Michael Apelgren: – Vi må se opp for Abelvik Rød – Elverum

Michael Apelgren: – Vi må se opp for Abelvik Rød

Vi har tatt en prat med Elverumstreneren før storkampen mot Bækkelaget!

Elverumstrener Michael Apelgren har vært høyt og lavt og Europa rundt hittil i sesongen. Nå er det full fokus på serieinnspurten og sluttspillet, bekrefter Apelgren. «En litt roligere vårsesong, passer Elverum fint», sier Elverumstreneren.

Søndag er det klart for nytt oppgjør i GRUNDIGligaen, Bækkelaget kommer på besøk. Er Elverumsgutta klare for oppgjøret som venter?

Vi er veldig motiverte. Det er jo på mange måter en tittellkamp, vinner vi denne kampen ser det veldig bra ut for siste innspurt, og da skal det mye til at vi ikke tar seriegullet. Så et Elverumslag, som har sjanse til å vinne tittel gir denne kampen noe ekstra.

Mange vil si at Bækkelaget har overrakset denne sesongen og holdt seg jevnt i toppen, med 5 poeng ned foran kampen, hva må Elverum fokusere på mot Bækkelaget for å ta 2 poeng på søndag?

Det er mye å passe på, selv er jeg ikke så overrasket over deres posisjon, Bækkleage er et dyktig lag. Vi så allerede forrige vår, at disse unggutta som nå har spilt med hverandre over lengre tid har begynt å få det til stemme virkelig bra. Vi merket det allerede når vi møtte dem i sluttspillet i forrige sesong. Nøkkelen er å rekke å løpe hjem og snu seg, for de er riktig gode i kontringsspillet. Utover det har de dyktige spillere på alle posisjoner helt enkelt.

Elverum har jo signert en av de dyktige spillerne, Kevin Gulliksen er klar for Elverum fra neste sesong. Hva vil det ha å bety for denne kampen tror du?

Jeg håper jo at han ikke skal gjøre sin aller beste kamp, hehe.
Neida, drømmesenarioet er at han gjør 10 mål og vi vinner med 10. Sånn blir det kanskje ikke, men her oppe lever vi i en profesjonell verden, og dette er jo noe man står foran hele tiden i håndball-Europa, så det er ikke så uvanlig å møte kommende spillere.

Når du nevner Europa, Elverum kommer nå fra sin siste Champions League- kamp denne sesongen, tap mot Montpellier og det ender med en 5.plass og 8 poeng for Elverums del, hvordan vil du oppsummere Elverums Champions League sesong?

Vi har tatt flere poeng enn noen gang, og gutta hadde en målsetning om å ta flere poeng enn forrige sesong, jeg ble litt stressa når de sa det, men vi klarte det, ikke minst med seiere som mot Montpellier, det er noe vi aldri glemmer. Vi må ta med oss alt vi har lært, alt som har utviklet oss, fortsette å jobbe fremover og sikte mot enda høyere mål i fremtiden.

Nå som både Cupen og Champions League er over for Elverums del gir det litt mer pusterom mellom kampene i vårsesongen, hvordan tenker du som trener å legge opp løpet nå i vårsesongen og inn mot sluttspillet?

Vi så jo forrige sesong at vi leverte veldig godt i vårhalvedelen. Det skal bli godt med litt mer ro en stund nå, nå får vi like mye ro som de andre lagene er vant med, jeg håper at det skal være en styrke for oss. Vi kan legge mer tid og energi i kampforberedelsene, og vi får ikke minst tid til restituasjon,

Sett utfra statstikken er det to av ligaens snilleste lag som møter til kamp på søndag, sett i forhold til antall 2-minutter hittill i sesongen. Dette er likvel to lag som kjeper hardt, det har vi sett i tidligere oppgjør. Hva tenker du er viktig for å holde tett bakover og unngå overraskelser?

Det handler om å løse de problemene som oppstår, og mange ganger trenger du ikke spille stygt og du er smart nok og dyktig nok. Det kan nok ha en betydning for at vi er av de snilleste lagene.
Fremfor alt er spillere som Abelvik Rød en spiller det er vnakselig å forsvare oss mot, vi har røket på en hel del røde kort mot han. Utrolig vanskelig å stoppe når han kommer med sine  «drepende»-satsninger, så det er nok noe vi må se an og kanskje la han få gå når vi ikke har kontroll. Det er ingen tilfeldighet at han har signert med Flensburg.

Elverum har et hemmelig våpen, det befinner seg på tribunen. Tusenvis av elleville Elverumsinger, inkludert vår 8.spiller Taiga’n som også var på plass i hopetall i Frankrike forrige helg. Hva betyr det for deg og for dere at så mange møter opp, også på bortekamper?

Det er heftig! Vi er stolte av å stå ute på banen, og se opp på nesten 70 tilskuere fra Elverum i Montpellier, det er ikke så mange klubber i Europa som kan skilte med en slik fantastisk luksus.
Nå som vi møter Bækkelaget i en kamp der jeg mener begge lag er jevngode, så håper jeg at publikum som skal være med å avgjøre kampen!

Lykke til mot Bækkelaget, Michael Apelgren og Elverum!