Seier mot et hardtarbeidene St.Hallvard – Elverum
Nikolaj Mehl ble kåret til banens beste spiller!

Seier mot et hardtarbeidene St.Hallvard

Elverum-St.Hallvard 35-28

Det var tydelig at kampen mot BSK satt litt igjen i både hode og bein for Elverum i starten av kampen. Bunnlaget fra Lier to ledelsen 2-1 før Erik Toft og André Lindboe snudde kampen til Elverums favør med bare 15 sekunders mellomrom. Selv om et glissent Terningen Arena trodde at Elverum skulle seile ifra på dette tidspunktet, men laget fra Lier gjorde akkurat som Elverum og etter 5:30 spilt ledet de 4-3 over Elverum.

Et ukonsentrert hjemmelag klarte ikke å tilrive seg grepet om kampen. Etter 10 spilte minutter så ledet St.Hallvard 7-5 etter at William Vangen smelte inn en scoring i keeperhjørnet. Elverum spilte seg til en del gode sjanser, men både Ekren og Lindboe brant klare sjanser alene med Robin Haug.

Selv om gjestene yppet seg litt, så virket det som om Elverum hadde grei kontroll. Tine Poklar satte inn sin andre scoring i det han reduserte til 8-8. Målet kom etter en fin finte og et godt skudd. Vegard Bakken Øien som slet veldig innledningsvis, spilte seg også godt opp i målet hos Elverum.

Etter 16 minutter var stillingen 9-9 etter at Jonas Burud smelte inn et langskudd fra 10 meter. Michael Apelgren hadde i denne perioden rullert veldig på laget. Svensken valgte å starte med en del spillere som ikke startet i forrige kamp. Selv om laget hadde både Bliznac og Ivanscik ute klarte de å gå opp i en ledelse etter at Torbjørn Eide sørget for Elverums tiende mål i kampen.

Men den tidligere Elverumspilleren Kim Tajet Skaug lekte seg igjennom et svakt forsvar fra vertene og sørget for at liungene lå likt med vertene fra Elverum i det uret passerte tjue minutter.

Selv om Jonas Burud satte inn en nydelig underarm til nok en ledelse for Elverum, så var ikke hjemmelaget til å kjenne igjen fra søndagens kamp mot BSK. Et heltent bortelag tok ledelsen 13-12 i en periode der hjemmelaget kastet bort et par enkle baller. Apelgren så ingen annen løsning enn å ta en alvorsprat med guttene sine etter 23 minutter.

At Andre Lindboe brenner et straffekast etter 25 minutter er egentlig en grei oppsummering på første omgang. Et hjemmelag som mangler de siste 5% for å kjøre over et bortelag som kjempet som løver. En to minutters utvisning til Petter Dahl Christensen gjorde at hjemmelaget kunne gå til pause med 16-14ledelse. Siste målet til Elverum var et kunstmål av Josef Pujol der han lekte ballen over hodet på Robin Haug i målet til St.Hallvard.

Starten  av 2.omgang var en målbonanza uten like. Både gjestene fra eplebygda og hjemmelaget fra Elverum skorte i nesten alle angrep. Allerede etter 5:30 spilt av den 2.omgangen omgangen var stillingen 19-19 etter at Jarle Mørk Pettersen satte inn et straffekast på Morten Nergaard som hadde kommet inn i målet til Elverum.

I perioden etter straffemålet til St.Hallvard tok Elverum kommandoen i kampen. Med noen kjappe scoringer var hjemmelaget oppe i en ledelse på 23-20, og hadde muligheten til å øke til fire mål. I stedet var det laget til Glenn Solberg som satte to kjappe baller bak Morten Nergaard i buret hos Elverum.

Etter 16 minutter av kampen ledet Elverum etter at Nergaard reddet sitt andre straffekast for dagen. Elverum klarte ikke å riste av bortelaget som kjempet som løver for å holde seg inne i kampen. Heldigvis hadde Elverum en god Håkon Ekren på midtbacken som gjorde en del mål selv og han var god til å spille opp andre. Ekren sørget for at Elverum ledet med 28-24 etter en fin finte.

Elverum gikk for første gang opp i en ledelse på fem mål i det Erik Toft banket inn sin andre scoring i kampen. Med bare 11 minutter igjen å spille virket det som om vertene hadde lyst til å takke for følge.

Hjemmelaget fra Elverum hadde full kontroll på kampen de siste minuttene av kampen, og Michael Apelgren slapp innpå to debutanter de siste fem minuttene. Både Sander Linderud og Steven Thorsteinsson kom inn på høyreback og venstrekanten. Unge Thorsteinsson, som er født i 2000, satte sin aller første scoring for A-laget etter en fin pasning fra Erik Toft.

Kampen endte 35-28 etter at Aleksander Børresen satte inn Elverums siste scoring i kampen.

Toppscorer Elverum: Nikolaj Mehl med 8 mål

Toppscorer St.Hallvard: Jarle Pettersen og William Vangen med 7 mål.

Seier på en dag der Elverum fikk god motstand av St.hallvard i 50 minutter.