Fra historisk semifinale til historisk VM-finale! – Elverum

Fra historisk semifinale til historisk VM-finale!

Norge klarte på mirakuløst vis å hente seg inn til ekstraomganger, det var nok til å sende gutta i rødt, hvitt og blått til VM-finalen i Paris.

Norge kom til VM i Frankrike på wildcard, fredag kveld sikret de plass i VM-finalen og for første gang noen sinne, er håndballgutta sikret medalje i VM!

Det var mange som håpet, og mange som satt klistret til tv-skjermen da Norge spilte semifinale i håndball-VM fredag kveld. Etter først å ha jobbet seg gjennom gruppespillet, med kun et tap (mot vertsnasjonen Frankrike, gjorde de kort prosess i åttedelsfinalen mot Makedonia, deretter fulgte Ungarn i kvartfinalen før Kroatia var Norges siste hinder i kampen om VM-finale. Det ble en kamp for historiebøkene!

Det var spådd et krevende oppgjør for Norge i semifinalen, noe Norge virkelig fikk kjenne på gjennom kampen. Det var Kroatia som først fikk et grep om kampen, og stresset Norge til å begå feil, men Norge kom tilbake mot slutten av 1.omgang ryddet opp og gikk til pause med en tomålsledelse 12-10.

2.omgang fortsatte på mange måter i samme spor, lagene vekslet på å ha ledelsen og ingen tok med det første ordentlig grep om kampen, tross at Kroatia var svært nære å frata distre nordmenn motet utover i omgangen. Et stresset Norge, slet med å holde roen og kastet bort baller i avgjørende fase av spillet, heldigvis for Berges menn klarte de å presse Kroatia med sterkt fysisk forsvarsspill og en liten dose uheldige kroater, det gjorde at Norge klarte å henge med i kampen. På tross av at det mot slutten av 2.omgang så svært tung ut for de norske håndballgutta, klarte de å hente inn igjen Kroatia og sekunder før slutt sto det 22-22 på tavla i det Kroatia tildeles straffekast.

Norge som nettopp så ut til å ha sikret ekstraomganger sto nå og vaklet, ikke bare i hallen, men også hjemme i stua sto det norske folk med henda til hodet, hjerteklapp i brystet og et stort «NEI» kunne nok tydelig høres over det ganske land.
Nå var det opp til en mann, mannen som gjennom VM har vist seg å være en av Norges viktigste spillere, Torbjørn Bergerud gjør seg klar i målet. Ett skudd gjenstår av 2.omgang!

Kroatiske Horvat sender ballen i veg mot nettet, men der står en vanvittig kjempe av en keeper i Torbjørn Bergerud som sikrer ekstraomganger og håpet om en VM-finale lever fortsatt.

1. ekstraomgang blir krevende for Norge, som pådrar seg en utvisning og må langt ned i kjellern for å henge med mot Kroatia.
2. ekstraomgang går derimot veldig mye bedre, for Kroatia har brukt om sin dose flaks for kvelden, og selv om det er litt drøyt å si det, så ser det formelig ut til at Norge rent leker seg til en tremåls seier, etter straffescoring fra Kent Robin Tønnesen. Det blir 28-25 til Norge, et resultat vi hadde håpet på, men knapt hadde turt å drømme om.

Christan Berge og hans menn har nok engang bevist hva som bor i denne unge norske landslagstroppen, rutine og erfaring er ikke alt, sult, pågangsmot og vilje kan trumfe det meste når man spiller på lag slik håndballgutta gjør.

Seiersscenene er ikke til å ta feil av! Norge er klare for VM-finale mot Frankrike på søndag!

Petter Øverby og André Lindboe blir nok engang historiske når de sammen med resten av laget entrer banen søndag kveld. Til forskjell fra EM i 2016, er de nå sikret en medalje. Uansett hva som skjer mot vertene Frankrike er det en sensasjon vi har vært vitne til i disse januardager i 2017.

Elverumsgutta har stått på bidratt i laget, kanskje ikke så mye på banen, men de har gjort en vel så viktig jobb i kulissene, søndag får de alle oppleve det vi har drømt om i så mange år, nemlig å se det norske herrelandslaget spille Finale!
Hvor deilig hadde det ikke vært å krone det hele med det edleste metallet rundt halsen, etter seier mot vertsnasjonen Frankrike? Vi får gjøre som vi har gjort hele veien til nå, krysse fingrene og gjøre som alltid! Skrike av full hals for Elverumsgutta og for Norge!

Heia NORGE!