Historie fredag:EN BROBYGGER PÅ OG UTENFOR BANEN – Elverum

Historie fredag:EN BROBYGGER PÅ OG UTENFOR BANEN

Vi skriver 2011. Steffen Stegavik har hatt, og har, en spesiell plass i alles håndballhjerter i Elverum. En fantastisk personlighet som favner bredt med sitt vesen og omsorg for andre mennesker. På spørsmålet om Elverum håndball sin fremste styrke sier han :»- Det er at hele lokalsamfunnet er med på det vi driver med, og at «alle» viser slik enorm interesse og entusiasme for klubben sin. Uten dette engasjementet ville det vært vanskelig å holde så høyt nivå. Med 2-300 tilskuere på kampene våre i terningen Arena (TA) , ville Elverum ganske raskt vært et andredivisjonslag. Men håndballkulturen i byen har slik rotfeste at jeg tror klubben vil holde seg på topp framover. Elverum har alle muligheter til å bli Norges fremste håndball-by, slik Sandefjord var for noen år siden, mener Steffen.

Heimdal var Steffens klubb i 2007, men da de gikk konkurs var valget for Steffen ganske lett når det gjaldt å finne seg ny arbeidsgiver. Han ville til en klubb nærmest Trondheim så lenge kjøresten Camilla Herrem spilte for Byåsen. «- Mottagelsen jeg fikk i Elverum var veldig positiv, og sportslig ble den første sesongen riktig god med seier i sluttspillet», sier han.
Men likevel havna han i Drammen året etter, og det var det ikke så mange som skjønte noe av. Men Steffen har en god forklaring på det og: «- Ja, jeg ville ta et steg videre, blant annet for å spille Champions League. Dessuten var det mye uklarhet rundt neste sesong i Elverum».

Nå ble ikke oppholdet i Drammen noen Triumf-ferd, for å si det slik. Han gikk skadet og fingerskaden gjorde at han mistet starten på sesongen og 3 CL-kamper. Men han fikk med seg kampene borte mot både Kiel og Barcelona, en veldig viktig erfaring å ta med seg. Men Drammen hadde nok ikke den samme entusiasmen som Elverum og han trivdes ikke særlig godt verken på eller utenfor banen.

Men det ble retur til Elverum året etter. Hovedgrunnen til det var at Christian Berge ble ansatt som trener. Klubben hadde i mellomtida fått mer orden på administrasjonen og økonomien og det var viktig. Han fremhever at Elverum som by var passe stor, at folk er gjestfrie og tar vare på hverandre. Her er det «oss» og ikke «meg-meg» hele tida.
Steffen trivdes veldig godt den tida han var i Elverum. Fremhever spesielt miljøet i klubben, blant spillere, trenere, oppmenn og støtteapparatet som supert.

Han har dessuten veldig mye positivt å si om trener Christian Berge: «- Han er en eminent trener, faglig sterk, veldig god på detaljer, sier de rette tingene, er kompis, men nyter likevel full respekt på treningene, han har en naturlig autoritet, men også en vi kan ta kontakt med når vi vil». Steffen er ikke i tvil om at laget har blitt bedre med Christian som trener. Det var viktig med kontinuitet og at spillerne har trua på det de driver med.

Når det gjelder spillertroppen, og om Christian kunne brukt de yngste spillerne tidligere, er Steffen krystallklar: » – Jeg synes Christian gjør helt rett. Tålmodigheten hos yngre spillere er ofte veldig liten. TING TAR TID! Det gjelder ikke bare Elverum. De unge spillerne har kommet for lett til. Det er ingen krise om en 18-åring må jobbe, slite og trene skikkelig før de får spilletid». Så da så…..

Han sier videre at Elverums supporter-gruppe, Taiga`n, er unike med sin entusiasme og genuine interesse for håndball. Det er deres fortjeneste at gjestende lag synes det er stas å komme til TA å oppleve stemningen der. Spillerne kjenner ansvar for å prestere med en slik oppslutning rundt kampene. Det er en ytre faktor som har stor betydning for hvor godt vi presterer på banen», sier Steffen til slutt.

Da ønsker vi Steffen lykke til i Nærbø og Christian veldig lykke til i Frankrike med landslaget!

God helg alle sammen!

Skrevet av
Hein S. Ekeberg