Inn mot El Clasico – intervju med Erlend Mamelund – Elverum

Inn mot El Clasico – intervju med Erlend Mamelund

Etter en fantastisk karriere så legger du opp til sommeren, hvilke tanker har du om det?

Jeg tenker at alt har sin tid, og nå kjennes det veldig riktig å gi seg. Jeg har en krevende jobb ved siden av, og da jeg ikke får trent nok og motivasjonen ikke er på samme nivå, er det greit å slippe fram yngre krefter.

Du har prøvd det meste, flere sesonger i Bundesliga, spilt i Montpellier og FC København for å nevne noen av de klubber du har spilt for. Kan du gi oss Erlend Mamelunds topp tre høydepunkter i karrieren?

Vanskelig å rangere, men disse 3 deler førsteplassen;

  • Semifinale med Norge
  • Semifinale i Champions League med THW Kiel
  • Seriegull med Haslum i 2013/2014

I Elverum ser vi på kampene mot Haslum som de virkelig store, framfor alt med tanke på alle de avgjørende kampene klubbene har hatt mot hverandre. Hvilke er dine beste Elverum – Haslum minner?

Mitt beste minne er året vi slo Elverum hjemme i Nadderud Arena i 13/14-sesongen med en veldig ungt, lokalt, nytt lag. Følte oss som underdogs hele sesongen, og vi fikk noen gavepakker av Elverum som gjorde at vi fikk muligheten til å spille om seriegull. Slik kampen ble så gikk alt stang inn for oss.

På onsdag barker dere sammen med Elverum på nytt, hva tenker du om den kampen?

Tenker at kampen sikkert blir fartsfylt og spennende som det pleier å være. Kampen betyr kanskje ikke så mye for noen av lagene – Elverum har vunnet serien og vi seiler inn mot topp 4 som er viktig foran sluttspillet.

Men håper på full terningen og full tenning fra alle kanter 🙂

Etter seriespill kommer sluttspill med kampen om en Champions League-plass. Hvilket lag tror du går til topps og hvorfor?

Tror Elverum er det sterkeste laget over 3 kamper mot alle andre lag. De har vært best gjennom hele sesongen så langt. Men vi spiller med ambisjon om vinne, så vi gir ingen ting ved dørene.

Du starter en ny karriere til sommeren da du blir assistenttrener i Haslum. Hvilke erfaringer kommer du å ta med deg inn i trenerrollen?

Skal ikke gjøre så mye anderledes, skal videreføre min erfaring og håndballtanker. Sørge for at rammene for å utvikle seg er så bra som de kan bli.

Til sist vil vi takke deg for alle fantastiske kamper som vi har hatt gjennom årene og ønske deg lykke til videre både innenfor håndballen og utenfor. 

Takker dere også for 12-13 år med mange knallharde dueller og kamper. Vi ses rundt!