Referat Elverum – Bækkelaget 19.02 – Elverum

Referat Elverum – Bækkelaget 19.02

Toppkampen mellom Elverum og Bækkelaget startet ganske så forsiktig i målprotokollen de første minuttene, men det var Elverum som fikk et lite grep om kampen i starten av kampen. Etter sju minutter André Lindboe sørget for at vertene ledet 4-1 etter han satte et straffekast som han selv fikset i en kontra. Nikolay Hauge fikk også kampens første utvisning i samme situasjon, men BSK som stilte i blått for anledningen fikk med seg et mål i denne perioden.

Didrik Linderud som fikk tillit fra start i Tamas Ivansciks skadeavbrekk satte sin første scoring etter ca 12 minutter. En god ankomst av Elverum gjorde at unggutten fikk arbeidsforhold ute på høyrekanten. Linderud økte til en 5-3 ledelse for vertene i svart og hvitt.

Morten Nergaard reddet første den skuddforsøket til Kevin Gulliksen, men Elverum klarte ikke å benytte sjansen til å øke til en ledelse på hele tre mål. Nergaard som utalte før kampen at han var skikkelig tent på å vise seg var god i den første omgangen for Elverum. Lindboe sørget for at Elverum ledet 8-5 etter 17 minutter etter en leken trick på rekruttlandslagets keeper Kristian Sæveraas.

Etter en litt dårlig periode av Elverum så fikk Bækkelaget en veldig god mulighet til å utligne til 8-8 etter at «Proppen» tok en timeout for å snakke med sine disipler fra Oslo. Heldigvis for Elverum hadde de en god Morten Nergaard som tok alt av skudd som ikke var veldig gode. Tine Poklar sørget for 9-7 etter et godt langskudd som var utagbart for Sæveraas.

Uheldigvis for Elverum ble André Lindboe skadet etter 24 minutter av kampen. Inn kom Torbjørn Eide som fikk sin debut som venstrekant i eliteserien. Den anvendelige trønderen spilte litt strek i forrige oppgjør mot Montpellier.

Den danske bakspilleren Nikolaj Mehl sørget for at Elverum gikk opp i en ledelse på 11-9 i undertall etter at Petter Øverby ble utvist i en situasjon med Abelvik Rød. Like etterpå sørget Håkon Ekren for en ledelse på tre mål like før pause. Uheldigvis for Elverum fikk Fredrik Løberg en mulighet som var umulig å bomme på like etterpå og BSK hadde los på Elverum like før pause. Pauseresult var 13-10 etter at Mehl satte nok en underarm i buret bak Sæveraas.

Elverum og Erik Toft slet litt innledningsvis i den 2.omgangen. Bækkelaget og Emil Nedregård benyttet seg en den innbydelsen som ble sendt av de svarte og hvite. Med to kjappe scoringer var de helt oppe i ryggen til Elverum. Nedregård fikk også muligheten til å sette inn utligningen fra straffemerket, men det ville ikke Elverums kaptein ha noe av. En fantastisk redning gjorde at Elverum fortsatt hadde ledelsen i kampen.

Selv om André Lindboe ble utvist og Elverum måtte spille 5 mot 6 så klarte vertene å rykke opp igjen til 3 mål i denne perioden. Og når Didrik Linderud satte inn sin tredje scoring etter 37 minutter så ledet plutselig Elverum 16-12 etter en litt rufsete start på omgangen.

Elverum fikk en god mulighet til å ta enda et skritt nærmere to poeng etter at Gulliksen ble utvist etter en tøff duell med Øverby. Men Elverum rotet det til i denne perioden. Først en enkel feil som Sæveraas straffer Elverum på. Den unge målvakten kaster ballen over hele banen og inn i det åpne målet. I angrepet etterpå klarte heller ikke Elverum å gjøre mål. To gode redninger av Sæveraas gjorde at BSK fortsatt hadde en mulighet til å komme inn igjen i kampen.

Anders Tverdal sørger for at det ble spenning igjen når det kun er igjen 15 minutter. Med to scoringer av kantspilleren var stillingen 17-16 til Elverum. Josef Pujol, som gjorde en grei kamp økte ledelsen til Elverum til 19-16 etter han fintet ut Emil Sundal.

Med bare 10 minutter igjen av kampen ledet Elverum fortsatt 19-17. I angrep så spilte Elverum seg til relativt gode sjanser, men bakerst hadde BSK en målvakt som sto en meget god kamp. André Lindboe viste hele Terningen hvilken kald fisk han kan være. Etter en bom på straffekast i første omgang gikk stjernekanten nok en gang frem til merket. Kantspilleren sendte Sæveraas ned i målet og ballen oppi i krysset og Elverum var igjen to mål foran med bare 7 minutter igjen.

Kristian Bliznac får rødt kort med kun seks minutter før sluttsignalet. En takling der han treffer Fabian Sandven i ansiktet. Kortet er nok ganske strengt idømt for både Elverums gjengen og den nøytrale tilskueren.

Petter Øverby sørget for at Elverum ledet 22-20 med bare fire minutter igjen. Etter et godt kollektivt spill ender ballen opp hos Øverby som vender bort forsvarsspilleren og leker inn ballen med en herlig rulle.

Kampen ble spennende helt inn etter at Nikolay Hauge reduserte til 22-21 med kun få minutter igjen. Men Elverum beholdt roen nok til å ta hjem poengene i denne kampen. Josef Pujol gjorde en fin aksjon og skaffet Elverum straffekast etter 28.50 spilt. En iskald Lindboe tricker inn elverums 23.mål i kampen. I det Morten Nergaard reddet forsøket fra Patriksson alene med keeper var det ingen tvil om hvor seieren kom til å ende.

Elverum tar hjem seieren 23-21 og tok et langt steg mot seriegull!