Falk Horten kommer på besøk! – Elverum
Morten Nergaard er klar for kamp mot Falk!

Falk Horten kommer på besøk!

En håndballfri måned er over og igjen er det duket for GRUNDIGligaen. Denne gangen er det nyopprykka Falk Horten som står på motsatt banehalvdel. Vi husker alle hvordan forrige elverumskamp gikk(og denne gangen er vi klare for revansje. Etter et forsmedelig tap for Haslum i cupen har Kalle Bjørkman og resten av markedsavdelingen jobbet på spreng for å fylle Terningen Arena på lørdag. Arbeidet har gitt resultater og det er ventet opp mot 2500 tilskuere i morgendagens kamp.

Morgendagens motstander trenes av Daniel Birkelund som tidligere denne måneden annonserte at han vil se seg om etter ny klubb etter denne sesongen. Trenertalentet, som også er en god kompis av Tom Eirik Skarpsno, har gjort det bra med Hortens-laget de siste sesongene. Han har helt sikkert også diskutert med Skarpsno om hvordan han skal lure til seg poeng i lørdagens oppgjør. Det blir spennende å følge trenerduellen mellom Birkelund og Apelgren i kampen som har avkast 15:30.

Falk mange spennende typer i laget, men det er midtbacken Magnus Fredriksen som kanskje er den største stjerna. Unggutten som fyller 20 år dette året er en spillende playmaker med et godt skudd og gode gjennombrudd. Unge Fredriksen har hele 26 u-landslagskamper med flagget på brystet for Norge. I årets sesong har han scoret 59 mål for laget som ligger på 11.plass før morgendagens kamp.

Toppscorer for Falk er den rutinerte kantspilleren Steffen Berg Løkkebø. Sandefjordgutten er kun målet foran Fredriksen så langt i sesongen for de blå fra Horten. En varierende uttellingsprosent har vært litt av gjengangeren for den keivhendte kantspilleren som har mesterskapserfaring for Norge. Falk er nok avhengige av at Løkkebø har fininnstilt den gode tricken sin når de ankommer Elverum på lørdag.

Utenom dette er det en rekke unggutter som burde nevnes, men vi velger kun å trekke frem den spennende kantspilleren Tormod Hauane. Den teknisk gode kantspilleren blir en viktig brikke for Falk på lørdag. Kantspilleren snitter på 2,5 mål i årets sesong, men på gode dager kan han fort gjøre livet surt for både Nergaard og Øien i målet til Elverum.

For hjemmelaget blir det første møte med Terningen Arena i 2017. Som nevnt tidligere så er det ventet godt over 2000 tilskuere til denne kampen. Kristian Bliznac får sin hjemmedebut etter overgangen fra sveitsiske Kadetten like etter nyttår. Bliznac som signerte en kontrakt som strekker seg ut sesongen blir en spennende spiller å følge for supporterne til Elverum.

Det er alltid vanskelig å vite hvor man står etter en så lang pause. Troppen til Elverum er så å si skadefrie etter mange skader rundt juletider i fjor. Spillere som Petter Øverby og André Lindboe har kommet tilbake etter eventyret i Frankrike, og er helt sikkert veldig sugne på å vise seg frem i Terningen på lørdag. Elverum kommer til kampen med tap i sin eneste treningskamp før 2. halvdel av sesongen. Elverumsingene fikk regelrett stryk av svenske Sävehof på Flisa for noen uker siden. Kampen lagde garantert noen rynker i panna på en ellers så rynkefri Michael Apelgren.

Elverum er jo et lag fullt av profiler og de må nok ses på som favoritter mot Falk. Etter 13 kamper har hjemmelaget vunnet 12, og Falk har 3 seire på sine 14. I foregående oppgjør vant Elverum komfortabelt 32-21 etter at Lindboe satte inn ni mål for de svarte og hvite. Den gangen ble strekspiller Martin Hossman toppscorer med fem mål for Falk. Etter kampen sa Daniel Birkelund følgende: «Elverum er tvers igjennom solide, i alle andre kamper har vi hatt en mulighet til å vinne, men denne gangen virket det som om det var kattens lek med musa». I den periode var Elverum i fryktelig god form, og det virket som om de gikk på vannet. I morgendagens kamp er selvfølgelig seier målet, men gutta fra Elverum vet at de må finne frem sin beste håndball om de skal vinne. Så jevnt har det blitt i ligaen.

Vi håper du tar turen for å støtte gutta. Gratis inngang for alle, og gutta lover å gi alt i hver duell.

Vi ses på kamp! HEIA ELVERUM!!