Elverum kan avgjøre serien i Drammen (!) – Elverum

Elverum kan avgjøre serien i Drammen (!)

Onsdag drar Elverum til Drammen for å kjempe om to nye poeng. Seier til Elverum sikrer ikke bare 2 poeng i den ene lomma, det sikrer også gullet i den andre!

Med kun 5 serierunder igjen tar Elverum turen til Drammen, hvor de skal kjempe om 2 nye GRUNDIGliga-poeng.

Drammen ligger foran oppgjøret på en 8.plass på tabellen, med sine 14 poeng, en kamp mindre spilt enn Lillestrøm med sine 12 poeng.
Det er derfor all grunn til å tro at Drammen går på banen i jakten på seier for å sikre en plass i sluttspillet som kun er få serierunder unna.

Elverum på sin side er i en soleklar serieledelse med 7 poeng ned til serietoer Bækkelaget, som sist søndag gikk på tap mot ØIF Arendal i sluttspurten. Elverum kan derfor sikre seriegullet med 2 poeng mot Drammen, det er med andre ord duket for et kjempeoppgjør i Drammenshallen onsdag kveld.

Elverum og Drammen har møttes 2 ganger tidligere denne sesongen, en gang i serien og en gang i cupen.
Det endte henholdsvis 32-26 i serien og 31-22 i Cupen. Begge kampene ble spilt i Terningen Arena, med en ukes mellomrom.

Drammen kommer fra et ettmåls-tap mot Bodø, og før det en 13 måls-seier mot Kolstad.
Elverum kommer fra en 35-28 seier mot St.Hallvard, og før det en tomåls-seier mot Bækkelaget.

Drammen har oppgjennom tidene vært et krevende lag å møte for Elverum, men de siste årene er det de svarte og hvitkledde som har ført an i oppgjørene mellom lagene.

Drammen ganske nylig resignert sin toppscorer Erik Skifjeld Alm som etter 17 kamper står med 83 scoringer for Drammenserne. Deretter førlger Erik Johannes Hippe med 78 mål og Oskar Olafsson med 76 mål.
Elverums toppscorer til sammenligning er Tamas Ivancsik med 77 mål, André Lindboe følger med 73 og Erik Thorsteinsen Toft med 62 scoringer i årets GRUNDIGliga.

Elverums største utfordringer i Drammenslaget vil nok være de nevnte målscorerne, Alm, Hippe og Olafsson. Klarer Elverum og demme opp for denne gjengen i forsvar er mye gjort.
Det krever likevel at Elverum også tenker smart fremover. I Drammens bakre rekker møter Elverum, den rutinerte og erfarne Christian Spanne som har det med å levere mot Elverum. Når Spanne er overlistet venter Tobias Kolstad Holm bak i buret, som på en god dag stenger buret, det har han vist flere ganger tidligere, selv om det denne sesongen ikke har lyktes han og Drammen og sikre mer enn 8 seier i serien.
Spanne kan få enhver GRUNDIGliga-spiller til å miste hodet, en spiller som spiller på marginer og taktisk styrke.
Både Alm og Olafsson har nylig signert med Drammen også for neste sesong, dette er spillere som for alvor er i ferd med å ta grep i GRUNDIGligaen, og må stoppes i Drammenshallen onsdag kveld.

På trenersiden finner vi Kristian Kjelling,  med årevis av landslagserfaring og rutine under huden. Hans taktikk kan sette kjepper i hjulene for Elverum, men Elverum på sin side stiller langt fra tomhendte på trenerposisjon. Michael Apelgren har veiledet og regisert en fantstisk håndballsesong for Elverum, geleidet laget til 8 poeng i Champions League, ført de svarte og hvite til cupfinalen i Oslo Spektrum og står onsdag med muligheten for å sikre Elverum seriegullet rekordtidlig. Duellen mellom de to på benken er ventet å bli minst like spennende som duellen ute på banen.

Elverum har hatt litt skadeproblematikk den siste tiden, men mot Drammen ser det ut til at hele laget er klart for oppgaven. Aleksander Børresen er tilbake på banen og er i ferd med å finne igjen kampformen også Tamas Ivancsik ventes tilbake mot Drammen.
Mot St.Hallvard forrige helg viste Nikolaj Mehl styrke, kan han også varte opp med en lignende scoringsrekke mot sin gamle klubb i blått?
Kristian Bliznac har ikke erfaring med dette oppgjøret fra tidligere og kan få en viktig rolle med å stå opp mot nevnte angrepspillere i Elverumsforvaret. Like viktig som Kolstad Holm er for Drammen blir selvfølgelig også Morten Nergaard for Elverum!

Onsdagens dommerpar er: Lars Jørum og Håvard Kleven

Vi gleder oss enormt til kamp! Gutta håper mange Elverumsinger blir med til Drammen og blir med å løfte laget mot seriegull!

Så gjenstår det bare å ønske alle lykke til med oppgjøret!
KOM IGJEN ELVERUM!