St.Hallvard kommer på besøk – Elverum

St.Hallvard kommer på besøk

Etter to deilige poeng mot serietoer Bækkelaget er Lierlaget St.Hallvard som kommer til Terningen Arena på onsdag. Liungene har ikke fått det til i årets sesong og står noe overraskende med smultring (0 poeng) så langt i Grundigligaen. Laget som trenes av legenden Glenn Solberg må nok vinne resten av kampene om de skal ha noen som helst mulighet til å holde plassen i årets serie.

 

Får sesongen var det stor optimisme hos St.hallvard som valgte å legge en treningsleir i Qatar for å matche seg inn mot årets sesong. Selv om Liungene trener som besatt for å bli bedre så har de ikke pr dags dato ferdighetene som matcher de andre lagene i ligaen. Oddsen på Elverum i morgendagens kamp er historisk lavt med 1.01. det sier også kanskje litt om nivåforskjellen på lagene om vi ser ned i papiret. Heldigvis for alle som er glad i idrett så gjøres ikke kampen opp på kontoret. St.hallvard kommer til Terningen Arena med null press. De kan slippe seg løs og kun tenke på å ha det gøy. For Michael Apelgrens mannskap er det noe helt annet. De har nemlig alt å tape, og kun seier er godt nok.

 

Derfor blir det spennende å følge denne kampen. Får St.hallvard i gang sitt angrepsspill så kan det bli en jevn kamp. Bakover så slipper laget inn forholdsvis få mål til å ligge helt nederst på tabellen. Laget til Solberg har sluppet inn færre mål enn blant annet Haslum i årets sesong. Fremover har de scoret desidert færrest mål med kun 23 mål i snitt. Det er dårligst i serien, og på en normal dag så burde ikke Elverum slippe inn særlig mange flere skudd.

 

Av spillere på St.hallvard som publikum i Terningen bør kjenne til er det først og fremst naturlig å nevne deres toppscorer Herman Vildalen. Den unge bakspilleren har 72 mål i årets sesong, noe som gjør at han er nummer 13 på lista i ligaen. Venstrebacken kommer til å være den spilleren med mest spillemål som entrer banen i Terningen Arena. Kun Tamas Ivanscik har flere mål, men ungareren har masse straffekast.

 

På midtbacken har de Mr. St.Hallvard. Simen Solberg er en klubbspiller av rang. Etter et lite ungdomseventyr i DHK og en liten tur som seniorspiller i Fram Larvik har den kjappe midtbacken viet sitt håndballkarriere i Lierklubben. Solberg som en rekke ganger har hatt muligheten til å gå til DHKs a-lag er også laget kaptein og hærfører.

 

I målet har de den spennende målvakten Robin Haug. Haug valgte å gå fra DHK til St.hallvard for noen sesonger siden for å bli satset på i A-sammenheng. Unge Haug er født i 1998, men er såpass god at han spiller fast på LM1996, altså landslaget for de som er to år eldre. En sterk prestasjon. Det blir spennende å følge utviklingen til den talentfulle målvakten.

 

I skrivende stund er både André Lindboe og Tamas Ivanscik uaktuelle for morgendagens kamp mot St.hallvard. Ivanscik har fått seg en smell i ryggen og må belage seg på hvile en periode, mens Lindboe tråkket over mot BSK i søndagens kamp. På høyrekanten har Elverum god dekning, men det blir spennende å se hvordan han løser situasjonen på motsatt side. Elverum har anvendelige Torbjørn Eide i bakhånd som er brukt litt på kanten. Eller er det kanskje duket for debuten til unge Stiven Thorsteinsson?  Thorsteinsson som også er litt innom LM00 er en spennende spiller med en veldig god fysikk.

André Lindboe er skadet og spiller mest sannsynlig ikke i morgen

 

Ellers er det viktig å nullstille etter en viktig seier mot BSK. Spillere som Morten Nergaard, Josef Pujol og Tine Poklar må komme opp til vanlig nivå om de skal klare å spille ut gjestene fra Lier. Kanskje også Apelgren har lyst til bruke Aleksander Børresen mer enn hva han gjorde mot BSK. Den lange linjespilleren har slitt med skade i 2017, men både trenerteamet og han selv håper at han nå kan være med for fullt.

 

Avkast er 18:30 i Terningen Arena.

 

Elverum trenger deg på plass for å ta enda ett skritt mot seriegull!

Våre supportere har vært fantastiske i hele år!

HEIA ELVERUM!!