Oppsummering av årets Champions League-eventyr! – Elverum

Oppsummering av årets Champions League-eventyr!

Med fjorårets braksuksess friskt i minne skulle vi igjen ut å spille den gjeveste turneringen i Europa!
Elverums inntrykk på håndball-Europa gjennom fjoråret gjorde at vi tok ytterligere et steg i det store selskap og hele laget, klubben, byen, regionen, ja hele landet jublet når vi kapret en direkteplass i gruppespillet og slapp en nervepirrende kvalifisering.

Vi ble plassert i gruppe C:
Montpellier (Frankrike)
Naturhouse La Rioja (Spania)
Metalurg (Makedonia)
Chekovskie Medvedi (Russland)
TATRAN Presov (Slovakia)
Elverum Handball Herrer (Norge)

Debutsesongen i fjor ble brukt til å bygge opp rykte og oppmerksomhet fra motstanderlagene i Europa gjennom å vise at vi hadde noe der å gjøre. Mer oppmerksomhet og respekt fra motstandere betydde en enda vanskeligere oppgave og på toppen av dette setter gutta på laget seg et internt mål om å ta flere poeng i årets gruppespill enn i fjor. Når vi i tillegg havnet i gruppe med to lag av et enda bedre kaliber enn det vi møtte i fjor det ikke rart Apelgren uttaler til Østlendingen av guttas mål fikk han til å skjelve.

Årets sesong startet borte mot Metalurg, et lag vi tapte en og vant en kamp mot i fjor.
Starten ble ikke som vi ville og vi tapte 18-17. Vi lot oss lure av luringen Lino Cervar som fra benken manet til lavt tempo og Stjerneskuddet Taleski som ble hentet til Rhein-Neckar Löwen direkte etter VM i januar scoret 13 av Metalurgs 18 mål i denne kampen. Neste kamp var mot det storlaget Chekhovskie Medvedi fra Russland. Laget som har vært med i CL i en årrekke og spilt i Final4 senest for 6 år siden var ingen lett oppgave. Fasiten ble 28-28 og årets første poeng!

Neste kamp var hjemme mot Montpellier den 9. oktober 2016. Datoen som har satt seg og kommer til å sitte i hver og en av oss lenge. Vi tok imot laget fra Frankrike som er spekket med landslagsspillere for å vise dem hva vi har å tilby i Terningen Arena. Med respekten lagt igjen i garderoben gikk til verks og styrte og førte hele kampen med resultater som 18-14 til pause, 21-16 underveis i andreomgang. Sluttresultatet 32-31 lyver faktisk om kampbildet denne kampen.
Gutta leverte og vårt fantastiske publikum leverte en enorm støtte og det trykket som var i hallen i 2. omgang i denne kampen er nok noe av det om ikke det råeste som har vært noen gang i Terningen Arena!

Etter å ha levert en ellevill kamp mot Montpellier skulle vi nullstille oss til bortekamp i Slovenia mot Presov og det klarte vi fint med en 27-25 seier. Vi hadde fått en fantastisk start på sesongen med 5 poeng på 3 kamper! De to neste kampene var to meget tøffe kamper mot La Rioja som nok hadde fått med seg Elverums bragd mot Montpellier og forberedt seg godt på å møte oss. Første møte hjemme i Terningen Arena ender med tap 27-32 og borte i Spania taper vi 28-21. Neste kamp hjemme mot Metalurg var håpet for poeng større men det skulle vise seg at vi skulle slite med Metalurg i år. Tap 26-31 og 0 poeng ble fasiten mot det Makedonske laget i år.
Vi vendte nesen mot Russland og en vanskelig bortekamp mot Chekhovskie Medvedi med bla Petter Øverby ute med overtråkk og Andre Lindboe som var hjemme i Elverum og ventet på familieforøkelse var det ingen lett oppgave vi hadde foran oss. Gutta viste at vi er et lag fylt med vinnerskaller og vi drar i land en sterk 31-26 seier!
Årets nest siste kamp var hjemme mot TATRAN Presov. Øverby er fortsatt ute med skade og beskjeden om at Pujol er ute med brudd i hånden etter forrige kamp viser vi nok en gang at vi har en bred og solid tropp som er rustet for det ypperste. 24-24 og nok et poeng innkassert!

Det var klart for siste runde hvor vi dro til Frankrike for å møte Montpellier som har hele 5 spillere som spiller på det Franske landslaget som tok gull samt 2 slovenere som tok bronse i årets VM!
Når dette laget i tillegg var revansjelystne er det ingen tvil om at det var tidenes oppgave vi hadde foran oss. Og det ble som ventet tøft og endte med tap 31-24. Det var bare seier som hadde toppet avslutningen på årets Champions League-sesong. For med til Frankrike var det over 60 supportere som også gjorde Elverum Håndball som klub bemerket igjen og vi er både privilegerte og utrolige takknemlige som har så fantastiske supportere som følger oss i tykt og tynt. Tusen takk!

 

Kort oppsummert så innfridde spillerne sine høye mål og Elverum Håndball har satt både seg selv og Elverum by enda sterkere på kartet i Europa. Nå girer vi opp i jakten på seriegull og deretter sluttspillet!
Mestscorende for Elverum

Tine Poklar 43
Andre Lindboe 42
Tamas Ivancsik 40

 

Tabell gruppe C

Montpellier 10 8 0 2 16
Naturhouse La Rioja 10 5 1 4 11
HC Metalurg 10 5 0 5 10
TATRAN Presov 10 4 1 5 9
Elverum Handball 10 3 2 5 8
Chekhovskie Medvedi 10 2 2 6 6