikke minst forsterke det produktet vi allerede har», sier Myhren til EHH.no

fullsizerender

«Jeg er kommer til Elverum for å være med å bidra! Det er opp til trenerteamet hvordan de ønsker å bruke meg, men jeg er definitivt klar for denne oppgaven, og skal gjøre mitt for å bidra til seier i hver eneste kamp, om det er i forsvar eller i angrep spiller ingen rolle. Jeg er her for å vinne med Elverum, og vil gjøre så godt jeg kan for at vi skal lykkes med det», sier Bliznac etter signeringen.

Litt bakgrunnsfakta om Kristian Bliznac

Navn: Kristian Bliznac
Nasjonalitet: Svensk
Født: 27.5.1983 ( i Split, Kroatia)
Høyde: 204cm
Vekt: 104 kg
Posisjon: Bakspiller venstre
Kontrakslengde: Ut 2016/2017 sesongen.
Tidligere klubber:
Kärra HF (moderklubb – 2002)
HP Warta (2002-2004)
IK Heim (2004)
Emmelle Naca Teramo (2004-2005)
Kärra HF (2005-2007)
Alingsås HK (2007-2012)
IK Sävehof (2012-2013)
HSG Wetzlar (2013- 2016)
Kadetten Schaffhausen (2016)

Scoringer i EHF Champions League:
Alingsås HK 2009/2010: 34 mål
IK Sävehof 2012/2013: 47 mål

Scoringer i tysk Bundesliga:
HSG Wetzlar 2014/2015: 45 mål (33kamper)
HSG Wetzlar 2015/2016: 36 mål (25kamper)
Minneverdige øyeblikk:
– Avgjørende når Alingsås HK i SM-finalen mot IF Guif i 2009. Toppscorer med 9 mål.
– Debuterte på svensk landslag: Sverige 2, januar 2009.
– 10 landslagskamper for Sveriges A-lag. Scoret 9 mål.

Bliznac er Elverums andre signering på kort tid, mandag denne uka ble det også klart at Elverum har signert unggutten Kevin Gulliksen for spill i svart og hvitt kommende sesong.

 

Vi ønsker Kristian Bliznac velkommen til Elverum Håndball Herrer og Norges håndballby!

 

/Magnus Stenseth