Skiskytterstaffeten: -Minusgrader for hall-vante Elverumsgutter – Elverum

Skiskytterstaffeten: -Minusgrader for hall-vante Elverumsgutter

Nok en uforglemmelig skiskytterstaffet, avholdt på Varden for Elverumsgutta.

Årets tradisjonelle skiskytterstafett ble avholdt på Varden Skistadion, tirsdag kveld, det ble et artig skue for de frammøtte.

Med godt mot stilte gutta til start, under ledelse av oppmann Roger Næss, som i kjent stil satte opp lagene og ledet gutta gjennom traseen før start.

Lagene var som følger:

Morten Nergaard
Tamas Ivancsik
Didrik Linderud

Jonas Burud
Nikolaj Mehl
Michael Apelgren

Emil Kheri Imsgard
Kristian Bliznac
Jørgen Jansrud

Roger Næss
Erik Toft
Tine Poklar

Torbjørn Fredriksen Eide
Josef Pujol
Vegard Bakken Øien

Opplegget var som følger:
Gå en runde, skyting, strafferunder, ny runde, veksling. Deretter gikk de resterende på laget samme runde, før de startet på nytt igjen, totalt skulle totalt gå 3 runder, men en standhaftig oppmann avlsuttet stafetten etter 2.

Her ble det mye klabb og babb, spesielt for spillere som Tamas Ivancsik, Josef Pujol, Tine Poklar og Kristian Bliznac som ikke har vokst opp med ski på beina. Et humoristisk innslag i en eller krevende treningshverdag for Elverumsgutta. Kalde fingre og bakglatte sli hjalp nok heller ikke spesielt under den krevende stafetten.

Selv om gutta til daglig spiller håndball på europeisk nivå, har de nok litt igjen før de kan kalles for skiløpere, det var helt tydelig at dette er hallvante gutter, som mener minusgrader og idrett ikke henger sammen, med noen unntak også her selvfølgelig. Didrik Linderud og Jonas Burud var blant spillerne som hadde vært ute en vinterdag før, og viste å komme seg frem i løypa.

Så til skytinga, og der tenker vi sikkert at de skulle på et noe høyere nivå? Joda, de aller værste i skisporet var ikke så hakkande gale på standplass, men vi ville nok knapt tatt med noen av gutta på jakt med det første. Med unntak av Josef Pujol som kan levere fullt hus på en god dag, og et par andre som hadde vinden med seg (forøvrig vindstille) så ble det vel en og annen treff.

Bom gir jo som sagt mer tid med ski på beina som følge av strafferunder, her var oppmann Jonny Børresen ivrig dommer i strafferunden og måtte hjelpe en og annen løper opp av snøfonna etter skarpe svinger.

Gutta fikk helt klart frem konkurranse instinktet tross en bitende kulde, selv de dårligste skiløperne fra start, fant etterhvert en og annen teknikk, for den som tørr kalde det for det, men fremover kom de da likevel.

Årets stafett handlet som alltid om prestisje, og da må vi jo også trekke frem vinnerne som denne gangen ble Erik Toft, Roger Næss og Tine Poklar.
Prisen for beste fightervilje/innsats gikk til Josef Pujol!

Takk til gutta for nok en uforglemmelig aften, nå starter for alvor opplandningen til GRUNDIGligakampen mot Falk Horten på lørdag.
Husk at det er gratis inngang på denne kampen, da dette er årets KRONEKAMP!