Elverumsspillere i historisk VM-semifinale! – Elverum

Elverumsspillere i historisk VM-semifinale!

Petter Øverby og André Lindboe er allerede historiske med semifinale. Kan de ta steget til VM-finalen?

Håndball VM har løftet norsk håndball til nye høyder, etter kun et tap hittil i VM er Norge klare for semifinale i VM fredag kveld. Det har aldri skjedd før!

Norge har i lang tid vært sett på som et middelmådig lag i europeisk sammenheng, det var helt til tidligere Elverumstrener Christian Berge tok over jobben som norsk Landslagstrener. Det har kun gått en vei siden, oppover!

Etter tapet i EM-semifinalen i fjor, har det likevel ikke gått helt veien for håndballgutta. Ikke før nå.

Norge tapte EM-bronsefinalen, og mistet dermed direkteplass til VM. De måtte gjennom VM-kvalik. Den gikk ikke helt som Norge hadde håpet, krevende kamper og i en krevende gruppe gjorde at det så mørkt ut for Norge.

Så kom wild-card plassen til VM på bordet, Norge fikk den servert. Noen hadde troa på at Norge skulle levere i VM, akkurat slik man trodde om Elverum i Champions League, når også de fikk wild-card til mesterligaen.

Norge sto altså i fare for ikke å få spille VM, fredag kjemper de om en VM-finale i Paris, og ingen ringere enn vertene Frankrike venter i en eventuelt finale.

Før Norge og håndballgutta kan nå dit, og bevise nok engang hva som bor i dette laget, må Kroatia bekjempes i semifinalen. Det blir ingen enkel kamp, men Norge har vist styrker som andre storlag gjennom VM og ikke minst motstandere fra fjorårets EM har måttet gi tapt for.

Tross et ungt lag, er det gode ferdigheter, pågangsmot og sult som har løftet et middelmådig Norge opp til verdenstoppen på kort tid, hærføreren for det hele har vært Christian Berge som har vist kløkt i sin rolle.

Vi som kjenner Christian fra hans tid i Elverum, vet hvordan han tenker, hva han forventer og hva han har levert. Vi har sett hva Berge kan få til, om troppen består av rutine, unggutter, ferdigheter eller sult, så vet Christian hvor og hvordan han skal hente frem det beste i laget. Han tok Elverum til sitt første seriegull og sitt første NM-gull, det er ingen tvil om at han kan ta Norge til VM gull, i løpet av helgen får vi svar på om tiden er inne allerede nå!

Magnus Gullerud har levert godt på strekposisjon for Norge i VM, som under sin tid i Elverum viser Gullerud at han har trua på prosjektet. Han gjør sin del av jobben, sammen bygger håndballgutta et LAG!

Petter Øverby og André Lindboe er begge med i VM-troppen til Norge, tross at de ikke har mange minutter på banen foran semifinalen, har de bidratt på sin måte. De holder moralen oppe, de gir hverandre tips, de har sine oppgaver og de leverer som de skal. De er klare når sjansen byr seg, og sammen med resten av håndballgutta lukter de et snev av medalje.

Det er den totale pakka som har tatt Norge til VM-semifinale, ei pakke som ingen andre lag i VM har.

Elverum Håndball har fått æren av å være med i det gode selskap i EHF Champions league og levert, norske spillere er i ferd med å ta plass på de store europeiske lagene og nå lukter Håndballgutta på VM-medalje.

Norsk håndball er på vei opp og fram i Europa, vi gleder oss til fortsettelsen og takker for at vi har fått være med på reisen!
Sammen ser vi fremover! HEIA NORGE!

 

/Magnus Stenseth