Tidenes utfordring venter. – Elverum
Pujol er klar for kamp mot Haslum

Tidenes utfordring venter.

På søndag venter det franske storlaget Montpellier i Frankrike for Elverum. Sammen med ca 45 stykker fra Taigaen satte Elverum seg på flyet til den franske rivieraen fredag morgen. I Frankrike venter ikke mer enn fire verdensmester og hele seks spillere som var på banen i VM-semifinalene. I forrige oppgjør mellom lagene var det Elverum som vant etter en strålende oppvisning av det kollektivt gode Elverum i 60 minutter. Denne gangen er kampen av lite betydning for de franske vertene, som allerede er sikret seieren i gruppe C. men en ting er sikkert, har man tapt håndballkamper mot lag man burde slå så er revansjelysten så stor at man glemmer at kampen ikke er avgjørende for avansement eller ikke. For Elverum er det en viktig kamp med tanke på en eventuell kvalik/direkteplass inn mot neste års Champions League (avhenger av hvem som vinner sluttspillet).

 

Montpellier har målvakten Vicent Gerrard som dro med seg prisen som beste målvakt i verdensmesterskapet på hjemmebane. Keeperen sto som en levende vegg etter at han henviste tidenes beste målvakt Thierry Omeyer til benken. I Terningen sist så han ut som Bambi på isen etter at Elverum skjøt han ut av målet i den første omgangen. Veldig inspirerende å se hvor kort det er opp til de beste for gutta i fra skogen.

 

De andre tre verdensmesterne som Elverum møter på søndag er Ludovic Fabregas, Valentine Porte og den legendariske kantspilleren Michael Guigou. Alle tre startet finalen som de som kjent vant mot Norge etter å ha ligget under til pause. Spesielt linjespiller Fabregas gjorde et meget godt VM for Frankrike. Det kan vel også nevnes at Porte holdt Luc Abalo på benken store deler av mesterskapet ute på høyrekanten.

 

Utenom disse fire har Montpellier en rekke andre landslagsspillere. På høyrebacken har de Barcelona-klare Jure Dolenec. Den slovenske bakspilleren var med i semifinalen for sitt hjemland. I forrige oppgjør mellom lagene ble han kåret til Montepellier sin beste spiller, han scoret også seks mål i dette oppgjøret.

 

For Elverum ble Josef Pujol den store spilleren forrige gang lagene møttes. Med hele syv mål og en rekke assists viste gjorde den svenske playmakeren sin beste kamp hittil i den svarte og hvite trøya. Den tidligere Hammarby-spilleren var overalt med innspill bak rygg og gode finter etterfulgt av skudd som gikk i mål.  De 45 reisende supporterne håper at svensken kan finne frem toppnivået sitt i denne kampen.

 

Det blir spennende å se hvordan Apelgren løser forsvaret i denne kampen. Aleksander Børresen har ikke vært på banen i de to første seriekampene etter jul og er tvilsom i oppgjøret mot Montpellier. I tillegg kan heller ikke Kristian Bliznac spille for Elverum. Ny-signeringen spilte Champions League for Kadetten før jul og er dermed utilgjengelig for de svarte og hvite i dette oppgjøret.

 

Kampen vises fra klokken 17:15 på Viasat4 på søndag.

 

Vi har trua på poeng! HEIA ELVERUM.