Steintøff bortekamp mot Bodø venter – Elverum
Tamas Ivanscik har vært i Bodø en gang før, da scoret han hele 12 mål. Kan han gjenta dette på onsdag?

Steintøff bortekamp mot Bodø venter

Etter en grei seier mot Falk Horten der vi ble presset i 60 minutter venter nå Bodø HK. Vi fiser opp til den nordlandske byen Bodø i håp om å ta en seier over de blågule vertene. Bodø som trenes av vm-sølvvinneren Børge Lund. Lund var Berges assistenttrener under mesterskapet og har etter mange år som spillende trener nå valgt å kun være trener, noe som også har gjort at BHK har gjort det mye bedre i seriespillet enn hva de gjorde forrige sesong.

BHK ligger i skrivende stund på en meget solid 4.plass på tabellen. Med 18 poeng er de kun innbyrdes/målforskjell foran Fyllingen og Arendal. På plassen foran BHK ligger Haslum med 21 poeng. Etter en kjapp titt på tabellen ser vi at BHK er nødt til å vinne morgendagens kamp om de skal ha mulighet på medalje i årets sesong. I lokalavisen før forrige kamp mot Haslum uttalte også kantspiller Preben Egeli at kampene mot Kolstad og Elverum var to nøkkeloppgjør i kampen om medalje. Dessverre for Egeli var det Kolstad som vant den første kampen mot BHK etter mesterskapspausen med sifrene 28-25.

I den kampen manglet Bodø sin viktigste spiller. Målvakten Joachim Christensen måtte stå over i Trondheim på grunn av hjernerystelse, og det er ventet at han er tilbake mot Michael Apelgrens mannskap. Den danske keeperen er regnet som en av de beste målvaktene i ligaen, og BHK er nok avhengig av at han har en supergod vår om de skal ha mulighet for medaljer i ligaen. I bakhånd har de den gamle fjellhammerkeeperen Alexander Marthinsen. Unge Marthinsen er relativt fersk på nivået, men viste mot Kolstad at han på gode dager kan gjøre livet surt for motstanderen.

En spiller som helt sikkert blir trukket frem på taktikkmøte til Elverum er den teknisk gode kantspilleren Aleksander Westby. Den tidligere Ski- og Follospilleren er helt magisk fra straffemerket og har i tillegg en meget god uttellingsprosent fra kant. Med hele 86 mål på 15 kamper er han BHKs toppscorer så langt i sesongen. I ligaen er han den mestscorende spilleren av alle, ettersom Lars Jacobsen forlot Arendal i desember.

Bak i banen har nordlendingene gode spillere som Henrik Bielenberg og Binai Aziz på hver sin sideback. Aziz er en fintesterk svenske som kan bekle alle bakspillerrollene i angrepet til Børge Lund, men Bielenberg er en typisk skytter som kan minne litt en Lars Nordberg i sin tid. Et fantastisk godt skudd er varemerke hans. I midten har de Vetle Eck Aga, som var med i oppkjøringen til VM, men ble funnet for lett når uttaket kom. Eck Aga er en playmaker som også har et godt skudd.

Elverum har hele laget skadefrie. Aleksander Børresen som sto over mot Falk er igjen med i troppen etter han har slitt litt med akillessenen de siste ukene. Det vil si at Elverum har en meget sterk tropp som er på vei opp til Nord-Norge. Både Petter Øverby og André Lindboe har fått enda flere økter med resten av gruppen etter VM. Bliznac har også hatt sin første kamp, en kamp der han viste klasse før pause mot Falk.

Fremover på banen har nok BHK en plan på hvordan de skal klare å stoppe Poklar og Toft på venstreback, mens spillere som Mehl og Burud må litt opp i nivå etter en svak kamp mot Falk sist. Begge høyrebackene er veldig gode i spillet, så gjelder det litt å være litt mer «ego» på de riktige sjansene i det kollektive Elverum.

Det blir også spennende å se om Nergaard fortsetter storspillet for de svarte og hvite. Mot Falk Horten var han overalt i de 1.omgangen, men også han falt litt i målet etter pause. Elverum må nok gjøre en mye bedre prestasjon totalt sett om de skal ha muligheten til å få med seg poengene hjem fra Bodø.

Kampen kommer til å bli tett og spennende til siste fløytesignal. Vi går selvsagt for seier, men vi er nødt til å spille bedre enn hva vi har gjort de siste 5-6 ukene.

Kampen sendes på ostlendningen.no og kampstart er 18:00.