Håndballåret 2016: En oppsummering fra trenerteamet – Elverum

Håndballåret 2016: En oppsummering fra trenerteamet

Vårt trenerteam med Michael Apelgren og Raymond Hamar i spissen har oppsummert årets 2016 med sportslige øyne!

2016 er forbi og vi innad i laget nyter i skrivende stund litt tid fra hverandre. Det er en fantastisk reise å være en del av dette laget, samtidig som trykket er stort og vi alle kjenner behov for å finne ny energi og se noen andre ansikter en periode før vi sammen skal ta fatt på de utfordringer det nye året gir.

2016 har vært ett år med mange store opplevelser for oss som jobber med Elverum Håndball. Vi gikk gjennom en vårsesong med kun ett tap, og + 7 i snitt i kampene våre. Det hele endte med sluttspillgull i mai, og ny mulighet for å kvalifisere oss til Champions League. Å vinne den gjeveste tittelen i Norge for andre år på rad etter at man flyttet Champions League plassen til sluttspillet er stort for oss, og forteller oss at mye ble gjort rett gjennom fjoråret.

Sommeren bar preg av mye spekulasjon rundt oss. Spillere som Steffen, Luka, Lars og Kalle gikk ut av laget og nye skulle inn. Mange mente at Elverum Håndball skulle slite med å gjenta fjorårets sterke resultater, og at det ville bli umulig å erstatte de spillerne som forsvant. Vi var forberedt på at det kunne bli vanskelig, spillere av den type kvalitet vi her snakker om er det ingen automatikk i at du klarer å erstatte. Samtidig har vi over litt tid sett en sterk fremgang hos mange spillere i vårt lag. Spillere som Håkon Ekren, Jonas Burud og Vegard Øien har de siste par sesongene gått fra å være unge gutter med ambisjoner, til å bli etablerte eliteserie spillere av god kvalitet, og etter hvert en del erfaring. Når det ble klart at Josef Pujol signerte var vi ikke i tvil om at vi ville bli konkurransedyktig den kommende sesongen også. Når vi i tillegg var så heldig å få hentet til oss en Tine Poklar rett før seriestart så må vi si at vi var godt fornøyd med det laget som entret banen i Grundigligaen.

Høsten har vært lang med 27 obligatoriske kamper, fordelt på 5 NM, 9 Champions league og 13 Grundigliga kamper. Av de 27 kampene har vi vunnet 19, spilt 2 uavgjort og tapt 6 kamper. Vi leder serien med 24 poeng, tok sølv i cupen og 8 poeng i Champions League.

Det viktigste for oss denne høsten har vært å ta enda ett steg i Europa. Med 8 poeng og mulighet til å avansere så lenge som 8 runder inn i gruppespillet så er vi godt fornøyd med det vi fikk til. Høydepunktet vil for de fleste av oss være seieren mot Montpellier i Terningen Arena. Det var en helt magisk stemning på tribunen, og en opplevelse vi alle kommer til å huske lenge. Samtidig skal vi ikke undervurdere prestasjonen som gjøres i Russland når vi slå Chekovski Medvedi på bortebane. Denne kampen viser mye av det vi ønsker å fremstå som. Ett LAG som jobber sammen i med og motgang, og er best når kamper skal avgjøres.

I 2016 har Elverum Håndball tapt kun 3 obligatoriske kamper mot Norske lag. Det er vi utrolig stolte over! Desember måned med to tap viser oss likevel hvor skjørt det er. Vi må være ydmyke på at det er kun beinhard jobbing som gjelder, og denne sesongen kommer til å bli ekstremt jevn helt inn. Vi kommer til å jobbe hver dag for å gjøre Elverum Håndball litt bedre, og gjennom dette tror vi at det er mulig å ta enda noen steg, bli enda litt bedre. Forhåpentligvis skal dette bidra til flotte håndball opplevelser med Elverum Håndball i 2017 også.

 

Godt Nytt År

 

Micke og Raymond.