Historie fredag: Bjørn Nystuen – A-lagsdebut 1958 – Elverum
Bjørn Nystuen var Elverums første landslagsspiller sammen med Olav Moe for juniorer i februar 1959.

Historie fredag: Bjørn Nystuen – A-lagsdebut 1958

Ny historie hver fredag!

Da mesterlaget Dukla Praha var i Elverum i 1959, fikk jeg mitt første møte med et skikkelig froskeskudd. I et angrep kom en høy, kraftig lyslugg med piggsveis i stor fart. Nesten ved 9-meteren fikk han ballen, stemmet satsbeinet kraftig i bakken og gikk høyt til værs.  Det virket som han hadde grodd fast oppe i høyden! Som målvakt ble jeg nok brakt litt ut av fatning, for slik opptreden var vi ikke vant med! Litt fra siden kom Willy Løken og Tor Lillegrend løpende for å demme opp for det forventede skuddet. De stoppet på stive bein, gled videre sidelengs på grusen og forsvant ut av stopperposisjon. Tsjekkeren hang og hang i lufta, så ned på de to forsvarerne som forsvant ut av bildet. Da Willy og Tor var ute av veien for skytteren, så han mot meg i målet. Jeg lurte nok litt på hva som skulle skje oppe i høyden.  Men plutselig kom et skudd som var hardt og velplassert. Jeg ventet spent på landingsøyeblikket hans. Men før han nådde bakken sa det SVISJ over hodet på meg – og ballen lå i nettet:
En ikke helt ukjent situasjon for dagens keepere vil jeg tro, ikke sant Morten Nergaard?
Så vi koser oss videre med våre gutter i GRUNDIG-ligaen og deres ferd mot seriegullet!
God helg alle sammen!
Skrevet av
Hein S. Ekeberg