Krag Ørsted: – Jeg gleder meg til å endelig få sette mine bein i Terningen Arena. – Elverum

Krag Ørsted: – Jeg gleder meg til å endelig få sette mine bein i Terningen Arena.

Elverums danske nysignering klar for å levere i svart og hvitt neste sesong!

Han har nylig signert kontrakt med Elverum fra kommende sesong, vi har tatt en prat med nykommeren Kristian Krag Ørsted, nyskjerrige på hva som får den danske håndballspilleren fra Århus til Norge og Elverum!

Kristian Krag Ørsted du er klar for Elverum Håndball Herrer fra neste sesong, velkommen hit!

Jo, takk for det.

Du spiller til daglig i Bjerringbro-Silkeborg, og velger nå å ta turen til Østerdalsskogene i Norge. Hva er grunnen til at du nå kommer til Elverum?

Først og fremst kommer det av at jeg har hørt mye positivt om klubben, de har levert gode resultater og de har nylig tatt gull i den norske serien. Ikke minst har de klart seg veldig godt i Champions League. Samtidig har jeg hatt veldig god dialog med Michael Apelgren om min rolle. Per nå står jeg i en situasjon hvor jeg ikke får så mye spilletid, og det vil jeg gjerne gjøre noe med, så Elverum er i mne øyne helt perfekt for meg.

Du kommer fra en toppklubb i Europa slik situasjonen er nå, hva tenker du om å komme til Elverum til sammenligning fra det du har i dag?

Elverum er jo en norsk toppklubb, som også er i ferd med å ta store steg ut i Europa, så jeg tror ikke forskjellen blir så stor. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av klubben, som sikter mot toppen. Det er om å gjøre å få spille mye håndball og vinne mange kamper.
Så håper jeg jo at jeg skal kunne komme til klubben å bidra med det jeg har, kjempe om plass i troppen og spille mye håndball, det er det jeg gleder meg mest til!

Du er strekspiller og måler 210cm, det betyr en enorm rekkevidde, hva tenker du at vil kunne bli din rolle i Elverumslaget?

Jeg håper å kunne bidra med min fysikk, som følge av min høyde kan jeg jo også håndtere høye innspill, jeg har rekkevidden og fysikken inne, så får vi se hva min rolle blir etter hvert.

Du sitter på erfaring fra å spille mot store europeiske klubber, hva kan du bidra med inn i Elverum i så måte?

Det er klart at når man har spilt mot de store lagene i Europa, så lærer man seg selvfølgelig de små triksene, som skal vippe motstanderen av pinnen. Jeg håper jo at det kan være et tilskudd til Elverumstroppen og at jeg kan dele erfaringer om både spillestil og annet når den tid kommer, selv om det selvfølgelig er forskjell på hvilke lag man møter. Det handler vel først og fremst om å snappe opp triks fra de beste spillerne, selv om jeg kan bidra med mitt, ser jeg en stor mulighet til å lære også.

Nå skal du et skritt videre i din håndballkarriere, hva fikk deg til å begynne med håndball og hva har fått deg dit du er i dag?

Min drøm har jo alltid vært å komme på landslaget, det vil vel de fleste som spiller håndball, så har det bare handlet om å stå på, ikke gi seg. Først fikk jeg en flott mulighet i Bjerringbro-Silkeborg hvor jeg har lært utrolig mye, og nå går turen til Elverum. Så er det jo klart at det der fremme ligger en drøm om å spille Bundesliga eller til den franske ligaen, så får vi se hvor langt det kan nå. Jeg får ta et skritt av gangen og det starter i Elverum, så tar vi det derfra. Jeg håper jo at både jeg og Elverum skal få utbytte av min tilstedeværelse.

Det er tydelig at du har fått med deg Elverums prestasjoner på banen, har du også fått med deg noen rykter om publikummet?

Nå har jeg jo aldri spilt håndball i Elverum, men jeg har jo fulgt litt med på nett på noen kamper og høydepunkter, blant annet kampen mot Montpellier, med full hall, ellevilt og massevis av supportere i hvite t-skjorter. Det er klart at det inntrykket jeg har fått av Elverum, er at håndballen fyller en veldig stor del av kjernen i Elverum. Det gleder meg å høre, og jeg gleder meg til å endelig få sette mine bein i Terningen Arena.

Kristian Krag Ørsted, hjertelig velkommen skal du være til Elverum og Terningen Arena når den tid kommer!
Tusen takk, jeg gleder meg!