Surt tap på hjemmebane – Elverum

Surt tap på hjemmebane

Elverum-Fyllingen 24-25

Det var en jevn innledning på kampen i Terningen Arena søndag kveld. Morten Nergaard som har stått fantastisk i målet til Elverum hadde ingen god start på kampen. Etter 10 minutter hadde kapteinen blitt lurt hele fem ganger og dermed fikk Vegard Bakken Øien prøve seg i buret. Heldigvis for Elverum stemte det også relativt greit fremover i starten av kampen. Spesielt Josef Pujol var god for vertene, og han sørget også for to av de fem første målene til Elverum. Stillingen etter 13 minutter var 6-5 til gjestene etter at Joakim Stenquist satte ballen i mål etter en fin russersperre på Elverums ytterste spiller.

Kampen vippet litt frem og tilbake i den 1.omgangen, men Elverum rev til seg ett lite overtak etter at Aleksander Børresen satte sin første scoring for kvelden til 8-6. Da så heller ikke gjestenes trener Vidar Gjesdal noen annen løsning enn å ta en liten timeout for å snakke med spillerne sine.

Ute på venstrekanten hadde Elverum en kantspiller som virkelig var i det riktige humøret denne kvelden. André Lindboe satte så å si hver ball han fikk jobbe med, og han var en kanskje den beste spilleren i den første omgangen. Elverum og Lindboe ledet hele 10-6 etter 20 minutter spilt av den første omgangen.

Etter dette gikk Fyllingen over til sitt velkjente 7 mot 6 spill. Spillet ga full uttelling med engang. Fra å ligge bak med fire klare de spise seg helt opp i ryggen på Elverum. Elverum ledet 10-9 etter ca 23 minutter. Etter dette koblet Elverum og Jonas Burud nok et grep om kampen. Kolbotngutten banket inn Elverum 13. scoring etter 27 minutter. Til pause ledet Elverum 14-11 etter at Erik Toft smelte inn sin andre scoring i kampen og omgangens siste mål.

Lagene fulgte hverandre som skygger de første 10 minuttene av kampen. Elverum slet litt bakover med å løse fyllingens angrepsspill og fremover gjorde de noen rare valg som ikke resulterte i mål. Etter 11 minutter utlignet Fredrik Mossestad til 19-19 med en veldig følsom lobb over Bakken Øien. Nevnte Mossestad var også spilleren som førte Fyllingen opp i ledelse minuttet senere etter godt spill av gjestene fra Bergen.

De gule og blå fra Bergen kjørte over Elverum i denne perioden av kampen. Elverum brant en del fremover og ble rett og slett kontret i senk. Etter halvspilt 2.omgang ledet gjestene 23-20 etter at Jostein Epland banket inn en ball bak Nergaard som akkurat hadde kommet inn for vertene.

Angrepsspillet til Elverum gikk helt i stå i denne perioden. Både dårlige skudd og dårlige valg var melodien fra Elverumsgutta midtveis i omgangen. Fyllingen hadde en gyllen mulighet til å ta en ledelse på fem mål, men i stedet ble det en enkel teknisk feil fra gjestene og Morten Nergaard fant veien til det tomme buret.

Elverum var litt heldige i det dem reduserte til 22-24. Julius Andersson brant en meget god mulighet midt i banen og Elverum straffet Fyllingen direkte. Nergaard fikk igjen æren å sette ballen i det tomme buret med bare 9 minutter igjen å spille.

Elverum kriger seg inn igjen i kampen da det sto igjen 3:30 på klokka var stillingen 25-24 i favør gjestene fra Bergen. Men André Lindboe som hadde en veldig god kamp hadde muligheten til å utligne etter at Petter Øverby skaffet et straffekast. Den ellers så sikre kantspilleren blåste straffekastet langt over buret til Kristijan Jurisick. Heldigvis for vertene bommet Andersson i det påfølgende angrepet. Erik Toft utlignet til 25-25 med bare 1:45 igjen i denne spennende kampen.

Begge lag hadde muligheten til å lage sitt 26 mål for kampen, men det er ikke før i det siste sekund at det skjedde. Da satte Julius Andersson sin sjuende scoring i kampen. Målet var et meget godt skudd fra 9 meter med godt med press fra Petter Øverby.

Elverum tapte dermed sin andre kamp i GRUNDIGligaen denne kvelden etter at de ledet komfortabelt ved pause.