Seier mot Haslum! – Elverum

Seier mot Haslum!

Elverum vant 26-25 i en tett kamp som hadde alt.

Elverum-Haslum 26-25

Det var Nikolaj Mehl som startet kampen best for Elverum. Dansken var kampens eneste målscorer i det klokken passerte 7 minutter. Bakerst hadde Nergaard stengt igjen buret, og fremover hadde Mehl presentert seg to ganger. Eirik Køpp sørget allikevel for at Haslum var kun målet bak etter at han satte Haslums første noen sekunder etterpå.

André Lindboe fikk æren av å sette inn Elverums fjerde mål etter 11:15 spilt. Før dette var det kun Køpp og Mehl som hadde satt ballen i mål. Bakerst for Elverum sto kaptein Nergaard godt og fremover begynte også Lindboe å melde seg på. Noe som gjorde at Elverum ledet tidlig med tre mål over Tom Eirik Skarpsnos lag.

Etter 15 minutter satte Pujol sin første for kvelden. Svensken sørget for at Elverum ledet 7-4 på dette tidspunktet. Haslum manglet for øvrig både Schønningsen og Barthold i dette oppgjøret, men på midten spilte Sander Øverjordet godt i playmakerrollen.

Thomas Kristensen brant et dårlig straffekast som Magnus Søndenå hadde skaffet i undertall for Haslum. Elverum hadde en gyllen mulighet til å rykke ytterligere i fra, men Tamas Ivanscik brant begge sine store sjanser i overtallet. Like etterpå fikk Haslum en lik sjanse i overtall. Nok en gang var det en kantspiller som brant en alle sjansers mor, Eirik Hybertsen fikk vinkel til midtbanen, men Morten Nergaard var i det umulige hjørnet i første omgang. Like etterpå hadde Vegard Tennfjord også en god sjanse, men linjespilleren som ble kåret til månedens linjespiller i forrige måned brant sitt tredje forsøk av tre mulige alene med Nergaard. Begge overtallene endte 0-0, og stillingen etter 24 minutter var 8-6.

Trond Tjemsland ville ikke være så mye dårligere enn Morten Nergaard. Haslums Målvakt spilte en stor omgang for de røde fra Bærum. En målfattig omgang, som Elverum ledet 10-8 i det pausesignalet skrek ut i en litt over halvfull Terningen Arena.

Morten Nergaard sto en god kamp i målet for Elverum

Det var bæringene som startet den 2.omgangen best i Terningen Arena. Med to kjappe scoringer var de plutselig likt med hjemmelaget, men André Lindboe satte inn Elverums første scoringen fra straffemerket etter ca tre minutter og Elverum ledet igjen kampen med 11-10.

Etter en svært målfattig første omgang, der både Nergaard og Tjemsland sto som to levende vegger, åpnet det seg litt mer opp i den 2.omgangen. Haslum gikk for første gang opp i en ledelse på stillingen 14-13 etter at Hybertsen kontret inn en ball etter at Haslum hadde stått bra i forsvar.

Petter Øverby snudde alene kampen igjen med to kjappe scoringer fra linja, men en sliten Øverby ble utvist etter en situasjon der han taklet Køpp litt for røft. Unge Køpp fikk også en skade i denne situasjonen. Like etter ble også Tine Poklar utvist i en tøff duell med Søndenå. Begge utvisningene var greie og Elverum måtte spille 4 mot 6 i nesten to minuttene. Stillingen var  15-15 etter at Søndenå satte ballen i mål. Kampen på dette tidspunktet var preget av to lag som var veldig misfornøyde med alt og alle situasjoner som oppsto underveis i kampen. Med litt bedre fokus kunne Elverum tatt grep om kampen, men i stedet skuslet de bort den sjansen. Til og med Mamelund var grinete midtveis i 2.omgang.

Et av Norges største talenter, Ola Romsaas satte inn sin første scoring i kampen etter at han kun hadde vært banen noen sekunder. Romsaas førte Haslum i en ledelse på 17-15 etter 43 minutter, men heldigvis reduserte Elverum nesten umiddelbart. André Lindboe sørget også for utligning til 17-17 minuttet senere.

Kaptein Morten Nergaard satte inn sin 16 scoring for sesongen i det han førte Elverum opp ledelsen igjen. Skarpsno hadde tatt ut keeperen sin på dette tidspunktet. Og det ga Apelgren inspirasjon til å gjøre det samme. Apelgren benyttet muligheten til å spille 7 mot 6, noe som gjorde at Pujol fikk muligheten til å skyte på flatt forsvar. Svensken satte sin tredje scoring for kampen og Elverum ledet 20-19 etter 50 minutters spill.

Magnus Søndenå, som hadde en fantastisk kamp, satte inn 22-22 etter 54 minutter. Sandefjordgutten hadde hele 7 mål før kampens siste seks minutter. Lindboe hadde en gyllen mulighet til å banke inn sin sjuende mulighet, den tok han, men han valgte en nydelig trick som fikk en for dagen god Tjemsland ut i pølsebua.

Elverum klarte å opparbeide seg en ledelse på tre mål med kun få minutter igjen, og det ga Elverum aldri i fra seg. I den situasjonen som avgjorde kampen var det Erlend Mamelund som ble fintet av Tine Poklar. Elverum og André Lindboe satte inn 26-24 ledelse med bare 20 sekunder igjen. Haslum fikk en redusering av Vegard Tennfjord, som gjorde en fin andre omgang, men de kom heldigvis for Elverum ikke nærmere enn det ene målet. Kampen endte 26-25 i kamp som var preget av mye surving og tøffe dueller fra begge lag.