Tidenes serieinnspurt står foran Elverum. Søndag kommer Bækkelaget! – Elverum

Tidenes serieinnspurt står foran Elverum. Søndag kommer Bækkelaget!

Få med dine venner på kamp, det kan være avgjørende for serieinnspurten! Spre det til dine venner og skaffe deg billett til morgendagens storoppgjør!

Seriefinalen står for tur og det er Bækkelaget som skal utfordre oss i kampen om seriegullet. Gjestene fra Oslo som trenes av den karismatiske svenske treneren Jan Karlsson må vinne kampen i Terningen Arena for å ha noen sjanse for å ta gullet i årets sesong. Mange mener at det kanskje er litt overraskende at Bækkelaget er i den posisjonen, men etter fjorårets sluttspill er det overhodet ikke det. Med en rekke unggutter som er i starten av 20-årene og en fin mengde antall med rutinerte ringrever har laget gode forutsetninger for å gjøre livet surt for Apelgrens mannskap søndag klokken 17:45.

Bækkelaget har som kjent tapt to av to kamper mot Elverum i årets sesong. I årets første serierunde vant vi etter å ha ligget under så å si hele kampen. Men med et godt 7 mot 6 spill så klarte vi å snu kampen i vår favør. I cup-kampen i Terningen Arena føk BSK ut av startblokkene og ledet på det meste med 5 mål, men den store bredden i troppen gjorde at vi vant til slutt ganske komfortabelt og tok oss til neste runde i cupen. I den siste kampen mellom lagene ble VM-spillerne Petter Øverby og Magnus Rød kåret til de beste spillerne på hvert sitt lag.

I serien har Bækkelaget 23 poeng etter 15 kamper. Fasiten er 11 seiere, 3 tap og en uavgjort kamp. Etter en fantastisk høstsesong røk Bækkelaget på to sure tap mot Bodø og Kolstad like før jul. Den uavgjorte kampen var mot Kolstad i Trondheim ca midt i høstsesongen. Elverum på sin side har 14 seire på sine 15 kamper. Med kun tap mot Haslum i Nadderud Arena. Foran søndagens seriefinale leder Elverum med fem poeng på Bækkelaget i kampen om gullet, og det vil trolig være avgjort om vi tar seieren i denne kampen. Det er realiteten og det bør ligge i bakhodet på både trenere og spillere. Bækkelaget må vinne, mens Elverum har mange matchballer igjen på gullet.

For de gule og blå fra Høgda er det spesielt viktig å passe på den kommende Flensburg-spilleren Magnus Rød. Unggutten er klippen i forsvaret til BSK med sin fantastiske fysikk. I ankomsten og i angrep er han også den fremste skytteren i laget til Jan «proppen» Karlsson. Unge Rød er toppscorer for BSK med sine 68 mål i årets sesong.

Ute til høyre for seg har Rød den spennende kantspilleren Kevin Gulliksen. Som de aller fleste fra Elverum vet, så har unggutten som er født i 1996 signert en avtale med Elverum fra sommeren av. Gulliksen er en spillende kantspiller som tidligere har gjort livet surt for både Nergaard og Elverum. Det blir meget spennende for både Taigaen og andre håndballinteresserte Elverumsinger å følge den kjappe kantspilleren i søndagens kamp.

Andre spillere Apelgren og resten av Elverumstroppen garantert har snakket om er de to rutinerte bakspillerne Nikolay Hauge og Joakim Patriksson. Begge to er rundt 30år, men har fortsatt fart og gjennombrudd som sin store styrke. I målet har de en fin miks med et av de store målvakts talentene i landet og en rutinert svensk målvakt med erfaring fra dansk eliteserie. Unge Kristian Sæveraas og rutinerte Emil Jungman er en skummel duo som begge har ferdigheter til å mure igjen buret mot Elverum i søndagens kamp. Spesielt Sæveraas har vært god i den siste tiden for de gule og blå fra Oslo.

I Elverums-leiren er så å si alle klare for kamp. Eneste forfallet er den skadde strekspilleren Aleksander Børresen. Børresen sliter fortsatt med en sår akilles og er uaktuell for kampen mot Bækkelaget. En spiller som kommer tilbake igjen etter et lite Champions League opphold er ny-signeringen Kristian Bliznac. Bliznac har vært et fint tilskudd i troppen til Apelgren og Raymond Hamar.

En spiller som virkelig er i ferd med å finne tilbake til godformen er den svenske playmakeren våres. Josef Pujol var ute med brudd i hånda i hele november og desember, men er for alvor på vei tilbake til god gammel form. Med hele åtte mål mot Montpellier i årets siste kamp viste han at han er veldig spillesugen om dagen. Det blir spennende å se om den kloke midtbacken viderefører den gode prestasjonen fra CL til Grundigligaen.

Utenom dette blir selvsagt VM-spillerne André Lindboe og Petter Øverby to svært viktige brikker for Elverum. Begge spillerne har opparbeidet seg mye erfaring og er viktige bidragsytere både på og utenfor banen. I tillegg er Elverum litt tynne på disse posisjonene ettersom Lindboe er eneste venstrekant i troppen og Børresen er skadet.

Kampstart er 17:45 på søndag og vi håper på full hall!

Vi går for seier!

HEIA ELVERUM!!!