Hjemmekamp mot FyllingenBergen – Elverum
Didrik Linderud er klar for kamp!

Hjemmekamp mot FyllingenBergen

Etter er maktdemonstrasjon i Drammen sikret vi et imponerende seriegull allerede fire runder før slutt. Selv om alle i klubben er meget godt fornøyd med å vinne gull, så vet vi at innerst inne er det sluttspillet som gjelder. Før den tid har vi igjen fire viktige seriekamper som alle skal spilles, og helst vinnes for å opprettholde den gode selvtilliten som de har opparbeidet seg. Første test er FyllingenBergen i Terningen Arena på søndag.

 

Gjestene fra Bergen som per dags dato ligger på 5.plass har variert litt i prestasjonene denne sesongen. Fra å spille lag som Haslum og Arendal ut av hallen til å tape mot St.Hallvard med hele fire mål (forrige serierunde).  I møte mellom lagene i høst så fikk Fyllingen en skikkelig håndballeksjon av et Elverum som var stinne av selvtillit etter gode prestasjoner i Champions League. 37-29 i Framohallen var et fantastisk resultat. Den gangen lyktes Elverum med å straffe Fyllingen hver gang de gjorde feil, noe som gjorde at Morten Nergaard prikket inn fem baller i det åpne buret ettersom Fyllingen spilte mye 7 mot 6 denne kampen.

 

Mario Matic er gjestenes viktigste spiller. FyllingenBergen spiller 7 mot 6 i store deler av kampene og Matic er på mange måter hjernen i dette spillet. Med sitt kloke håndballhodet er norsk-kroaten spilleren som Mikael Apelgren må forsøke å stoppe på søndag. I tillegg til en rekke assists har Matic et målsnitt på 3,4 pr kamp.

 

På venstrebacken har gjestene også en klassespiller som også er den store målscoreren i laget. Svenske Julius Andersson er toppscorer i årets Grundigliga med 111 mål totalt. Den lynraske svensken har funnet seg veldig godt til rette i Fyllingen etter overgangen fra svensk håndball. Andersson er også en spesialist fra straffemerket.

 

Bakerst i buret har Fyllingen den unge målvakten Kristjian Jurisic. Etter mislykkede opphold i både Haslum og Arendal så har Jurisic funnet roen i Fyllingen. Keepertalentet har etter mange gode kamper i buret blitt belønnet med et uttak på rekruttlandslaget til Norge. Fyllingen er avhengig av at Jurisic overgår Nergaard og Bakken Øien om det skal bli poeng i Terningen Arena.

 

For Elverum er så å si alle skadefrie etter at laget slet litt med skader i starten av vårsesongen. Ukene som kommer skal brukes godt inn mot sluttspillet, og Michael Apelgren har uttalt at det er de siste kampene i årets sesong som er de viktigste for å bygge form og forme laget inn mot sluttspillet. Laget tok et rekordtidlig seriegull noe som var svært gledelig og stort for alle i klubben, men sesongen er langt fra over.

 

Først og fremst blir kampen en stor test på om laget er mentalt klare. Ofte er detter man litt i nivå når man i utgangspunktet ikke har noe å spille om. Selv om Elverum har mange spillere som vet hva som kreves så vet Apelgren at hans største jobb er å få spillerne mentalt klare for oppgaven. Fyllingen er et meget godt håndballag, og vi er nødt til å finne toppnivået for å ta nye poeng på søndag

 

Alle mann er klare! Er du?

 

Kampstart er 18:00 på søndag i Terningen Arena.

 

HEIA ELVERUM!