Tom-Eirik Skarspno inn mot El Clasico – Elverum

Tom-Eirik Skarspno inn mot El Clasico

Vi teller ned til EL Clasico! les vårt intervju med Haslumtrener Tom-Eirik Skapsno

Hei Tom Eirik, først gratulerer med trenerkontrakten i TTH Holstebro.

Hei, tusen takk for det.

Etter mange år på Haslumbenken så skal du nå forlate klubben og norsk håndball. Tanker om det?

Det blir jo litt rart å ikke skal være en del av norsk klubbhåndball. Men først og fremst gleder jeg meg veldig til å ta del av noe nytt. Har jo tross alt trampet rundt i ”Haslumland” i 15 år.  Det var på tide med noe nytt både for Haslum og meg selv.  Så da ble det Danmark på meg di neste sesongene. Jeg kan love at jeg kommer til å følge godt med fra andre siden av ”dammen”.

Hva er dine største og fineste minner av tiden som trenere for Haslum?

Uten tvil så er det samholdet og miljøet som jeg har vært en stor del av.  Håndballfamilien er en god familie å være del av. Det er lett å trekke fram titler når man tenker tilbake.  Det første seriemesterskapet i 2011 husker jeg veldig godt.  Det var en milepæl for oss alle, og en stor opplevelse.  Også sitter jo også siste NMfinalen godt i minne.  Men det er vanskelig å sammenlikne. Det har iallfall vært morsomt å ha trent så mange flotte gode spillere oppgjennom.

Dere har hatt mange store kamper mot Elverum, hva er det som gjør de kampene så spesielle?

Alt startet jo i 2008/09 i intime Elverumshallen. Smekkfull hall både i serien og i cupen.  Kvartfinalen i cupen der Morten Post skårer 1 sekund før full tid i andre ekstra omgang. Men vi tok en litt overraskende seier i ”Postenligaen”.  Helt siden den gang har det vært litt ekstra artig å møte Elverum.  Også skapte vi to motpoler i Norsk klubbhåndball. Kampene hadde mer interesse enn bare kampen.  Etter det er det jo Elverum eller Haslum som har vunnet det viktigste (serien/sluttspillet) Det er alltid stas å spille i Terningen også, mye folk og bra steming.  Det er vi ikke like bortskjemte med

Dere har vunnet de to kampene lagene har spilt mot hverandre så langt i sesongen. Hva tenker du om styrkeforholdene mellom Elverum og Haslum?

Elverum har vist en utrolig stabilitet og ikke tapt for noen andre norske lag enn Haslum på over 1 år har jeg lest.  De er uten tvil om at de er fortjente seriemestere. Når det gjelder styrkeforholdet mellom lagene så kan man vel kanskje si at Elverum har vist en imponerende stabilitet gjennom sesongen, og Haslum har vist et bra toppnivå. Som ellers gjelder det vel å ha en målvakt som plukker litt baller.  Morten har jo vist at han er ligaens beste over tid.

Etter mange år med store kamper mot Elverum, har du noe du vil avslutte med å si?

Først og fremst vil jeg takk for alle gode oppgjør og opplevelser. Gratulere Elverum med svært gode resultater i Champions Leauge, noe som har vært svært viktig for norsk klubbhåndball.  I tråd med det norske landslagets gode resultater, er det viktig å skryte litt av klubbene.  Klubbene har fått fram mange gode norske unge spillere som har tatt steget ut og utviklet seg til internasjonale toppspillere. Også vil jeg ønske klubbene lykke til med forhåpentligvis store fine oppgjør i framtiden.