Montpellier ble for sterke! – Elverum

Montpellier ble for sterke!

Etter en jevn start drar vertene i fra Elverum og vinner komfortabelt 31-24

Montpellier-Elverum 31-24.

Det var i forkant av oppgjøret ventet at Elverum kom til å få det tøft i gårsdagens kamp mot Montpellier. Selv med et lag med fullt av stjernespillere var det et tent lag fra Elverum som viste at de la igjen respekten i garderoben. Med et godt forsvarsspill og en lur Josef Pujol i angrepet etetrpå var det Elverum som fikk den beste starten på kampen. Men som Montepellier viste klasse i gårsdagens kamp. Elverum hang godt med de første 10 minuttene av kampen, og spesielt Tine Poklar gjorde en fin figur innledningsvis.

Elverum fikk et par muligheter i overtall og det gjorde at de kun lå bak med 9-7 etter 15 minutter. Etter dette handlet egentlig alt om vertene fra Frankrike, som var tydelig revansjelystne etter tapet i Terningen Arena før jul. Etter en jevn start dro Montpellier sakte i fra gjestene fra Elverum, som manglet Aleksander Børresen og Kristian Bliznac i denne kampen.

Den franske strekkjempen Ludovic Fabregas, som også hadde et stort VM for Frankrike i januar, kriget inn 13-9-ledelse til hjemmelaget etter 20 minutters spill, og Elverum valgte etter dette å erstatte Morten Nergaard med Vegard Øien i målet. Selv om man bare ventet på at franskmennene skulle stikke ifra så klarte Elverum å holde seg litt inne i kampen i første omgangen. Kun en del skuddbom på gode sjanser var årsaken til de svarte og hvite fra Norge lå litt etter storlaget fra Frankrike. Spesielt Josef Pujol var god for Elverum i den første omgangen, men allikevel var Montpellier foran med 16-11 til pause.

Den andre omgangen blir litt som forventet. Hjemmelaget har god kontroll og leder stort sett med alt mellom 7 og 4 mål i hele omgangen. Selv om Elverum er kun nede i 4 mål og har noen gode muligheter til å redusere det ned til tre mål så sitter man med en liten følelse av at Montpellier gjør akkurat det de skal gjøre for å ha kontroll på matchen. På stillingen 18-14 hadde Elverum sin beste mulighet, men når 7 mot 6 spillet ikke fungerte som det skulle blir de kjapt baklengs mot verdensspillere.

Elverum kom aldri nærmere enn dette og det franske laget anført av  Jonas Truchanovicius ble for sterke for denne gangen. Franskmennene vinner til slutt komfortabelt 31-24 mot Elverum som virkelig forsøkte å gjøre livet surt for hjemmelaget. Apelgren og guttene var klare på at selv på en dag der alt klaffer så hadde det blitt tøft i denne kampen.

Elverum ender med det på 5.plass i sin gruppe med historiske 8 poeng i gruppespillet etter å ha slått blant annet Montpellier og Tatran Presov. De svarte og hvite har på mange måter vist at de har noe i det gjeveste selskapet å gjøre. Med hele 60 personer som kom tilreisende fra Norge så vitner det om en helt enorm interesse, noe vi alle som er glad i norsk håndball kan være stolte av.

I årets sesong ble Tine Poklar toppscorer med 43 mål. Etterfulgt av Lindboe(42), Ivanscik(40), Pujol (33), Mehl(28) og Øverby(20). Resten av målene kan du se her: http://www.ehfcl.com/men/2016-17/team/1922/Elverum+Handball