Seier i første kamp etter januarpausen! – Elverum
Burud med flere på samling!

Seier i første kamp etter januarpausen!

Elverum-Falk Horten 26-20

Det var Elverum som startet kampen best i Terningen Arena. Det var tydelig at Petter Øverby var spillesugen etter mesterskapet i Frankrike. Allerede etter seks minutter hadde gruegutten satt tre baller i nettet bak Zivojin Ilic i buret til Falk Horten. Elverum hadde bra start på kampen med 4-1 etter sju minutter.

Etter 10 minutter ledet hjemmelaget med 4-2 etter en periode med litt skuddbom og tekniske feil. For bortelaget var som ventet Magnus Fredriksen som var den største trusselen. Den talentfulle midtspilleren var den eneste på bortelaget som hadde overlistet Morten Nergaard i Elverums mål innledningsvis.

Erik Toft satte sitt første mål etter 16 minutter spill for Elverum, og så en hissig Daniel Birkelund seg nødt til å ta en timeout. De første 15 minuttene var preget av at det var to lag som ikke hadde spilt kamp på lenge. Med kun 2 mål bakover så var nok Elverums trenerteam veldig fornøyd med jobben Kristian Bliznac gjorde foran målet på kaptein Nergaard.

Timeouten til bergenseren Birkelund ga resultater umiddelbart. Selv om bortelaget fra Horten spilte en periode i undertall så klarte de å snike seg nesten opp i ryggen på Elverum i det de rundet 21 minutter. Magnus Fredriksen viste hele Terningen hvilken fantastisk spiller han var i det han spilte opp Kennie Boysen, som for øvrig fikk lite spilletid denne kampen. Stillingen var 6-5 til hjemmelaget, før Håkon Ekren økte til 7-5.

Selv om Elverum bevisst rullerte litt rundt på laget denne perioden, så var kvaliteten på spillet altfor dårlig de første 25 minuttene av kampen. Med en god Morten Nergaard som tok det han skulle i målet. Men sju mål fremover var altfor dårlig for de svarte og hvite. Heldigvis bedret det seg litt inn mot pause. Både Lindboe, Toft x2 og Øverby sørget for at vertene gikk til pause med 11-7. Petter Øverby og Magnus Fredriksen var toppscorer for hvert sitt lag.

2.omgang startet på verst tenkelig måte for Elverum. Med noen raske mål fra Falk Horten og en utvisning til Elverum var gjestene virkelig inne i kampen igjen. Nikolaj Mehl kjeftet på seg en utvisning etter en situasjon der han mener det var brøyt. Mulig dommerne gjorde feil først, men utrolig svakt å kjefte på seg en utvisning i etterkant. Falk benyttet muligheten til å redusere til 12-11 ved Tormod Hauane ute på venstre kanten.

André Lindboe skaffet Elverum et lite pusterom i det han satte inn 15-12 etter 10 minutter av 2.omgang. Straffekastet gikk i mål via beinet på Ilic på Falk. Lindboe var også sikkerheten selv et par minutter etterpå i det han limte et straffekast helt oppe i krysset.

Magnus Fredriksen fortsatte showet fra 1.omgang. Playmakeren reduserte til 18-16 med sin 6.scoring for kvelden. I tillegg til å være sist på seks av scoringene var midtbacken mannen som oftest var nest sist på ballen for de blåkledde denne kvelden.

Falk var kun målet bak etter 18 minutter. Elverum hadde like før brent et straffekast ved Lindboe og et gjennombrudd av Mehl. Bakover slet Elverum mer med å komme ut i skytteren og ofte var skuddene til Falk godt plassert, noe som gjorde jobben for Nergaard mye vanskeligere enn i 1.omgang. Heldigvis roet Josef Pujol litt av nervene med et godt gjennombrudd og scoring etter 18:30.

Med kun 9 minutter igjen av kampen satte Lindboe inn sitt femte mål med Et frekt innløp fra kanten. Nervene roet seg litt for Elverum med en 20-18 ledelse. Like etterpå tok Birkelund en timeout for å snakke med sitt lag. Angrepet ga ingen resultater og Nikolaj Mehl fikk æren av føre hjemmelaget opp i en 21-18 ledelse med bare sju minutter igjen å spille.

Morten Nergaard reddet et meget viktig forsøk fra Tormod Hauane. Kantspilleren fikk muligheten til å redusere til 22-20 for Falk Horten, men i stedet var det Elverum og Tine Poklar som økte til 23-19 foran 2263 tilskuere i Terningen Arena.

Poklar avgjorde på mange måter kampen i det han satte inn 25-19 til Elverum med bare to minutter igjen å spille. En liten kraftanstrengelse på slutten var nok til å riste av et godt Falk-lag denne gangen. Elverum vinner 26-20 etter en helt grei kamp mot et Falk-lag som garantert kommer til å ta en del poeng i denne vårsesongen.

Kampfakta Elverum: Petter Øverby 4, Tamas Ivanscik 3, Nikolaj Mehl 1, André Lindboe 6, Erik Toft 4, Håkon Ekren 1, Tine Poklar og Josef Pujol 4.

Toppscorer Falk: Magnus Fredriksen 6.